Prijava

Vaša prijava

Stižu podaci po županijama: Novih 176 slučajeva zaraze koronavirusom u Zagrebu

[]

Novih 176 slučajeva zaraze koronavirusom bilježi Zagreb u protekla 24 sata, a među njima su i 22 korisnika domova za starije, izvijestio je u petak zagrebački Stožer civilne zaštite. Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić rekla je na konferenciji za novinare da je mjera samoizolacije određena za 108 osoba.

Najveći postotak novih slučajeva zaraze su kontakti prethodno pozitivnih osoba i onih koji imaju negativnu epidemiološku anamnezu.  U domovima za starije otkrivena su 22 nova slučaja zaraze korisnika i te šest kod djelatnika. 

54 osobe

Nove 54 osobe zaražene koronavirusom bilježi Sisačko-moslovačka županija u protekla 24 sata. Županijski Stožer civilne zaštite priopćio je u četvrtak da su zaražene 34 osobe s područja Siska, po pet iz Kutine i Popovače, tri osobe iz Petrinje, po dvije iz Novske i Sunje te po jedna iz Lipovljana, Velika Ludina i Gline. 

Unatoč relativno malom broju novozaraženih, Stožer apelira na građane da se dosljedno pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog i županijskog Stožera.

52 novozaraženih

Na području Zadarske županije 52 je novooboljelih, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica Covida-19 umro je 81-godišnji muškarac, izvijestio u petak Županijski stožer Civilne zaštite. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 383 uzorka, pod nadzorom je 1 177 stanovnika, a od covida-19 oporavilo se još 89 osoba.

Među novozaraženima 24-oro ih je iz Zadra, četvero u Pašmanu, po troje u Benkovcu, Biogradu, Ninu i Polači, dvoje u Škabrnji te po jedna osoba u Galovcu, Gračacu, Kolanu, Novigradu, Pakoštanima, Poličniku, Posedarju, Preku, Stankovcima i Sukošanu. U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 56 oboljelih, od kojih je osmero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 15 pacijenata.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije.

18 novozaraženih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata umrla je jedna osoba, a 18 je novozaraženih koronavirusom, od čega su 14 pozitivnih na PCR testiranju, a četiri na brzom antigenom testu, izvijestio je petak županijski Stožer civilne zaštite.

Od početka epidemije u županiji je oboljelo 7907 osoba od kojih je 7567 izliječeno, a umrlo su 162 osobe. Trenutno je 48 osoba hospitalizirano, a u samoizolaciji ih je 504.

Do sada je u Vukovarsko-srijemskoj županiji testirano 35.154, a u protekla  24 sata 201 osoba. Među novozaraženima pet je osoba iz Vinkovaca, po dvije iz Iloka, Andrijaševaca i Jarmine, te po jedna osoba iz Borova, Cerne, Mlake Antinske, Novih Jankovaca, Rokovaca, Starih Jankovaca i Županje.

39 novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 19 utvrđeno brzim antigenskim testom, a jedna osoba je umrla,  izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite. Zaraženo je 19 osoba iz Dubrovnika, sedam iz Konavala, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Metkovića, po dvije iz Blata i Vele Luke te po jedna iz Ploča i Pojezerja. Za 22 novozaraženih je utvrđena epidemiološka veza.

Umrla je 72-godišnja žena iz Korčule. U protekla 24 sata oporavile su se 33 osobe.
U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa se liječi 26 osoba. Pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih četiri na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.
U samoizolaciji se nalazi 649 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, oba na graničnim prijelazima, što je ukupno 170 od početka pandemije.

Od jučer je obrađen 201 uzorak, a od početka pandemije ukupno 34.184, naveli su iz županijskog Stožera CZ. Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih preporučenih mjera.

22 nova slučaja

U protekla 24 sata detektirana su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom u Zagrebačkoj županiji, a ozdravilo je 245 osoba, navodi se u dnevnom izvješću te županije.  Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije trenutno je aktivno 1912 slučaja.

Pet novih slučajeva zaraze detektirano je u Velikoj Gorici, po dva nova slučaja bilježe se u Samoboru, Jastrebarskom te u općinama Pisarovina i Rugvica. Po jedan novi slučaj bilježi se u Zaprešiću, Dugom Selu te općinama Brdovec, Jakovlje, Klinča Sela, Stupnik, Kloštar Ivanić, Brckovljani i Preseka.  

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci.

124 novozaražene osobe

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata su 124 novozaražene osobe koronavirusom, a jedna je osoba umrla u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite. Tijekom proteklog dana testirana su 802 uzorka, pa je udio pozitivnih 15,5 posto, i dalje pada, dodaju iz županijskog Stožera. Ozdravile su 102 osobe i trenutno je 1303 aktivnih slučajeva covida-19.

U KBC Rijeka se bolnički liječi 95 osoba oboljelih od covida-19, a na respiratoru je devet osoba.

Umrle dvije osobe

Od posljedica zaraze koronavirusom u Osječko-baranjskj županiji u posljednja 24 sata umrle su dvije osobe,  a ukupno je potvrđeno 55 novooboljelih osoba, objavio je u petak županijski Stožer Civilne zaštite. U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata na koronavirus je testirano 295 uzoraka od kojih je 55 bilo pozitivno.

Najviše novozaraženih, njih 18, je s osječkog područja te Belog Manastira i Donjeg Miholjca, po pet, dok ostala mjesta imaju manji broj novooboljelih. U zadnja 24 sata umrle su dvije Covid pozitivne osobe u dobi od 63 i 67 godina, priopćeno je iz županijskog Stožera.

Na bolničkom liječenju trenutno je 139 osoba oboljelih od koronavirusa, i to 97 u osječkom KBC-u, od kojih su 19 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 42 pacijenata.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 767 osoba.

Policijski službenici provjerili su 30 osoba u samoizolaciji, i to dvije po dojavi građana, koje nisu bile točne, te 28 samoinicijativnih provjera, u kojima jedna osoba, s područja Đakova, nije zatečena u prijavljenoj adresi.
Obavili su i 98 nadzora ugostiteljskih objekata, a kršenje propisanih mjera utvrdili su u jednom objektu u Valpovu, gdje su zatekli vlasnika i pet gostiju.

Inspektori i službenici Civilne zaštite obavili su 42 nadzora provođenja epidemioloških mjera, pri čemu nisu utvrdili nepravilnosti, izvijestio je županijski Stožer CZ.

33 pozitivnih

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 33 nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćili su u petak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

S područja grada Bjelovara 18 je novozaraženih osoba, po tri iz općina Đulovac i Rovišće, po dvoje novozaraženih  su iz Garešnice i općina Nova Rača i Veliko Trojstvo, a po jedna novozaražena osoba s područja Daruvara i Grubišnog Polja te općine Sirač.

{"RELATED":3959602}

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 52 pacijenta zaražena  koronavirusom, od kojih je osam na respiratoru, a 22 pacijenata su na opservaciji. Umrla je jedna osoba s koronavirusom.  U samoizolaciji je 770 osoba. Od početka epidemije koronavirusa  na području  Bjelovarsko-bilogorske županije umrla je 91 osoba.