Prijava

Vaša prijava

Županije prijavljuju nove slučajeve zaraze: U Splitsko-dalmatinskoj čak 222 novozaražene osobe

['koronavirus']

Tijekom blagdana testiranja su svedena na minimum pa je tako prema posljednjoj objavi Nacionalnog stožera testirano tek nešto više od 1600 osoba, a novih slučajeva potvrđeno je 350. 

Županijski stožer objavljuju kako je danas:

Krapinsko-zagorska

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentiran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a preminule su četiri osobe, priopćio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Novozaražena osoba je s područja općine Marija Bistrica.

U posljednja 24 sata oporavila se 21 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze na području Krapinsko-zagorske županije 538.

U samoizolaciji je 1.498 osoba.

Na covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Stubičkim Toplicama su 23 pacijenta sa SARS CoV-2 infekcijom, a na covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama je 37 pacijenata.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana je 72 pacijenta pozitivna na SARS CoV-2, od kojih je 13 na respiratoru. 

Virovitičko-podravska

Na području Virovitičko-podravske županije 20 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su žene u dobi od 79 i 71 godine preminule, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Najveći broj novozaraženih je iz Virovitice - 12. U Slatini je četvero novooboljelih, u Suhopolju dvoje, a u Orahovici i Pitomači po jedan.

U vitovitičkoj Općoj bolnici na liječenju je 19 oboljelih, a u osječkom KBC hospitalizirane su četiri osobe s područja Virovitičko-podravske županije.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 2784 osoba, a 69 je preminulo.

Karlovačka

U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji je od covida-19 umrlo šest pacijenata, po dvoje u bolnicama u Karlovcu, Ogulinu i Dugoj Resi, a oboljelo je još 18 ljudi, priopćio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Novooboljeli su iz Karlovca, njih 13, dvoje iz Draganića te jedna osoba iz Josipdola, Krnjaka i Netretića.

U bolnice je primljeno pet novih covid pozitivnih pacijenata, četiri u Karlovcu i jedan u Ogulinu. Na respiratoru u karlovačkoj bolnici je je šest pacijenata.

U samoizolaciji je 866 osoba. 

Ličko-senjska

U Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe od koronavirusa, jedan je 91-godišnji pacijent iz Gospića umro, a 25 osoba je izliječeno, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite. 

Ukupno je oboljelo 2560 osoba, 78 od njih je umrlo, ukupno je izliječenih 2328, a 154 ljudi je još bolesno. 

U broju od 154 aktivna slučaja dvije su novooboljele osobe iz Gospića, za koje epidemiolozi obrađuju kontakate.

Pod aktivnim nadzorom sa samoizolacijom ukupno je 561 osoba.

Brodsko-posavska

Na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a odobreno je više od pet tisuća propusnica.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je u nedjelju da su obrađeni svi pristigli zahtjevi za izdavanje propusnica. Pozitivno je riješeno 5.268 zahtjeva.

Na bolničkom liječenju u ovoj županiji trenutno su 73 osobe pozitivne na koronavirus, među njima 12 osoba pri liječenju treba potporu respiratora. Mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije obuhvaćeno je 1.514 osoba.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije u nedjelju je izvijestio o 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U ovoj županiji trenutno su 483 osobe pozitivne na koronavirus, a njih 37 je na bolničkom liječenju. Preventivnom mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćena je 1.521 osoba.

Dubrovačko-neretvanska

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je devet utvrđeno brzim antigenskim testom, a 45 osoba se oporavilo, izvijestio je u nedjelju županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je deset osoba iz Dubrovnika, po tri iz Konavla i Metkovića te jedna osobi iz Kule Norinske. Za njih devet je utvrđena edpiemiološka veza.

Izliječeno je 45 osoba, od kojih 24 iz Dubrovnika, šest iz Metkovića, pet iz Ploča, četiri iz Konavala, tri iz Župe dubrovačke, dvije iz Kule Norinske te jedna iz Slivnog.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 41 osoba. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih šest na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 585 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježen je jedan slučaj kršenja te mjere, ukupno 128. od početka pandemije. Od jučer obrađeno je 125 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 32 316.

Zagrebačka

U Zagrebačkoj županiji u nedjelju je zabilježeno 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestili su iz te županije.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 10 osoba - u Samoboru, Svetoj Nedelji i Jastrebarskom po dvoje, a po jedna osoba u Dugom Selu, Sv. Ivanu Zelini te općinama Stupnik i Farkaševac.

Izliječeno je 165 osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije od početka pandemije do nedjelje, 27.prosinca zabilježeno je 16376 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 13262 osobe, a 45 osoba je  preminulo. Trenutno su aktivna 3069 slučaja.

