Prijava

Vaša prijava

Broj novozaraženih po županijama raste i danas, evo u kojoj je oboren rekord

[]

Zagrebačka županija

Na području Zagrebačke županije u proteklih 24 sata zabilježena je 321 novooboljela osoba od Covida-19, a trenutno je aktivno 3423 slučaja, izvijestio je u nedjelju Stožer civilne Zagrebačke županije.

Najviše je novooboljelih u gradovima, 60 ih bilježi Samobor, 23 Sveta Nedelja, 31 Zaprešić, 13 Jastrebarsko, 22 Velika Gorica, 22 Ivanić-Grad, 30 Dugo Selo, 11 Vrbovec, 19 Sveti Ivan Zelina. U Brdovcu je 18 novooboljelih, u Bistri 16, a u ostalim općinama manje od toga.

Samoizolacija je propisana učenicima devet razreda osnovnih škola i za dva razreda srednjih škola. 

U domu za starije s područja Zaprešića pozitivna su dva korisnika, te jedan korisnik doma s područja Vrbovečke Dubrave. 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na tom je području od početka pandemije do danas evidentirano 7304 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 3847 osoba, a 34 osobe su umrle.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci te ih pozivaju da izbjegavaju putovanja.

Međimurska županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata testirano je 506 osoba, od čega je evidentirano 129 slučajeva osoba pozitivnih na koronavirus u Međimurskoj županiji. U proteklih 24 sata oporavilo se 159 osoba.

U Županijskoj bolnici Čakovec, u ovom trenutku, hospitalizirano je 87 pacijenta pozitivnih na koronavirus, od toga je njih 9 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 6 pacijenata. Na respiratoru se nalazi 9 covid pozitivnih pacijenata.

U protekla 24 sata evidentirana je jedna preminula covid-19 pozitivna osoba, ženska osoba stara 75 godina.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 92 nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se 53 osobe iz Konavala, 13 osoba iz Metkovića, deset iz Dubrovnika, četiri iz Blata, po dvije iz Župe dubrovačke, Ploča, Kule Norinske, Orebića, po jednoj iz Opuzena i Vele Luke te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 36 osoba muškog i 56 osoba ženskog spola, a za njih 76 utvrđena je epidemiološka veza.

Zbog interesa javnosti Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije ističe kako je u Domu za starije Konavle zabilježeno ukupno 51 slučaj zaraze koronavirusom. Od toga je osam djelatnika Doma, a 43 su korisnika.

Izliječeno je 30 osoba: 13 iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, tri iz Konavala, dvije iz Slivnog te po jedna osoba iz Župe dubrovačke, Ploča, Opuzena, Zažablja, Vele Luke, Trpnja i Smokvice.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 47 osoba pozitivna na koronavirus. Sedam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, jedan bolesnik je na respiratoru – neinvazivna ventilacija, a šest je na invanzivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 285 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 23 460 uzoraka.

U samoizolaciji je 750 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 98 slučaja kršenja samoizolacije.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 47 je novooboljelih osoba od covida-19.

18 oboljelih osoba je s područja Senja, 10 s područja Gospića, po 6 oboljelih osoba iz Otočca i Brinja, po tri oboljele osobe s područja Novalje i Plitvičkih Jezera te jedna oboljela osoba s područja Perušića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 192 osobe.

Primorsko-goranska županija

Na području Primorsko-goranske županije, prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, danas je 270 novozaraženih osoba koronavirusom, a 50 osoba je ozdravilo. Povećao se broj aktivnih slučajeva bolesti covid-19, trenutno ih je u županiji 2146.

Iz Ureda ravnateljstva KBC-a javljaju da je 97 covid pozitivnih osoba na bolničkom liječenju od kojih je 9 na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana tri su osobe, nažalost, preminule.

Šibensko-kninska županija

Na području Šibensko-kninske županije 26 je novih slučajeva oboljenja od covida-19. Oboljelo je 10 osoba koje imaju prebivalište na području Šibenika, po dvije osobe s područja Drniša i Knina te po jedna s područja općina Biskupija i Pirovac. Oboljelo je i još 7 korisnika doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Pirovcu i dvoje korisnik doma za starije i nemoćne osobe u Kninu. Također je oboljela osoba koja radi u županiji, a prebivalište joj je u susjednoj.

Trenutno je 317 aktivnih slučajeva oboljenja od covida-19. Na odjelu infektologije šibenske bolnice liječe se 32 osobe. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 979 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 70 uzoraka na virus SARS-CoV-2.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 123 novih pozitivnih osoba na covid-19 (31 osoba iz Vukovara, 21 iz Vinkovaca, 19 iz Županje, 7 iz Borova, 6 iz Ivankova, 4 iz Nijemaca, po 3 osobe iz Cerne i Tordinaca, po 2 iz Jarmine, Nuštra, Sotina, Šiškovaca i Vere, te po 1 osoba iz Antina, Bapske, Bošnjaka, Gunje, Iloka, Komletinaca, Lipovca, Lipovače, Lovasa, Mikluševaca, Negoslavaca, Novih Mikanovaca, Privlake, Starih Jankovaca, Starih Mikanovaca, Strošinaca, Štitara, Tovarnika i Trpinje). Preminule su 2 osobe. 

