Prijava

Vaša prijava

Stižu podaci iz županija: U Zagrebu umrlo dvoje korisnika doma, u samoizolaciji završilo gotovo 500 učenika

['koronavirus']

SPLITSKO-DALMATINSKA

Na području Splitsko-dalmatinske županije u protekla 24 sata od ukupno 754 obrađenih testova utvrđeno je 117 novooboljelih osoba, a dvije osobe su umrle, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću KBC-a Split, umrli su muška osoba stara 71 godinu i ženska osoba stara 78 godina, koje su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na Covid infekciju.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA

U posljednja 24 sata u Koprivničko-križevačkoj županiji od koronavirusa su oboljele 22 osobe, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih traje. Ozdravilo je 25 ljudi.

Na tom su području trenutno 252 aktivna slučaja, a 25 osoba je na bolničkom liječenju.

Od početka pandemija u Podravini i Prigorju zabilježeno je ukupno 998 slučajeva.

ŠIBENSKO-KNINSKA

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije utvrđene su 22 osobe s koronavirusom, objavio je u utorak Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Od toga je 13 osoba s područja Šibenika, šest s područja Vodica te po jedna s područja Tribunja i Pirovca.

Od 13 oboljelih s područja Šibenika dvoje je korisnika i jedna djelatnica Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Šibeniku. 

Na odjelu infektologije šibenske bolnice liječi se 25 osoba, od kojih je jedna na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

Trenutno je 166 aktivnih slučajeva oboljenja. U posljednja 24 sata uzorkovana su 222 uzorka za testiranje, a u samoizolaciji je 640 osoba.

MEĐIMURSKA

U Međimurju su zabilježena 102 nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Po podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata uzeto je 516 uzoraka, a do sada su ukupno uzeta 16.902 uzorka.

U protekla 24 sata oporavile su se 62 osobe. Broj aktivnih slučajeva u Međimurskoj županiji danas je 1081. 

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 66 pacijenata, a 15 ih je hospitalizirano unutar posljednja 24 sata. Na respiratoru se nalazi sedam pacijenata.

Umrla je ženska osoba starosti 88 godina s dodatnim teškim kroničnim bolestima.

GRAD ZAGREB

Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu je 368, objavio je u utorak Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ). U Zagrebu je trenutno 3.126 aktivnih slučajeva.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod osam učenika i sedam nastavnika osnovnih škola te 10 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 257 učenika i sedam nastavnika osnovnih te 215 učenika srednjih škola. 

U osam domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi tri korisnika i četiri zdravstvene djelatnice, a dvoje je korisnika na žalost umrlo.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata oboljelo je 180 osoba, izvijestio je u utorak Zavod za javno zdravstvo te županije. Trenutno je na području Zagrebačke županije aktivno 2495 slučaja.

Najviše novooboljelih je u Velikoj Gorici (44), Samoboru (21), Zaprešiću (20) te Dugom selu (19). Samoizolacija je propisana učenicima dvaju razreda osnovnih škola i dvaju razreda srednjih škola.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, za 85 uzoraka nalazi se još čekaju, a jedna je osoba umrla, priopćili su u utorak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Četiri novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, a po jedna novozaražena osoba s područja je grada Daruvara te općina Sirač i Đulovac.

Na Covid odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 27 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a četiri su na respiratoru. U samoizolaciji je 747 osoba.

ISTARSKA 

U Istri je tijekom posljednja 24 sata utvrđeno 59 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a od toga je 40 osoba iz samoizolacije ili se pak radi o bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 567 uzoraka briseva na covid-19. 

Za 40 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod šest osoba epidemiološki radi o uvezenim slučajevima i to tri osobe iz Zagreba te po jednu iz Rijeke, Bosne i Hercegovine i Italije - izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Istarske županije dodavši kako se u epidemiološkoj obradi nalazi 13 osoba.

PRIMORSKO-GORANSKA 

U Primorsko-goranskoj županiji (PGŽ) nastavlja se trend pada broja zaraženih osoba koronavirusom posljednjih nekoliko dana, tako da su u utorak nova 104 slučaja bolesti covid-19.

Ozdravilo je 219 ljudi te je broj aktivnih slučajeva u županiji 1280. Udio starijih osoba među zaraženima nije porastao te je sad 16 posto. Također nema povećanja broja novozaraženih korisnika domova za starije osobe, izvijestio je stožer.

 Tijekom proteklog dana testirana je 791 osoba.

SISAČKO-MOSLAVAČKA

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji su 22 novooboljele osobe. Riječ je o pet osoba s područja grada Petrinje, četiri osobe s područja grada Siska, tri osobe s područja grada Gline, tri osobe s područja grada Popovače, dvije osobe s područja grada Kutine, dvije osobe s područja općine Sunja, jednoj osobi s područja općine Velika Ludina, jednoj osobi s područja općine Lekenik i jednoj osobi s područja općine Topusko.

LIČKO-SENJSKA 

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 12 je novooboljelih osoba od covida-19 te je jedna osoba preminula. Šest oboljelih osoba je s područja Gospića, 5 s područja Senja te 1 s područja Otočca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

U KBC Rijeka preminula je jedna osoba iz Gospića (72 godine). U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 95 osoba.

POŽEŠKO-SLAVONSKA 

U Požeško-slavonskoj županiji u posljednja 24 sata na koronavirus pozitivno je 16 osoba, od 247 obrađenih uzoraka. Na području županije trenutno je aktivno 184 slučajeva zaraze koronavirusom, 168 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 16 osoba je hospitalizirano.