Varaždinska

U Varaždinskoj županiji u nedjelju je zabilježeno 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a osam je osoba preminulo, priopćio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Varaždinska županija u posljednjih tjedan dana broji 432 nova slučaja, a broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika smanjio se na 270. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 170 uzoraka, a udio pozitivnih u testiranim uzorcima je 7 posto.

Na liječenju u varaždinskoj Općoj bolnici je 249 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 117 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 14 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od kojih 12 na respiratoru, 73 ih je u Klenovniku od kojih jedan na respiratoru i 45 u Novom Marofu.

S kućnog liječenja otpušteno je 198 osoba, a aktivnih slučajeva je 468.

Preminulo je osam osoba zaraženih koronavirusom. Ukupno je do sada zabilježeno 256 novozaraženih, od kojih 152 tijekom ovog mjeseca, priopćili su iz Stožera.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije zabilježeno je 13307 osoba pozitivnih na koronavirus.

Zadarska

Na području Zadarske županije 20 je novooboljelih osoba, a od posljedica infekcije koronavirusom preminuli su 80-godišnji muškarac te 92-godišnja žena, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 138 uzoraka, pod nadzorom je 1852 stanovnika, a aktivno je 795 slučajeva.

Među novozaraženima, 10 ih je u Zadru, po troje u Biogradu i Škabrnji te po jedna osoba u Obrovcu, Pašmanu, Poličniku i Salima.

Na svim covid odjelima u zadarskoj Općoj bolnici hospitalizirana su 64 pacijenta, od kojih je devetero na respiratoru, u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju ih je 22.

Zadarska policija nije zabilježila kršenje samoizolacije.

Grad Zagreb

 Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je 77, a broj potencijalno oporavljenih/ozdravljenih je 38.069, što je 327 osoba više nego jučer, priopćeno je iz Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 531 testiranje na SARS-CoV-2, od čega je 37 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 165 osoba.

Mjera samoizolacije izrečena je za 215 osoba.

Od 165 obrađenih pozitivnih osoba: 54 su za sada negativne epidemiološke anamneze, 64 osobe su kontakti covid+ osoba. Dvije osobe su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 30 osoba obrada je još u tijeku. Kod dvije osobe moguća je izloženost na radnom mjestu, a jedno dijete školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za sedam osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine/HZJZ-a. Kod pet je osoba moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi šest korisnika i sedam djelatnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod jednog učenika pa je mjera samoizolacije određena za 18 učenika osnovnih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalaze se dvije osobe.

Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 1.572 aktivna slučaja.

Splitsko-dalmatinska

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 781 obrađenog testa danas su 222 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 73, Imotskog 9, Kaštela 18, Makarske 10, Omiša 6, Sinja 20, Solina 11, Starog Grada 1, Trilja 5, Trogira 7, Vrgorca 7, Baške Vode 2, Brela 3, Dugog Rata 1, Dugopolja 2, Gradca 2, Hrvaca 1, Klisa 3, Marine 4, Okruga 2, Otoka 2, Podbablja 10, Podgore 1, Podstrane 5, Prološca 3, Segeta 5, Tučepi 1, Zadvarja 1, Zagvozda 3, Zmijavaca 1, Ciste Provo 3 osobe.

Na bolničkom liječenju nalazi se 138 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 6 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su četiri osobe; dvije muške osobe stare 78 i 72 godine i dvije ženske osobe stare 82 i 81 godinu. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju. 

Međimurska

Međimurska županija bilježi 51 novi slučaj zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju PCR metodom testirano je 170 osoba, od kojih su zabilježena 44 pozitivna slučaja na covid-19. Testiranjima brzim antigenskim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o dva pozitivna slučaja. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike, bez testiranja, dijagnosticirali covid-19 kod 3 osobe, dok je iz drugih županija javljeno da je virus dokazan kod dvije osobe.

U protekla 24 sata oporavila se 71 osoba, pa je broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan 831. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzet 31.701 uzorak, priopćili su iz Stožera.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 119 pacijenata zaraženih koronavirusom, od toga njih sedam unutar 24 sata, dok je otpušteno 10 pacijenata.

U tercijarnom respiratornom centru smješteno je 10 pacijenata, u palijativnom covid centru 14, a njih 95 u Županijskoj bolnici u Čakovcu. Na respiratoru je 14 pacijenata.

U protekla 24 sata preminuo je 90-godišnji muškarac.

U zdravstvenom sustavu, koronavirusom su zaražena četiri liječnika i 21 medicinska sestra. U samoizolaciji su dva liječnika i četiri medicinske sestre.

Primorsko-goranska

U Primorsko-goranskoj županiji je u protekla 24 sata utvrđena zaraza koronavirusom kod 74 osobe, od 375 testiranih, javio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Ozdravilo je 147 osoba, pa je aktivnih slučajeva covida-19 2700 u županiji.

