Prijava

Vaša prijava

Zaraženi po županijama: U Zagrebu 445 novih slučajeva, više od pola otkriveno brzim testovima!

['koronavirus']

Splitsko-dalmatinska 

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1005 obrađenih testova danas je 290  novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 121, Imotskog 15, Kaštela 27, Makakrske 11, Omiša 13, Sinja 7, Solina 17, Supetra 1, Trilja 4, Trogira 7, Vrgorca 3, Vrlike 1, Dicma 2, Dugog Rata 6, Dugopolja 1, Gradca 2, Klisa 2, Lovreća 4, Marine 1, Milne 1, Muća 3, Podbablja 6, Podstrane 16, Prološca 7, Runovića 1, Segeta 5, Selca 1, Šolte 1, Zagvozda 2 i Zmijavaca 2 osobe.

Od ukupnog broja novooboljelih 137 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2262 osoba nalazi se u samoizolaciji.
Na bolničkom liječenju nalaze se 157 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se 14 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su tri osobe; dvije muške osobe starosti  83 i 75 godina i jedna ženska osoba stara 67 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju.

Brodsko-posavska i Požeško-slavonska

U protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije utvrđeno je 99 novih slučajeva koronavirusa, a na području Požeško-slavonske županije 36 slučajeva, izvijestili su u utorak iz županijskih Stožera civilne zaštite.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 99 novih slučajeva zaraze i dvije umrle osobe (93 i 64 godine starosti). Obje preminule osobe imale su niz drugih zdravstvenih komplikacija.

Na području Brodsko-posavske županije na bolničkom liječenju trenutno je 65 osoba, 12 osoba treba potporu respiratora. U samoizolaciji je 1569 osoba. 

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije potvrdio je 36 novih slučajeva zaraze.

U toj županiji trenutno je 270 zaraženih koronavirusom, a 34 osobe su na bolničkom liječenju. U samoizolaciji su 622 osobe.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata potvrđene su 83 novozaražene osobe, dosad 2457,  te 75 umrlih, od kojih 31 osoba iz domova za starije i nemoćne, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite na kojoj je najavljeno antigensko testiranje u domovima zdravlja.

Stožer i Karlovačka županija odlučili su se provesti antigenska testiranja u svih pet domova zdravlja, koliko ih je u pet gradova na području te županije. Karlovačka županija je za svaki dom osigurala po tisuću testova, rekla je načelnica Stožera Vesna Hajsan Dolinar i dodala da je to za početak.

Međimurska županija

U Međimurju je evidentirano 128 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su dvije osobe, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Po podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju testirane su 384 osobe te je evidentirano 95 slučajeva osoba pozitivnih na koronavirus. 

Uz to, evidentirana su 33 vjerojatna slučaja na temelju kliničke slike, odnosno epidemiološke povezanosti s dokazanim slučajem bolesti, pa je statistički evidentirano 128 pozitivnih osoba.

U protekla 24 sata oporavilo se 207 osoba, pa Međimurska županija trenutno ima 1172 aktivna slučaja. U protekla 24 sata umrle su dvije pozitivne osobe, ženske osobe starosti 87 i 75 godina s dodatnim kroničnim bolestima.

Zadarska županija

U Zadarskoj su županiji evidentirane 94 nove osobe zaražene koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar preminula su dvojica muškaraca u dobi od 71 i 83 godine, od kojih je jedan bio na respiratoru, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

U posljednja 24 sata testirano je 465 uzoraka, pod nadzorom je 2175 stanovnika, a izliječeno je 116 osoba. Trenutno je aktivan 1471 slučaj zaraze koronavirusom.

Među novooboljelima 45 ih je u Zadru, šestero u Pagu, po četvero u Obrovcu, Bibinjama i Sukošanu, po troje u Galovcu, Novigradu i Posedarju, po dvije zaražene osobe evidentirane su u Benkovcu, Biogradu, Kalima, Kukljici, Poličniku, Povljani i Salima te po jedna u Jasenicama, Lišanima, Polači, Stankovcima, Starigradu, Sv. Filipu i Jakovu, Vrsima i Zemuniku Donjiem.

U Općoj bolnici zadar hospitaliziran je 41 bolesnik, od kojih je šestero na respiratoru, a na covid odjelu u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 11 pacijenata.

Šibensko-kninska

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije zabilježena su 52 nova slučaja koronavirusa, priopćili su u utorak iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Oboljelo je 17 osoba koje imaju prebivalište na području Šibenika, četiri s područja Drniša, tri s područja Knina, po dvije osobe s područja Vodica, Skradina i Primoštena te po jedna s područja općina Murter-Kornati, Biskupija i Kistanje. 

Oboljela su još četiri korisnika Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Šibeniku, jedan korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Cvjetni dom Šibenik i 14 korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Knin. 

