Prijava

Vaša prijava

Stižu podaci po županijama: U Zagrebu 316 novih slučajeva zaraze, u riječkoj bolnici umrlo pet pacijenata

[]

U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno je 316 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U Zagrebačkoj županiji u protekla je 24 sata oboljelo 87 osoba a ozdravilo 39 osoba, pa je trenutno aktivno 2486 slučaja, objavio je u ponedjeljak Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Primjerice, u Velikoj Gorici zabilježeno je 18 novozaraženih, u Samoboru 15, Dugo Selu 13 te Vrbovcu i Svetom Ivanu Zelini po 9.

Samoizolacija je određena učenicima dvaju razreda osnovnih škola i dvaju razreda srednjih škola. Na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas evidentirana je 4591 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 2077 osoba, a 28 osoba je umrlo.

124 novozaražene osobe u Primorsko-goranskoj županiji 

U Primorsko-goranskoj županiji danas 124 novozaražene osobe i 162 osobe je ozdravilo. Prema informacijama koje imamo, jedna je osoba nažalost preminula u KBC-u. Ukupno je 1395 aktivnih slučajeva COViD -19 bolesti na području PGŽ.

Dakle broj aktivnih slučajeva u PGŽ u zadnjih nekoliko dana je i dalje u padu, javlja lokalni stožer. Testirano je 574 osobe.

Udio starijih u ukupnom broju zaraženih među starijom populacijom je danas ponovno smanjen na 14% jer danas nemamo povećanje novozaraženih korisnika iz domova za starije osobe.

U riječkoj bolnici preminulo pet pacijenata. Tijekom protekla 24 sata u riječkoj bolnici na liječenju se nalazi ukupno 69 COVID pozitivnih pacijenata. Na Klinici za infektivne bolesti smješten je 21 bolesnik, a na drugom odjelu infektivne klinike, u zgradi Klinike za otorinolaringologiju je 22 pacijenata.

Na lokalitetu Sušak na trećem COVID odjelu za pacijente sa srednje teškom kliničkom slikom na liječenju je 13 pacijenata. U respiracijskom centru liječi se 13 pacijenta, a 4 osobe su na respiratoru. Preminulo je 5 pacijenata, od kojih je jedna osoba imala prebivalište u Ličko-senjskoj županiji.

U Istarskoj su župniji u posljednja 24 sata potvrđena su 64 slučaja zaraze koronavirusom od toga su 54 osobe iz samoizolacije ili bliski kontakt već poznate pozitivne osobe,  izvijestili su u ponedjeljak iz  županijskog Stožera civilne zaštite. 

"Tijekom protekla 24 sata potvrđeno je 64 novozaraženih osoba s područja županije. Za 54 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod pet osoba epidemiološki radi o uvezenim slučajevima; tri osobe iz Rijeke, te po jedna iz Zagreba i Varaždina. U epidemiološkoj obradi je pet osoba" - priopćili su Stožera civilne zaštite Istarske županije.

U međuvremenu od nedjelje je izliječena 51 osoba, trenutno je u Istri 468 aktivnih COVID-19 pozitivnih, dok je u mjerama samoizolacije 289 osoba. 

Po riječima ravnatelja županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Aleksandra Stojanovića, najgora epidemiološka situacija je u unutrašnjosti Istre, odnosno na Pazinštini i Labinštini gdje je posljednjih dana zabilježen porast novozaraženih. 

"Na tom području zabilježena su razna obiteljska okupljanja gdje je nakon toga utvrđena zaraza COVIDOM-19. Apeliramo na građane da budu odgovorni i disciplinirano jer su nam upravo obiteljska okupljanja odnosno druženja u užoj i široj obitelji izvor tih zaraza", poručio je Stojanović.  

90 pozitivnih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 90 novozareženih koronavirusom, najviše otkad se vodi dnevna evidencija, a jedna je osoba umrla, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Najviše novozaraženih osoba, njih 76, s područja je Bjelovara, pet s područja Garešnice, tri s područja  Grubišnog Polja.  Dvije novozaražene osobe su s područja općine Rovišće, a po jedna s područja grada Čazme i općina Veliki Grđevac, Berek i Štefanje.

Od novooboljelih osoba s područja grada Bjelovara 13 njih je u vezi s privatnim domom za stare i nemoćne. U samoizolaciji je 745 osoba.

{"RELATED":415422}

U protekla 24 sata jedna je osoba umrla s koronavirusom što je ukupno 28 od početka pandemije na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

121 novozaražena osoba koronavirusom

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježena 121 novozaražena osoba koronavirusom.

{"RELATED":3920598}

Kako stoji u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite, zbog tehničkih problema nije bilo moguće razvrstati novozaražene po gradovima i općinama. 

 12 pozitivnih u Ličko-senjskoj županiji

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 12 je novooboljelih osoba od COVID-19, te je jedna osoba preminula. 9 oboljelih osoba je s područja Gospića te 3 s područja Novalje. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

U Domu za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije preminula je jedna osoba starije životne dobi (95 godina) koja je uz potvrđeni virus imala i niz kroničnih bolesti.

Ukupno su oboljele 674 osobe od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 126 aktivnih slučaja, 521 osoba je izliječena te 27 osoba preminulo.

U Koprivničko-križevačkoj županiji nisu provođena testiranja

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako, obzirom da jučer nisu provođena testiranja na SARS – CoV-2 virus, na području županije u općoj populaciji nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 274 slučajeva bolesti COVID-19, 35 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 21 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 976 slučajeva bolesti COVID-19.