Prijava

Vaša prijava

Stižu podaci iz županija: U još dvije županije od ponedjeljka ide nastava online u srednjim školama

['koronavirus']

Vukovarsko-srijemska

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u naredna dva tjedna u svim srednjim školama na prostoru Vukovarsko-srijemske županije nastava će se odvijati online.

On-line nastava, po modelu C,  za sve srednje škole kojima je osnivač Vukovarsko-srijemska županija počinje u ponedjeljak 30. studenog i primjenjiva će se najmanje 14 dana od dana njezina stupanja na snagu.

U subotu je na prostoru Vukovarsko-srijemske županije zabilježeno rekordnih 226 novozaraženih osoba.

U sustavu vukovarsko-srijemskog obrazovanja trenutačno je od koronavirusa oboljelo 48 nastavnika i 42 učenika, dok je u samoizolaciji 48 nastavnika i 787 učenika.

Požeško-slavonska i Brodsko-posavska

Stožer Civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je u subotu o 62 nova slučaja zaraze koronavirusom. Novi slučajevi zaraze dio su skupine od 206 testiranih osoba.

U toj županiji trenutno je 357 osoba pozitivno na koronavirus, od kojih je 46 osoba na bolničkom liječenju. Preventivna mjera samoizolacije određena je za 723 osobe s prebivalištem u Požeško-slavonskoj županiji.

Stožer civilne zaštite susjedne Brodsko-posavske županije u subotu je potvrdio 158 novooboljelih od koronavirusa. U slavonskobrodskoj i novogradiškoj bolnici trenutno je 81 pacijent pozitivan na koronavirus. Deset pacijenata je na respiratoru.

Mjera samoizolacije na području Brodsko-posavske županije određena je za 2.010 osoba, 41 osoba više nego u petak.

Međimurska

U posljednja 24 sata u Međimurskoj županiji je, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, evidentirano novih 205 slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su dvije osobe, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite. 

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 95 pacijenata oboljelih od covida-19, od toga je njih 10 hospitalizirano u zadnja 24 sata, dok je otpušteno 10 pacijenata. Na respiratoru je 11 covid pozitivnih pacijenata.

Stožer je priopćio i da su u protekla 24 sata umrle dvije covid-19 pozitivne osobe, 64-godišnji muškarac i 92-godišnja žena, oboje s dodatnim kroničnim bolestima.

Primorsko-goranska

Na području Primorsko-goranske županije u subotu su 232 novozaražene osobe koronavirusom, a u Kliničkom bolničkom centru Rijeka umrlo je šestero oboljelih od covida-19, javio je županijski Stožer civilne zaštite.  

Tijekom proteklog dana ozdravila je 241 osoba, pa je sad u toj županiji 2585 aktivnih slučajeva.

 U KBC-u Rijeka  je 111 osoba oboljelih od covida-19 na bolničkom liječenju, od kojih 11 na respiratoru, doznaje se od ravnateljstva bolnice.

Grad Zagreb 

U Zagrebu je u subotu je 647 novozaraženih koronavirusom, objavio je Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Antigenskim testovima u protekla 24 sata testirano je 911 osoba među kojima je pozitivna bila 361 osoba (39,6 posto.). Broj potencijalno ozdravljenih je 23.576, što su 592 osobe više nego jučer.

Trenutno je u Gradu Zagrebu 3.799 aktivnih slučajeva. 

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 35 korisnika i pet djelatnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 46 učenika i devet nastavnika osnovnih škola te 28 učenika i jednog nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 952 učenika osnovnih te 522 učenika srednjih škola.

Zagrebačka 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije od jučer je od covida-19 oboljelo 247 osoba.

Trenutno je aktivno 3565 slučajeva.

Najviše novih slučajeva zabilježeno je u Velikoj Gorici (34), Vrbovcu (26)  te Zaprešiću i Dugom Selu (21).

Od 30. studenoga do 24. prosinca 2020. godine, zbog trenutne epidemiološke situacije, u srednjim školama na području Zagrebačke županije nastava će se održavati online.

Samoizolacija je propisana učenicima 12 razreda osnovnih škola i učenicima 5 razreda srednjih škola. U domu za starije sa šireg vrbovečkog područja pozitivno je 12 korisnika, od kojih je jedan korisnik hospitaliziran, a ostali su bez simptoma. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Osječko-baranjska

U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata testirano je ukupno 473 uzorka od kojih je za područje Osječko-baranjske županije 194 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek (97), Đakovo (21), Našice (10), Belišće (9), Valpovo (8), Beli Manastir (6), slijede općine Čepin (5), Antunovac, Darda, Strizivojna i Vuka (po 4), Bilje (3), po dvije novopozitivne osobe su s područja grada Donjeg Miholjca te općina Bizovac, Draž, Đurđenovac, Kneževi Vinogradi, Koška i Petrijevci, a po jedna osoba je s područja općina Čeminac, Jagodnjak, Semeljci, Gorjani i Vladislavci.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 220 osoba oboljelih od COVID-19, i to 179 u KBC-u Osijek (od kojih su 46 na respiratoru), a 41 osoba hospitalizirana je u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U zadnja 24 sata preminulo je pet osoba koje su bile zaražene koronavirusom. U KBC-u Osijek preminule su tri muške osobe (iz Vladislavaca rođen 1945. godine, iz Osijeka rođen 1950. godine i iz Šaga rođen 1952. godine) i ženska osoba iz Klise rođena 1929. godine, dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice preminula muška osoba iz Belišća rođena 1935. godine.

{"RELATED":3934770}

Na području Osječko-baranjske županije trenutno je u samoizolaciji ukupno 2.412 osoba.

Sisačko-moslavačka

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan 104 novooboljele su osobe od zarazne bolesti COVID-19.

Riječ je o 66 osoba s područja grada Siska, 12 osoba s područja grada Petrinje, sedam osoba s područja grada Gline, pet osoba s područja grada Hrvatska Kostajnica, četiri osobe s područja grada Novske, tri osobe s područja općine Martinska Ves, dvije osobe s područja općine Sunja, jednoj osobi s područja općine Gvozd, jednoj osobi s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja grada Popovače, jednoj osobi s područja općine Lipovljani te jednoj osobi s područja općine Velika Ludina.

Bjelovarsko-bilogorska

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 64 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a za 197 testiranih osoba nalazi se još očekuju.

13 novozaraženih osoba s područja grada Daruvara vezano je uz jedan Dom za starije i nemoćne. Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno su na liječenju 32 pacijenata oboljela od koronavirusa, od kojih je njih 6 na respiratoru. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 1753 osobe.

Istarska 

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 407 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 80 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 71 osobu radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Izliječene su 82 osobe. Trenutno je 615 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1129 osoba.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminule su dvije COVID-19 pozitivne osobe (1934. i 1935. godište) s pridruženim značajnim kroničnim bolestima.
 

Požeško-slavonska 

Na posljednjem testiranju obrađeno je 206 uzoraka, od kojih je 62 pozitivnih.Trenutno je aktivno 357 slučajeva zaraze koronavirusom, 311 osoba nalaze se u kućnoj izolaciji, a 46 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 723 osoba, a ukupno je testirano 17056 osoba.