Prijava

Vaša prijava

Kovačević nakon izlaska iz Remetinca: Ja bih se na glavu iz aviona bacio da sam ukrao jednu lipicu'. Na slobodu izašao i Barišić

['hrvatska', 'vlada', 'sabor', 'izbori', 'politika']

Dragan Kovačević, bivši predsjednik Uprave Janafa i jedan od glavnih osumnjičenika u istoimenoj aferi, izašao je na slobodu iz pritvora u Remetincu u kojem se nalazi od rujna. Na slobodu je izašao i sada već bivši gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić koji, kako doznajemo, podnio ostavku. Za razliku od Kovačevića Barišić nije bio raspoložen za izjave te je novinarima samo rekao "Idem doma obitelji sretan Božić i Nova godina, sve najbolje".

"Za ništa nisam kriv", poručio je, pak, Kovačević koji je nakon izlaska iz Remetinca bio puno govorljiviji.

"Izdržati ovo nije lako kada znate da niste ništa krivi. I spletom okolnosti završite ovdje. Imao sam sve scenarije, ali ne i ovaj. Na sudu ću dokazati nevinosti", rekao je.

Što se tiče Kluba rekao je: "Klub je prostor od 30 kvadrata u koji su ljudi donosili hranu na druženje. Svi su dolazili tamo, i vaše kolege. To je bilo za druženje, nikakav elitni klub. Ja ću vas odvesti tamo, nije ni moj klub. To je klub Slavonaca".

Rekao da u Hrvatskoj će vam sve oprostiti osim uspjeha.

Također je rekao: "Tko bi nosio novac unutra. Ja sam se bavio biznisom. Izmišljaju stvari. Sve vam je to dio politike, ovo je sustav koji ne vodi ničemu. Ok, ako sam ja treba biti žrtva, nemam problema".

Na pitanje je li dao nekome ili primio mito odgovorio je: Na glavu bih se iz aviona bacio da sam nekome ukrao lipicu. Ja sam uz relativno bogate slavonske obitelji.

"To su državna tijela, oni imaju pravo tužiti. Ja tu vidim jednu korektnost, ali molim medije da mi daju pravo da se branim. Stavite me u pakao i a vi objavljujete što hoćete". 

{"RELATED":3945832}

Na upit je li bacio mobitel u Savu odgovorio je: "Ma kakav mobitel, ja ni primisli nisam imao da ću biti uhićen. Mogao bih tužiti Janaf. Ali one sve koje sam ja tamo zaposlio, oni su jedva dočekali da mi daju otkaz. Nemam razočarenja u životu, ja sam menadžer u glavi. Idemo dalje".

Što se tiče pronađen milijun eura je rekao da nije ništa nađeno.

"To su tri partnera koji su željeli kupiti zemljište u Slavoniji i to je bio čisti biznis. To je privatni novac za poljoprivredno zemljište. Ogromno zemljište", kazao je. 

Otkrio je i koji su mu planovi: "Odmorit ću dan dva, i borit ću se u pravnoj bitci. Neću od sebe praviti žrtvu, pravno ću se boriti da dokažem svoju nevinost".

{"RELATED":3945334}

"Nema me što braniti Milanović. Nije me nitko ni napadao, a ni branio. Osim one koje me molila posao, koja je i dobila legitimno posao u Janafu, ona i ona aktivistkinja iz Splita, njih dvije su me napadale. Kod nas je sve što radi kriminal, mislim da Hrvatska nije toliko korumpirana koliko se govori. U Hrvatskoj je uspjeh zabranjen. Ja sam uvjeren da ću sve optužbe odbaciti, naravno da će biti podmetanja", kazao je.