Prijava

Vaša prijava

Stižu podaci iz županija o novozaraženima: Evo kakva je danas situacija i gdje je najbolje

['koronavirus']

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena 1643 nova slučaja zaraze, a preminule su čak 84 osobe. 

{"RELATED":3951932}


 Lokalni stožer prijavljuju kakva je danas situacija po županijama: 

Zadarska 

Na području Zadarske županije 78 je novooboljelih osoba, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 umro je 71 godišnji muškarac, izvijestio je u petak Županijski stožer Civilne zaštite.

U posljednja 24 sata testirano je 278 uzoraka, a pod aktivnim je nadzorom 1978 stanovnika.

U zadarskoj općoj bolnici hospitalizirano je 59 bolesnika, od kojih je devetero na respiratoru, a u Biograd na Moru na liječenju je 19 pacijenata s lakšim i srednje teškim simptomima.

Dubrovačko-neretvanska

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 12 utvrđeno brzim antigenskim testom, a jedna osoba je umrla, dok su se 52 osobe oporavile, izvijestio je u petak županijski stožer civilne zaštite. Umro je muškarac iz Dubrovnika rođen 1942. godine.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 41 osoba. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih šest na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji se nalazi 837 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja te mjere, od čega dva na granici, što je ukupno 125 od početka pandemije. Od jučer obrađena su 162 uzorka, a od početka pandemije ukupno 32 155.
 

Zagrebačka županija

Nova 273 slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji, ozdravilo je 468 osoba, a umrle su dvije osobe.  

Prema izvješću Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, najviše je novooboljelih u Velikoj Gorici - 43 osobe, a slijede ostali gradovi, Vrbovec s 28, Dugo Selo sa 27, Samobor i Zaprešić s 23, Sveti Ivan Zelina  i Jastrebarsko sa 18, 12 je novooboljelih u Ivanić-Gradu, u Svetoj Nedjelji 10,  a ostali slučajevi zabilježeni su u općinama s područja te županije.

Dvije osobe su umrle u Velikoj Gorici, a u domu za starije i nemoćne na području Samobora pozitivan je jedan korisnik, zbog čega je u tijeku epidemiološka obrada.

Osječko-baranjska

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji od koronavirusa oboljelo je 109 osoba, a od posljedica zaraze umrlo je osam osoba, objavio je u petak županijski Stožer Civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata testirana su ukupno 293 uzorka, od kojih je 109 bilo pozitivno na koronavirus. Najviše novozaraženih, njih 34, je s područja grada Osijeka, s prigradskim naseljima, a slijede Đakovo (13), Našice (11) te Belišće i Valpovo, po sedam, dok ostala mjesta imaju manji broj novoboljelih, priopćeno je iz Stožera.

Na bolničkom liječenju nalazi se 198 osoba oboljelih od covida-19, i to 155 u osječkom KBC-u, od kojih je 45 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici (OŽB) Našice hospitalizirana su 43 pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u osječkom KBC-u i OŽB Našice umrlo je osam covid pozitivnih osoba, u dobi od 65 do 89 godina, navode u Stožeru.

Bjelovarsko-bilogorska 

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 132 nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćili su u petak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Najviše novozaraženih osoba, njih 72, s područja su grada Bjelovara, 16 novooboljelih osoba s područja je Daruvara, po šest novozaraženih osoba s područja je Čazme i općine Rovišće, pet novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je na području grada Garešnice, dok ostala mjesta imaju manji broj novoboljelih.

Na Covid odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 57 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih sedam na respiratoru. Također, 28 pacijenata je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 2240 osoba je u samoizolaciji.

Umrla je jedna osoba s koronavirusom  tako da je do sada 66 osoba umrlo od početka pandemije s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Vukovarsko-srijemska

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 51 novi slučaj zaraze. Preminule su četiri osobe.

Trenutno je u županiji 64 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 217 osoba, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 32913. U samoizolaciji na području županije je 1833 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 45 radnika iz sustava zdravstva (8 liječnika, 21 medicinska sestra/tehničar, 6 drugih zdravstvenih radnika i 10 nezdravstvenih radnika). 

Sisačko-moslavačka

U Sisačko-moslavačkoj županiji je 95 novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o 40 osoba s područja grada Siska, 21 osobi područja grada Petrinje, 7 osoba s područja grada Hrvatska Kostajnica, 5 osoba s područja grada Novske, 4 osobe s područja grada Popovače, 4 osobe s područja grada Gline, 3 osobe s područja općine Topusko, 3 osobe s područja općine Sunja, 3 osobe s područja grada Kutine, 2 osobe s područja općine Martinska Ves, 2 osobe s područja općine Lekenik te jednoj osobi područja općine Gvozd.

Koprivničko-križevačka

Koprivničko-križevačka županija ima 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, ozdravilo je 88 osoba. Na području županije trenutno je aktivno 458 slučajeva bolesti COVID-19, a na bolničkom liječenju nalazi se 59 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1934. i 1945. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 5046 slučaja.

Požeško-slavonska 

Na posljednjem testiranju obrađeno je 83 uzorka, od kojih je 69 pozitivnih. U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 588 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 551 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 37 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalaze 1402 osobe, a ukupno su testirane 22572 osobe. 

Istarska 

Tijekom protekla 24 sata potvrđeno je 62 novozaraženih osoba s područja županije. Za 40 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 4 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (1), Zagreb (3). 

{"RELATED":3951862}

U epidemiološkoj obradi nalazi se 18 osoba. Izliječeno je 58 osoba. Trenutno je 562 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1613 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 62 osobe, od toga su 4 osobe u respiracijskom centru.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1931. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.


Modelarska liga Zagrebačke županije