Osječko-baranjska županija

Od posljedica zaraze koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata umrlo je pet osoba, a potvrđeno je 168 novih slučajeva zaraze, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

U osječkom KBC-u umrli su 79-godišnjak i 68-godišnjak iz Osijeka, 56-godišnjak iz Višnjevca, 89-godišnjakinja iz Osijeka te 77-godišnjakinja iz Belišća, priopćeno je iz Stožera.
Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima osječkog KBC-a i županijskog Zavoda za javno zdravstvo obrađena su 442 uzoraka, od kojih je 168 bilo pozitivno na koronavirus.  
Najviše novozaraženih, njih 62, je s područja grada Osijeka i prigradskih naselja, dok je 19 iz Valpova, 11 iz Našica, osam iz Donjeg Miholjca, sedam iz Belišća, po šest iz Belog Manastira i Đakova, a ostala mjesta imaju manji broj novoboljelih, navode u Stožeru.
Na bolničkom liječenju je 211 osoba, od kojih 47 u Općoj županijskoj bolnici Našice, a u osječkom Kliničkom bolničkom centru 164.  28 ih je na respiratoru.   
Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji  je 1.859 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 46 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i nije utvrđeno niti jedno kršenje izrečene mjere samoizolacije, ističu u Stožeru.

Karlovačka županija

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji zabilježen je 101 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2.

S područja Karlovca je 27 osoba, Barilovića 1, Bosiljevo 1, Cetingrada 1, Draganić 4, Duga Resa 19, Josipdol 6, Netretić 2, Ogulin 24, Ozalj 7, Rakovica 1, Slunj 5, Tounj 2, Vojnić 1.

Na bolničkom liječenju je 49 Covid pozitivnih pacijenata, 7 je na respiratoru, 4 su novoprimljena, 4 otpuštena s bolničkog liječenja, 4 pacijenta su preminula: 2 muške osobe u dobi od 62 i 83 godine i 2 ženske osobe u dobi od 88 i 89 godina sa od prije pridruženim bolestima.U samoizolaciji se nalazi 68 djelatnika, 50 zdravstvenih i 18 nezdravstvenih.

U ogulinskoj bolnici umro je jedan bolesnik rođen 1953. godine, sa značajnim komorbiditetom. 

Brodsko-posavska županija

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 75 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina) s dijelom uključenih podataka i od prethodnog dana: grad Slavonski Brod (22), grad Nova Gradiška i općina Oriovac (po 5), općina Staro Petrovo Selo (3), općine Gornja Vrba, Sibinj i Vrpolje (po 2) te općine Bebrina, Bukovlje, Davor, Donji Andrijevci, Garčin, Gornji Bogićevci, Klakar, Nova Kapela, Oprisavci i Sikirevci (po 1). Za preostali dio pozitivnih osoba epidemiološka je obrada u tijeku.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 3.401, a samo od početka studenog zaraženo je više od dvije tisuće osoba (2.016) ili prosječno dnevno 93 osobe.

U zadnja 24 sata preminule su dvije osobe. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević" preminula je jedna osoba (M - 1948. godište), a jedna je osoba preminula u Specijalnoj bolnici za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac (Ž - 1931. godište). Preminule su osobe imale i niz drugih komorbiditeta.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da je nakon pristiglih nalaza testiranih na virus SARS – CoV-2 na području županije u općoj populaciji potvrđen 91 novi slučaj bolesti covid-19. Dio nalaza testiranih uzoraka još se očekuje.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 644 slučajeva bolesti covid-19, 48 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 61 osoba. U OB Koprivnica preminule su četiri osobe starije i srednje životne dobi (1937.g, 1939.g , 1947.g,1969.g ) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 66 novih slučajeva zaraze koronavirusom. 31 novozaražena osoba s područja je grada Bjelovara, 8 novooboljelih osoba s područja je grada Daruvara, 6 novozaraženih osoba s područja je grada Grubišnog Polja, 4 nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su na području grada Garešnice, po 3 novoboljele osobe s područja su grada Čazme te općina Šandrovac i Veliki Grđevac, 2 novozaražene osobe s područja su općine Kapela, a po jedna novooboljela osoba s područja je općina Nova Rača, Sirač, Dežanovac, Berek, Rovišće i Štefanje.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno su na liječenju 33 pacijenta od kojih je njih 3 na respiratoru. U samoizolaciji je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 1290 osoba. Tri osobe preminule su s koronavirusom.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata potvrđene su 72 novozaražene osobe s područja Istarske županije.

Za 54 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 7 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (2), Zagreb (1), Požega (1), Slovenija (2), Italija (1). U epidemiološkoj obradi nalazi se 11 osoba.

Izliječeno je 47 osoba. Trenutno je 590 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 397 osoba.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna covid-19 pozitivna osoba (1938. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 335 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 300 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 35 osoba je hospitalizirano.

U samoizolaciji se nalazi 805 osoba, a ukupno je testirano 16006 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 196 uzoraka, od kojih je 29 pozitivnih.

Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji u protekla 24 sata evidentirna je 191 novozaražena osoba, što je dosad najveći broj novozaraženih od početka pandemije, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.

To je čak 58 osoba više nego 6. studenoga, što je dosad bio rekord.

Među novozaraženima 46 osoba je iz Petrinje, 38 je iz Siska, 28 iz Gline, 23 osobe iz Kutine, 21 osobi iz  Popovače, 12 iz  općine Dvor, po četiri osobe s područja grada Hrvatske Kostajnice i općine Topusko, po tri osobe iz općina Lekenik i Sunja te  grada Novske, te po jedna osoba s područja općine Hrvatska Dubica, općine Gvozd, općine Velika Ludina i općine Jasenovac.