Na liječenju u riječkom KBC-u su 143 osobe s covidom-19, a među njima je 15 na respiratoru.

Tijekom proteklog dana nije bilo umrlih osoba.

Vukovarsko-srijemska

 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 15 novih pozitivnih osoba na covid-19, izvjestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Među novooboljelima pet je osoba iz Vinkovaca, tri iz Županje, dvije iz Jarmine, te po jedna osoba iz Babine Grede, Novih Mikanovaca, Orolika, Rokovaca i Štitara. Preminulih osoba nema. 

Od početka epidemije u županiji je oboljeno 7573 osoba od kojih je 7108 izliječeno, a umrlo je 149 osoba.

Trenutno je u županiji 70 osoba hospitalizirano, dok su u samoizolaciji 1582 osobe.

Do sada je na području Vukovarsko-srijemske županije testirano 33101 osoba, a u protekla 24 sata njih 162.

Osječko-baranjska

U osječkom KBC-u i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je 207 uzoraka, od kojih je 56 bilo pozitivno, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

U Osječko-baranjskoj županiji od koronavirusa preminule su tri osobe.

Kako navode, 26 novopozitivnih ima prebivalište u Osijeku i prigradskim naseljima, osam u Belom Manastiru, troje u Đakovu, dvoje u Našicama i po jedno u Belišću i Valpovu. Od općina najviše novopozitivnih bilježi Čepin, njih četvoro. Erdut i Marijanci imaju po tri novopozitivna slučaja, a po jednu novooboljelu osobu imaju Antunovac, Čeminac, Petrijevci, Semeljci i Gorjani.

Na bolničkom liječenju nalazi se 208 osoba oboljelih od Covida-19. Njih 161 je u KBC-u od kojih je 40 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 47 pacijenata s tim oboljenjem.

"U zadnja 24 sata preminule su tri osobe u dobi od 65 do 79 godina. Na području županije u samoizolaciji se nalazi 2.935 osoba", priopćio je Stožer.

Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije za 14 osoba i nisu utvrdili niti jedno kršenje. Obavili su i 166 nadzora objekata pri čemu također nisu utvrdili kršenje mjera.

Tijekom zadnja 24 sata kontrole propusnica za kretanje građana izvan županije u kojoj imaju prebivalište, djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske na osam nadzornih punktova evidentirali su prolazak 1.630 vozila, odnosno 2.270 osoba. Sedam osoba je bilo bez valjane propusnice, te im nije dopušten prolazak.

Bjelovarsko-bilogorska

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Najviše novozaraženih osoba, njih 7, s područja je Bjelovara, dvije novooboljele osobe s područja su Garešnice, a po jedna novozaražena osoba s područja je gradova Grubišno Polje i Čazma te općina Ivanska, Veliko Trojstvo, Rovišće i Veliki Grđevac.

Jučer, 26. prosinca, u COVID ambulantama nisu se provodila testiranja na koronavirus.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno su na liječenju 74 pacijenta oboljela od koronavirusa, od kojih je njih sedam na respiratoru. Također, 20 pacijenata je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne.

U samoizolaciji je 1998 osoba.

Sisačko-moslavačka

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 25 novozaraženih osoba koronavirusom, priopćeno je u nedjelju iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Među novozaraženima, po sedam osoba je iz Siska i Novske, tri osobe su iz Popovače, po dvije iz Petrinje i Lipovljana, te po jedna iz Gvozda, Kutine, Dvora i Hrvatske Kostajnice.

I broj aktivnih bolesnika je u padu, pa ih je sada, prema podacima Nacionalnog stožera, 556.

Istarska 

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 290 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 7 novozaraženih osoba s područja županije. U epidemiološkoj obradi nalaze se 2 osobe.

Izliječeno je 150 osoba. Trenutno je 403 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 1250 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 80 osoba, od toga su 3 osobe u respiracijskom centru.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminule su četiri COVID-19 pozitivne osobe (1931.,1935., 1943. i 1950. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

Vukovarsko-srijemska

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 15 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 11 pozitivnih na PCR testiranju, a 4 na brzom antigenom testu. Preminulih osoba nema.      

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 7573, od kojih je 7108 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 149 osoba.

Trenutno je u županiji 70 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla  24 sata testirane su 162 osobe, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 33101. U samoizolaciji na području županije je 1582 osoba.  

Koprivničko-križevačka 

Stožer civilne zaštite obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno šest novih slučajeva bolesti COVID-19. Trenutno su aktivna 344 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 67 osoba, a na bolničkom liječenju nalaze se 62 osobe. 

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 5063 slučaja.

{"RELATED":3952554}

Požeško-slavonska

Na posljednjem testiranju obrađeno je 22 uzorka, od kojih je 11 pozitivnih. U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 483 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), 446 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 37 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 1521 osoba, a ukupno su testirane 22594 osobe.