Prijava

Vaša prijava

Stižu podaci po županijama: U PGŽ 124 novozaraženih, jedna osoba umrla

[]

Nove 54 osobe zaražene koronavirusom bilježi Sisačko-moslovačka županija u protekla 24 sata. Županijski Stožer civilne zaštite priopćio je u četvrtak da su zaražene 34 osobe s područja Siska, po pet iz Kutine i Popovače, tri osobe iz Petrinje, po dvije iz Novske i Sunje te po jedna iz Lipovljana, Velika Ludina i Gline. 

Unatoč relativno malom broju novozaraženih, Stožer apelira na građane da se dosljedno pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog i županijskog Stožera.

52 novozaraženih

Na području Zadarske županije 52 je novooboljelih, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica Covida-19 umro je 81-godišnji muškarac, izvijestio u petak Županijski stožer Civilne zaštite. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 383 uzorka, pod nadzorom je 1 177 stanovnika, a od covida-19 oporavilo se još 89 osoba.

Među novozaraženima 24-oro ih je iz Zadra, četvero u Pašmanu, po troje u Benkovcu, Biogradu, Ninu i Polači, dvoje u Škabrnji te po jedna osoba u Galovcu, Gračacu, Kolanu, Novigradu, Pakoštanima, Poličniku, Posedarju, Preku, Stankovcima i Sukošanu. U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 56 oboljelih, od kojih je osmero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 15 pacijenata.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije.

18 novozaraženih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata umrla je jedna osoba, a 18 je novozaraženih koronavirusom, od čega su 14 pozitivnih na PCR testiranju, a četiri na brzom antigenom testu, izvijestio je petak županijski Stožer civilne zaštite.

Od početka epidemije u županiji je oboljelo 7907 osoba od kojih je 7567 izliječeno, a umrlo su 162 osobe. Trenutno je 48 osoba hospitalizirano, a u samoizolaciji ih je 504.

Do sada je u Vukovarsko-srijemskoj županiji testirano 35.154, a u protekla  24 sata 201 osoba. Među novozaraženima pet je osoba iz Vinkovaca, po dvije iz Iloka, Andrijaševaca i Jarmine, te po jedna osoba iz Borova, Cerne, Mlake Antinske, Novih Jankovaca, Rokovaca, Starih Jankovaca i Županje.

39 novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 19 utvrđeno brzim antigenskim testom, a jedna osoba je umrla,  izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite. Zaraženo je 19 osoba iz Dubrovnika, sedam iz Konavala, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Metkovića, po dvije iz Blata i Vele Luke te po jedna iz Ploča i Pojezerja. Za 22 novozaraženih je utvrđena epidemiološka veza.

Umrla je 72-godišnja žena iz Korčule. U protekla 24 sata oporavile su se 33 osobe.
U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa se liječi 26 osoba. Pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih četiri na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.
U samoizolaciji se nalazi 649 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, oba na graničnim prijelazima, što je ukupno 170 od početka pandemije.

Od jučer je obrađen 201 uzorak, a od početka pandemije ukupno 34.184, naveli su iz županijskog Stožera CZ. Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih preporučenih mjera.

22 nova slučaja

U protekla 24 sata detektirana su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom u Zagrebačkoj županiji, a ozdravilo je 245 osoba, navodi se u dnevnom izvješću te županije.  Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije trenutno je aktivno 1912 slučaja.

Pet novih slučajeva zaraze detektirano je u Velikoj Gorici, po dva nova slučaja bilježe se u Samoboru, Jastrebarskom te u općinama Pisarovina i Rugvica. Po jedan novi slučaj bilježi se u Zaprešiću, Dugom Selu te općinama Brdovec, Jakovlje, Klinča Sela, Stupnik, Kloštar Ivanić, Brckovljani i Preseka.  

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci.

124 novozaražene osobe

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata su 124 novozaražene osobe koronavirusom, a jedna je osoba umrla u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite. Tijekom proteklog dana testirana su 802 uzorka, pa je udio pozitivnih 15,5 posto, i dalje pada, dodaju iz županijskog Stožera. Ozdravile su 102 osobe i trenutno je 1303 aktivnih slučajeva covida-19.

U KBC Rijeka se bolnički liječi 95 osoba oboljelih od covida-19, a na respiratoru je devet osoba.

Umrle dvije osobe

Od posljedica zaraze koronavirusom u Osječko-baranjskj županiji u posljednja 24 sata umrle su dvije osobe,  a ukupno je potvrđeno 55 novooboljelih osoba, objavio je u petak županijski Stožer Civilne zaštite. U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata na koronavirus je testirano 295 uzoraka od kojih je 55 bilo pozitivno.

Najviše novozaraženih, njih 18, je s osječkog područja te Belog Manastira i Donjeg Miholjca, po pet, dok ostala mjesta imaju manji broj novooboljelih. U zadnja 24 sata umrle su dvije Covid pozitivne osobe u dobi od 63 i 67 godina, priopćeno je iz županijskog Stožera.

Na bolničkom liječenju trenutno je 139 osoba oboljelih od koronavirusa, i to 97 u osječkom KBC-u, od kojih su 19 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 42 pacijenata.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 767 osoba.

Policijski službenici provjerili su 30 osoba u samoizolaciji, i to dvije po dojavi građana, koje nisu bile točne, te 28 samoinicijativnih provjera, u kojima jedna osoba, s područja Đakova, nije zatečena u prijavljenoj adresi.
Obavili su i 98 nadzora ugostiteljskih objekata, a kršenje propisanih mjera utvrdili su u jednom objektu u Valpovu, gdje su zatekli vlasnika i pet gostiju.

Inspektori i službenici Civilne zaštite obavili su 42 nadzora provođenja epidemioloških mjera, pri čemu nisu utvrdili nepravilnosti, izvijestio je županijski Stožer CZ.

33 pozitivnih

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 33 nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćili su u petak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

S područja grada Bjelovara 18 je novozaraženih osoba, po tri iz općina Đulovac i Rovišće, po dvoje novozaraženih  su iz Garešnice i općina Nova Rača i Veliko Trojstvo, a po jedna novozaražena osoba s područja Daruvara i Grubišnog Polja te općine Sirač.

{"RELATED":3959602}

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 52 pacijenta zaražena  koronavirusom, od kojih je osam na respiratoru, a 22 pacijenata su na opservaciji. Umrla je jedna osoba s koronavirusom.  U samoizolaciji je 770 osoba. Od početka epidemije koronavirusa  na području  Bjelovarsko-bilogorske županije umrla je 91 osoba.