Prijava

Vaša prijava

I drugi gradonačelnik iz afere JANAF napustio je Remetinec: Netko je nekom dao, pardon obećao, 100 tisuća i istražitelji misle da sam to ja trebao biti

['hrvatska', 'vlada', 'sabor', 'izbori', 'politika']

U političkim krugovima snažno je odjeknuo jučerašnji nastup pred kamerama bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića nakon izlaska iz istražnog zatvora u Remetincu.
Predsjedništva HDZ-a i SDP-a morat će razgovarati s Draženom Barišićem i Vinkom Grgićem, bivšim gradonačelnicima koji i dalje imaju pravo na svoje saborske mandate.

I bivši gradonačelnik Nove Gradiške danas poslijepodne izišao iz Remetinca. Čvrst zagrljaj nakon 90 dana - i drugi gradonačelnik iz afere JANAF - Vinko Grgić napustio je Remetinec.

"Netko je nekom dao, pardon obećao, 100 tisuća i istražitelji misle da sam to ja trebao biti. Zato što sam se tri, četiri puta čuo s gospodinom Petekom i bio na ručku jer je htio ulagati u Novu Gradišku, kao što sam sa bezbroj drugih isto bio", kazao je.

Molila me je na koljenima da joj dam posao u JANAF-u, tako je Dragan Kovačević jučer ispred Remetinca opleo po saborskoj zastupnici Daliji Orešković, koja danas odgovara - to nije istina!

Ona rečenica pa nitko me nije niti napadao iz svijeta društveno političkih osim narikača najbolje govori o motivima takve izjave.

Na slobodu je jučer izišao i Dražen Barišić. Više nije gradonačelnik Velike Gorice, ali može se vratiti u Sabor jer mu je mandat u mirovanju. U tom slučaju HDZ-ovu većinu svojom rukom može držati, ali i rušiti upravo sam Barišić.

"Mi s njime nismo obavili razgovor. On je jučer izašao iz istražnog zatvora. Kao što znate saborski mandat zakonom pripada zastupniku. Na njemu je da on odluči o budućem statusu".

Pritiske na JANAF koje je Kovačević spominjao, bez da je navodio imena, komentirao je danas ministar Tomislav Ćorić: "Ja sam siguran da ukoliko je do toga došlo da će gospodin Kovačević elaborirati o čemu se radi i elaborirati to tijekom procesa koji se vodi".

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin morat će porazgovarati s Vinkom Grgićem, bivšim gradonačelnikom Nove Gradiške - čiji je mandat također u mirovanju. Grbinu nije prihvatljivo da se Grgić vrati u Sabor, a Kovačevićeva jučerašnja izjava smatra - loša je poruka.

"Iz jučerašnjeg istupa gospodina Kovačevića vidio sam da nema baš nikakve poniznosti i svijesti da optužbe koje mu se stavljaju na teret i dokazi koji su predočeni javnosti da se u JANAF-u nešto događalo. Mislim da je gospodin Kovačević dao jednu jako lošu sliku o sebi".

U Remetincu i dalje ostaje prvoosumnjičeni Krešo Petek. Na slobodu će čim se ispitaju svi svjedoci. 


Novo ruho predvorja PŠ Buševec