Prijava

Vaša prijava

Najnoviji podaci županija o novozaraženima: U Osječko-baranjskoj zasad najviše novih slučajeva

[]

Jučer je u Hrvatskoj zabilježeno 255 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 6946.

Među njima je 2437 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 219 pacijenata. Preminulo je 55 osoba. Dok se čekaju službeni podaci Nacionalnog stožera za današnju situaciju, evo kakvo je stanje po županijama u protekla 24 sata:

Brodsko-posavska županija

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pristiglo je 19 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem) te 5 vjerojatno pozitivnih nalaza (potvrđenih brzim AG testom). 

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 7.126. U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirane su ukupno 92 osobe (2 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 64 osobe, a u novogradiškoj bolnici 28 osoba. Devet hospitaliziranih osoba je na respiratoru (1 osoba manje nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 796 osoba (32 osobe više nego prethodni dan).

Zagrebačka županija

U posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 153 osoba, a županijski stožer u nedjelju je javio i da su dvije osobe umrle.

Trenutno je u županiji aktivno 2446 slučajeva. Od početka pandemije do danas evidentirano je ukupno 17.119 slučajeva zaraze, izliječeno je 14.620, a umrle su 53 osobe.

U odnosu na podatke od jučer oboljele su tri osobe u Velikoj Gorici, te po jedna u Svetoj Nedjelji, Dugom Selu te u općinama Jakovlje i Rugvica.

Dvije osobe s područja Velike Gorice su umrle.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata sedam je novooboljelih osoba od COVID-19, 18 osoba je izliječeno te je jedna osoba preminula. 

Četiri oboljele osobe su s područja Gospića te tri s područja Otočca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba. U OB Gospić preminula je jedna muška osoba (82 godine) s područja Gospića. 

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2654 osoba od čega je 107 aktivan slučaj, 87 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 2460 osoba. 

U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 37 osoba.

Pod aktivnim nadzorom/samoizolacijom je ukupno 56 osoba.

Šibensko-kninska županija

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 4 osobe su zaražene koronavirusom. Nažalost, preminule su dvije muške osobe starije životne dobi oboljele od COVID-19 infekcije koje su se liječile u šibenskoj bolnici.

Trenutno je 160 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječe se 34 osobe, a u kninskoj 16 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. 

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 465 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je 41 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je šest novih slučaja zaraze koronavirusom, a za 133 testirane osobe nalazi se još očekuju, priopćili su danas iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Najviše novozaraženih osoba, njih četiri, s područja su grada Bjelovara, a po jedna novozaražena osoba s područja je grada Garešnice i općine Kapela.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 78 pacijenta zaraženih  koronavirusom, od kojih je njih devet na respiratoru. U samoizolaciji je 971 osoba.

Dubrovačka županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom (16 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 11 osoba iz Dubrovnika, pet iz Župe dubrovačke, četiri iz Konavala, dvije iz Ploča i jednoj iz Metkovića.

Ukupno je zaraženo devet osoba muškog spola i 14 osoba ženskog spola, a za njih 19 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 19 osoba: sedam iz Dubrovnika, tri iz Orebića, po dvije iz Blata i Korčule, po jedna iz Konavala, Kule Norinske, Ploča i Vele Luke te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 31 osoba pozitivna na koronavirus. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, sedam pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađena su 153 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 33 431 uzorak.

U samoizolaciji je 549 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je deset kršenja mjere samoizolacije (devet na graničnim prijelazima). Od početka pandemije utvrđena su ukupno 162 slučaja kršenja samoizolacije (40 na graničnim prijelazima).

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije javlja kako su nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđena tri nova slučaja bolesti COVID-19

Na području županije trenutno je aktivno 173 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 27 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 48 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus  (1949. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je za 5251 osobu. 

Osječko-baranjska županija

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 230 uzoraka od kojih je 31 bio pozitivan

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (10), Đakova (3), Antunovca, Čepina, Darde, Donjeg Miholjca, Kneževa, Valpova i Vuke (po 2) te Erduta, Jagodnjaka, Našica i Semeljaca (po 1).

Na bolničkom liječenju nalaze se 173 osobe oboljele od COVID-19, i to 126 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 28 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 47 pacijenata s tim oboljenjem. 

U zadnja 24 sata preminulo je šest COVID pozitivnih osoba u dobi od 68 do 85 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 1.001 osoba.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 338 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 11 novozaraženih osoba s područja županije. Za 8 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 1 osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja Zagreba, javio je lokalni stožer.

U epidemiološkoj obradi nalaze se 2 osobe. Izliječeno je 69 osoba. Trenutno je 266 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 597 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 61 osoba, od toga je 5 osoba u respiracijskom centru.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminule su tri COVID-19 pozitivne osobe (1936., 1946., 1948. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj osobi s područja grada Kutine i jednoj osobi s područja općine Velika Ludina.