Prijava

Vaša prijava

Stižu podaci iz županija: U Zagrebu 621 novi slučaj zaraze! U samoizolaciji završilo više od 500 učenika

['koronavirus']

GRAD ZAGREB 

Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, je 621.

"U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 1266 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 427 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 586 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je 823 osobe.

Od 586 obrađenih pozitivnih osoba: 180 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 229 osoba su kontakti COVID + osoba, šest je osoba doputovalo iz BiH, Crne Gore i Ukrajine. 23 osobe su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 54 osobe obrada je još u tijeku. Kod 20 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod četiri osobe tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama. 39 djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 30 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine. Kod jedne osobe moguće je izlaganje tijekom sportskih aktivnosti.

U šest domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi sedam korisnika i dvije zdravstvene djelatnice, a jedan je korisnik na žalost preminulo. Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 12 učenika i dva nastavnika osnovnih škola te 15 učenika i jednog nenastavnog djelatnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 264 učenika osnovnih te 301 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba.

ZAGREBAČKA 

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata oboljelo je 117 osoba, a ozdravilo je 147 osoba, priopćio je u srijedu Zavod za javno zdravstvo te županije.

Najviše novooboljelih bilo je u Samoboru (24) Velikoj Gorici (15) te Zaprešiću (13).

Trenutno je u Zagrebačkoj županiji aktivno 2465 slučaja.

U samoizolaciji je devet razreda osnovnih škola te tri razreda srednjih škola.

BRODSKO-POSAVSKA

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je u srijedu o 66 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U slavonskobrodskoj bolnici umro je muškarac (90) pozitivan na koronavirus, koji je imao i druge zdravstvene teškoće.

U slavonskobrodskoj i novogradiškoj bolnici trenutno je 65 osoba, pet pri liječenju treba potporu respiratora. Pod mjerom samoizolacije nalaze se 1633 osobe, 149 osoba više nego u utorak.

PRIMORSKO-GORANSKA 

U Primorsko-goranskoj županiji je danas 166 novozaraženih osoba, a tri su osobe preminule. Ukupno je 1277 aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području županije. 

Testirana je ukupno 991 osoba. Udio starijih u ukupnom broju zaraženih među starijom populacijom ne raste, i iznosi 13 posto.

Ukupan broj pozitivnih osoba u domovima za starije i nemoćne osobe u PGŽ je s današnjim danom povećan za pet osoba, i iznosi 52 pozitivne osobe.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a trenutno je u bolnici 80 osoba koje se liječe od COVID-19 bolesti od kojih je 11 na respiratoru.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je kako su danas potvrđena 44 nova slučaja zaraze, a da se još očekuje dio nalaza. 

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 259 slučajeva bolesti COVID-19, 36 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 29 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 1041 slučajeva bolesti COVID-19.

Stožer apelira na građane koji se testiraju na SARS – CoV-2 virus da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne. Epidemiolozi upozoravaju na pojačanu lokalnu transmisiju i porast pozitivnih nalaza vezano uz testiranja prije medicinskih zahvata te je od presudne važnosti da se građani ponašaju odgovorno u svakom trenutku i štite zdravlje sebe i drugih. 

BJELOVARSKO-BILOGORSKA 

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 38 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla.

S područja Bjelovara 12 je novozaraženih osoba, po pet novozaraženih osoba iz Čazme, Daruvara i Garešnice, po dvije novooboljele osobe s područja su Grubišnog Polja i Velike Pisanice, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Ivanska, Dežanovac, Končanica, Hercegovac, Veliki Grđevac, Zrinski Topolovac i Nova Rača, priopćili su u srijedu iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Na Covid odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno su na liječenju 23  pacijenta oboljela od koronavirusa, od kojih je četvero na respiratoru. U samoizolaciji je 689 osoba.

SISAČKO-MOSLAVAČKA

U Sisačko-moslavačkoj županiji je 48 novooboljelih osoba. Riječ je o 17 osoba s područja grada Siska, 13 osoba s područja grada Kutine, pet osoba s područja grada Novske, četiri osobe s područja grada Petrinje, tri osobe s područja grada Popovače, tri osobe s područja općine Lekenik, jednoj osobi s područja općine Velika Ludina, jednoj osobi s područja općine Hrvatska Dubica i jednoj osobi s područja općine Dvor.

{"RELATED":3923436}