Prijava

Vaša prijava

Županije prijavljuju novozaražene: Evo kakva je danas situacija i gdje je najgore

['koronavirus']

Županije prijavljuju kakva je danas situacija na njihovim područjima, a u nekima brojke su sve gore. 

Splitsko-dalmatinska

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 886 obrađenih testova u nedjelju je 341 novooboljela osoba pozitivna na koronavirus, a tri su osobe umrle.

Prema izvješću splitskog KBC-a u protekla 24 sata umrla su tri muškarca od 87, 71 i 77 godina, koje su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirus, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Dubrovačko-neretvanska 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, tri muškarca su preminula, a izliječene su 33 osobe, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Zadarska

 U Zadarskoj županiji u nedjelju je zabilježeno 57 osoba oboljelih od covida-19, a u zadarskoj Općoj bolnici od posljedica infekcije koronavirusom i prijašnjih teških kroničnih bolesti preminuo je 66-godišnji muškarac. 

Jučer je od posljedica ranijih bolesti preminula i 79-godišnja žena kojoj je pri zaprimanju na hitni prijem ustanovljena i infekcija koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Ličko-senjska

Ličko-senjska županija ima 43 novooboljelih od covida-19, što je ukupno 1456, a od kojih su 443 slučaja još aktivna, priopćio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Među novooboljelima je 19 iz Senja, 16 iz Gospića, po tri iz Otočca i iz Korenice i dva iz Brinja. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno je izliječeno 975 osoba od kojih 23 pacijenta u zadnja 24 sata.

Testiranje je u protekla 24 sata provedeno nad 73 osobe. Pod aktivnim nadzorom je 1171 osoba. Policija je utvrdila dva kršenja samoizolacije.

Međimurska

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda obrađeno je 369 uzoraka od čega je evidentirano 198 pozitivnih slučajeva. 

Stožer je priopćio i da su u Županijskoj bolnici u Čakovcu hospitalizirano 102 pacijenta pozitivnih na koronavirus, od toga je njih osam hospitalizirano unutar 24 sata.

Na respiratoru je 10 pacijenata.

Šibensko-kninska

U protekla 24 sata na području Šibensko- kninske županije 71 osoba novozaražena je koronavirusom , izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Trenutno je 242 aktivnih slučajeva oboljenja, a 31 osoba se liječi u šibenskoj bolnici, od kojih su četiri na respiratoru.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolaciji su 733 osobe.

U protekla 24 sata uzorkovano je 44 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus, priopćeno je.

Bjelovarsko-bilogorska

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 54 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a za 117 testiranih osoba nalazi se još očekuju.

Najviše novozaraženih osoba, njih 41, s područja je Bjelovara, tri novozaražene osobe s područja su općine Rovišće, po dvije novozaražene osobe s područja su Garešnice i općina Berek, Hercegovac i Ivanska, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Nova Rača i Velika Pisanica, priopćili su u nedjelju iz Županijskog stožera Civilne zaštite

Osječko-baranjska

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji 180 je novozaraženih osoba koronavirusom, a od posljedica zaraze umrle su četiri osobe, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru umrli su 79-godišnjak iz Čepinskih Martinaca, 75-godišnjak iz Belišća i 56-godišnjakinja iz Valpova, dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice umrla 64-godišnjakinja iz Satnice Đakovačke, priopćeno je iz Stožera.

Na bolničkom liječenju je ukupno 213 osoba oboljelih od COVID-19.

Policija je također obavila nadzor 202 ugostiteljska objekta te utvrdila jedno kršenje radnog vremena, u baranjskom mjestu Petlovcu, a o počinjenom prekršaju slijedi obavijest nadležnom inspektoratu.

Inspektori i službenici civilne zaštite u zadnja 24 sata obavili su 247 nadzora u vezi provođenja epidemioloških mjera, i to u 169 prodavaonica i trgovina, 64 ugostiteljska objekta, osam noćnih klubova i šest trgovačkih centara. U 21 slučaju utvrdili su nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i naložili mjere za njihovo otklanjanje.

Zagrebačka 

U Zagrebačkoj županiji odnosu na podatke od jučer oboljelo je 388 osoba te su trenutno aktivna 3953 slučaja, objavio je Zavod za javno zdravstvo te županije.

Najviše novozaraženih u protekla 24 sata bilo je u Velikoj Gorici (111), Samoboru (49) i Zaprešiću (29).

Od ponedjeljka, 30. studenoga do četvrtka, 24. prosinca, zbog trenutne epidemiološke situacije, u srednjim školama na području Zagrebačke županije nastava će se održavati online.

Primorsko-goranska

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 338 novooboljelih i 196 ozdravljenih osoba, a tri su osobe preminule. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti je 2727.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana testirana 1231 osoba. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a hospitalizirano je 117 pacijenata koji se liječe od COVID-a, od čega ih je 12 na respiratoru.

9:45 U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su 54 nova slučaja zaraze koronavirusom, a za 117 testiranih osoba nalazi se još očekuju, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraza je potvrđena kod 41 osobe s područja Bjelovara, tri iz općine Rovišće, po dvije osobe s područja Garešnice i općina Berek, Hercegovac i Ivanska te po je jedne osobe iz općina Nova Rača i Velika Pisanica.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno su smještena 34 pacijenata, od kojih je njih šest na respiratoru.

Vukovarsko-srijemska

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 42 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (11 osoba iz Vinkovaca, 9 iz Vukovara, 4 iz Starih Mikanovaca, 3 iz Županje, 2 iz Bobote, te po 1 osoba iz Andrijaševaca, Banovaca, Borova, Bošnjaka, Cerne, Gradišta, Jarmine, Negoslavaca, Nuštra, Rokovaca, Šiškovaca, Tordinaca i Vrbanje). Preminule su 2 osobe.     

Trenutno je u županiji 67 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla  24 sata testirane su 284 osobe, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 24714. U samoizolaciji na području županije je 1429 osoba.  

Istarska

Tijjekom protekla 24 sata potvrđene su 74 novozaražene osobe s područja županije.

Za 58 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. U epidemiološkoj obradi nalazi se 10 osoba. Izliječeno je 51 osoba.
Trenutno je 638 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 988 osoba.

Sisačko-moslavačka

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji je 167 novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19.

Riječ je o 65 osoba s područja grada Siska, 33 osobe s područja grada Petrinje, 16 s područja grada Kutine, 12 osoba s područja grada Novske, 10 s područja općine Lipovljani, 10 osoba s područja grada Hrvatska Kostajnica, 9 osoba s područja grada Gline, 5 osoba s područja grada Popovače, 1 osobi s područja općine Martinska Ves, 1 osobi s područja općine Sunja, 1 osobi s područja općine Gvozd, 1 osobi s područja općine Hrvatska Dubica, 1 osobi s područja općine Dvor, 1 osobi s područja općine Lekenik te 1 osobi s područja općine Topusko.

Požeško-slavonska

Na posljednjem testiranju obrađeno je 163 uzorka, od kojih je 12 pozitivnih. U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 369 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 323 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 46 osoba je hospitalizirano.