Prijava

Vaša prijava

Nove brojke po županijama: Zaraženih je puno više nego proteklih dana, broj preminulih dosta visok

['zupanije', 'koronavirus']

U Hrvatskoj je u ponedjeljak zabilježeno 316 slučajeva koronavirusa, a 58 osoba je preminulo. 

Županijski stožer izvještavaju kakva je danas situacija: 

Primorsko-goranska 

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 166 novozaraženih, od 687 testiranih, a umrlo je sedam osoba, izvijestili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite i riječke bolnice.

Ozdravilo je 196 osoba, pa je sada u toj županiji aktivno 2415 slučajeva covida-19.

Na liječenju u riječkoj bolnici su 124 bolesnika oboljela od covida-19, a o 10 oboljelih se skrbi uz pomoć respiratora.

Zagrebačka 

U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 18 novozaraženih koronavirusom, izvijestili su u utorak iz te županije i dodali da su preminule dvije osobe iz Svetoga Ivana Zeline.

Najviše oboljelih je u Samoboru - četvoro i Velikoj Gorici troje. Izliječene su 184 osobe.

Prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije od početka pandemije do 29. prosinca na području Zagrebačke županije evidentirano je 16409 osoba zaraženih koronavirusom, izliječeno je 13624 osobe, 47 osoba je  preminulo, a trenutno je zaraženih 2738 osoba.

Bjelovarsko-bilogorska

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije su osobe preminule, a za 84 testirane osobe nalazi se još čekaju.

Na covid odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 58  pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih sedam na respiratoru. Također,  42 pacijenata je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije je 1808 osoba. 

Sisačko-moslavačka 

Sisačko-moslavačkoj županiji, na danas je 141 novooboljela osoba od COVID-19. Riječ je o pedeset i jednoj osobi s područja grada Kutine, trideset i tri osobe s područja grada Siska, šesnaest osoba s područja grada Popovače, dvanaest osoba s područja grada Petrinje, šest osoba s područja grada Hrvatska Kostajnica, šest osoba s područja općine Topusko, pet osoba s područja općine Martinska Ves, pet osoba s područja grada Novske, dvije osobe s područja općine Lekenik, jednoj osobi s područja općine Velika Ludina, jednoj osobi s područja općine Lipovljani, jednoj osobi s područja općine Gvozd, jednoj osobi s područja općine Sunja te jednoj osobi s područja grada Gline.
 

Osječko-baranjska

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 348 uzoraka od kojih je 69 bilo pozitivno. U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je osam COVID pozitivnih osoba u dobi od 61 do 85 godina.

Na bolničkom liječenju nalazi se 185 osoba oboljelih od COVID-19 (što je 20 manje nego prethodnog dana), i to 146 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 41 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 39 pacijenata s tim oboljenjem.

U samoizolaciji se nalazi 2.309 osoba. Policijski službenici provjerili su 23 osobe kojima je određena mjera samoizolacije. Samoinicijativno su provjerili 21 osobu i pri tomu samo jedna (u Belom Manastiru) nije zatečena na prijavljenoj adresi. Postupajući po dvije dojave građana u Osijeku i Belom Manastiru utvrdili su u oba slučaja kršenje mjere samoizolacije.

Tijekom posljednja 24 sata kontrole propusnica za kretanje građana izvan područja županije u kojoj imaju prebivalište, djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske na osam nadzornih punktova evidentirali su prolazak 3.936 vozila, odnosno 4.872 osobe od kojih tri nisu imale valjanu propusnicu te im nije dopušten prolazak.

Vukovarsko-srijemska 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 23 nove pozitivne osobe na COVID-19, od čega je 7 pozitivnih na PCR testiranju, a 16 na brzom antigenom testu. Preminula je jedna osoba.      

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 7600, od kojih je 7201 osoba izliječena, a ukupno su preminule 152 osobe. Trenutno je u županiji 68 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla  24 sata testirane su 194 osobe, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 33361. U samoizolaciji na području županije je 1225 osoba.  

Istarska

Ispitano je 454 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 45 novozaraženih osoba s područja županije. 

Izliječeno je 49 osoba. Trenutno je 349 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 908 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 73 osobe, od toga je 6 osoba u respiracijskom centru.
 

Koprivničko-križevačka 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvjestio je da je na području županije potvrđeno 29 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 254 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravile su 62 osobe, a na bolničkom liječenju nalazi se 61 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus  (1935. i 1969. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Požeško-slavonska

Na posljednjem testiranju obrađeno je 240 uzoraka, od kojih je 47 pozitivnih. U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivan 361 slučaj zaraze korona virusom (COVID-19), 325 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 36 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalaze 873 osobe, a ukupno su testirane 22834 osobe.