Grad Zagreb 

Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, je 445. Broj osoba testiranih antigenskim testovima je 978, a od toga je broja pozitivnih bilo 248 osoba.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi pet korisnika i dvoje djelatnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 29 učenika, pet nastavnika, jednog pomoćnika u nastavi i jednog nenastavnog djelatnika osnovnih škola te 27 učenika i jednog nenastavnog djelatnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 680 učenika osnovnih te 445 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 18 osoba.

Zagrebačka županija

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 142 nova slučaja zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 377 osoba, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite.

Od početka pandemije do danas u županiji je evidentirano ukupno 7724 osoba zaraženih koronavirusom, izliječeno je 4224 osoba, dok ih je 34 preminulo.

Trenutno je aktivno 3466 slučajeva zaraze.

{"RELATED":3932030}

"U odnosu na podatke od jučer oboljele su 142 osobe (gradovi – 19 Samobor, 6 Sveta Nedelja, 11 Zaprešić, 4 Jastrebarsko, 39 Velika Gorica, 7 Ivanić-Grad, 12 Dugo Selo, 4 Vrbovec, 3 Sveti Ivan Zelina, općine – 5 Brdovec, 4 Bistra, 4 Jakovlje, 1 Marija Gorica, 1 Pušća, 2 Klinča Sela, 3 Pisarovina, 2 Orle, 3 Kravarsko, 2 Križ, 1 Brckovljani, 2 Rugvica, 5 Dubrava, 1 Preseka, 1 Rakovec), a ozdravilo je 377 osoba", navodi se u objavi županijskog stožera.

Dodaje se kako je mjera samoizolacije propisana učenicima 12 razreda osnovnih škola te dva razreda srednjih škola.

Bjelovarsko-bilogorska

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 57 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Najviše novozaraženih osoba, njih 27, je s područja grada Bjelovara, pet je iz Čazme, po četiri novozaražene osobe su iz  Garešnice i Grubišnog Polja, po tri iz općina Ivanska, Kapela i Veliko Trojstvo, po dvoje su s područja grada Daruvara i općine Veliki Grđevac, a po jedna novozaražena osoba iz općina Rovišće, Berek, Hercegovac i Šandrovac.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 30 pacijenata od kojih je njih četiri na respiratoru. U samoizolaciji je 1512 osoba.

Vukovarsko-srijemska


U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8,00 sati, u posljednja 24 sata su 63 nove pozitivne osobe na COVID-19 (19 osoba iz Vukovara, 17 iz Vinkovaca, 4 iz Otoka, po 2 osobe iz Ivankova, Negoslavaca i Starih Jankovaca, po 1 iz Andrijaševaca, Babine Grede, Banovaca, Bapske, Bošnjaka, Bršadina, Cerića, Iloka, Jarmine, Lovasa, Markušice, Prkovaca, Soljana, Starih Mikanovaca, Tordinaca, Vere i Županje). Preminule su tri osobe.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 3973, od kojih je 3322 osobe izliječeno, a ukupno je preminulo 63 osobe. Trenutno je u županiji 65 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla  24 sata testirano je 213 osoba, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 23206. U samoizolaciji na području županije su 1032 osobe.  

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji u utorak su 172 nove oboljele osobe od covida-19, a dvoje pacijenata s ovom bolešću iz KBC-a Rijeka je umrlo, javio je Stožer civilne zaštite PGŽ.

Tijekom proteklog dana testirano je 1018 osoba, ozdravilo je 111 i aktivnih slučajeva je 2193.

Prema podacima riječkoga KBC-a, na bolničkom liječenju je osmero osoba oboljelih od covida-19 manje u odnosu na dan prije, sad ih je 94. Među njima je 11 pacijenata na respiratoru.

Stožer civilne zaštite ističe da su među osobama na bolničkom liječenju i umrlima u KBC-u Rijeka osobe ne samo iz Primorsko-goranske, nego i iz susjednih županija.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 554 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 79 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 59 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 6 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (3), Slovenija (1), Italija (2).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 14 osoba. Izliječeno je 64 osoba.

Trenutno je 604 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 536 osoba.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 20 je novooboljelih osoba od COVID-19.

17 s područja Gospića te po jedna oboljela osoba s područja Otočca, Plitvičkih Jezera i Brinja. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 1225 osoba od čega je 355 aktivna slučaja, 836 osoba je izliječeno te 34 osobe preminule. U posljednja 24 h provedeno testiranje nad 78 osoba. Pod aktivnim nadzorom  je ukupno 970 osoba. 

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji je 115 novooboljelih osoba. Čak 57 osoba je s područja grada Siska. 

Požeško-slavonska

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 270 slučajeva zaraze koronavirusom (covid-19), 236 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 34 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalaze 622 osobe, a ukupno je testirano 16.295 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 289 uzoraka, od kojih je 36 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.