Prijava

Vaša prijava

Stižu podaci po županijama: U Zagrebu 26 novooboljelih od koronavirusa

[]

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije tri su osobe oboljele od covid-19 infekcije, a preminula je jedna osoba starije životne dobi koja se liječila u šibneskoj bolnici, izvijesti je lokalni stožer Civilne zaštite. Trenutno je 107 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

U šibenskoj bolnici trenutno se liječi 20 osoba, dok se u kninskoj bolnici liječi 13 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 453 osobe. U posljednja 24 sata uzorkovano je 12 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

U proteklom tjednu, od 11.-17. siječnja 2021., ukupno je oboljelo 175 osoba: 77 ih je s područja Šibenika, 10 s područja Drniša, 32 osobe su s područja Knina, 20 ih je s područja Vodica, po šest osoba s područja Tisnog i Pirovca.

Četiri su osobe s područja Primoštena, po tri osobe s područja Promine i Bilica, po dvije osobe s područja Kistanja i Tribunja, po jedna osoba s područja Biskupije, Unešića i Skradina te sedam osoba koje borave na području naše županije, a prebivalište im je drugdje.

26 novooboljelih

U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno je 26 novooboljelih osoba od koronavirusa, a 53 osobe dobile su mjeru samoizolacije, izvijestili su u ponedjeljak iz (NZJZ) Nastavnog zavoda za javno zdravstvo  "Dr. Andrija Štampar".

Većinom je riječ o kontaktima s prethodno oboljelim osobama, rekla je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba zamjenica ravnatelja NZJZ  "Dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić. Dodala je i kako je sedam osoba korisnika domova za starije i nemoćne ima pozitivan nalaz na koronavirus.

Navela je i u da je u zadnja 24 sata u tom Nastavnom zavodu provedeno 395 testiranja. Zamjenica ravnatelja NZJZ Šikić je izvijestila  i da su u proteklom tjednu proveli više od 4100 cijepljenja, a ovaj tjedan ih se planira 3900, pri čemu je polovica doza rezervirana za drugu dozu cijepljenja protiv koronavirusa. 

15 pozitivnih

U Zagrebačkoj županiji u zadnja 24 sata od koronavirusa oboljelo je 15 osoba a ozdravilo ih je 92, izvijestio je u ponedjeljak Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Tri osobe u zadnja 24 sata zaražena su u Jastrebarskom, po dvije u Samoboru, Svetoj Nedjelji i općini Farkaševac, a po jedna u Zaprešiću, Velikoj Gorici, Svetom Ivanu Zelini te općinama Brdovec, Pisarovina i Križ. 

Od početka pandemije do danas evidentirano je 18.390 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno ih je 17.479, a 60 osoba je umrlo. Trenutno je aktivan 851 slučaj.

Dvije novozaražene

U Istarskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježene su samo dvije novozaražene osobe, a  testirano je 56 briseva na COVID-19, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite, dodavši da danas počinje docjepljivanje drugom dozom cjepiva. 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 56 uzoraka briseva na COVID-19 te su potvrđene dvije novozaražene osobe s područja županije.  Jedna osoba je iz mjera samoizolacije, a za jednu je epidemiološka obrada u tijeku",  naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U međuvremenu od jučer se oporavilo 25 osoba, pa je trenutno u Istri 172 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi 986 osoba. Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 51 osoba, od toga je šest osoba u respiracijskom centru.  Prema informacijama županijskog Stožera CZ, u Istarskoj županiji je do sada cijepljeno ukupno 2198 osoba. Danas će se započeti s docjepljivanjem drugom dozom već cijepljenih osoba, pa će u županijskom Zavodu za javno zdravstvo biti zaprimljeno novih 1170 doza cjepiva. 

14 novozaraženih

Na području Zadarske županije u protekla 24 sata zabilježeno je 14 novozaraženih osoba koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 umro je 79-godišnji muškarac, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite.

U 24 sata testirano je 156 uzoraka, pod nadzorom je 1140 osoba, a trenutno je u županiji aktivno ukupno 276 slučajeva zaraze.

Među novooboljelima šestero ih je u Zadru, po dvoje u Pagu, Sv. Filipu i Jakovu i Viru te po jedna osoba u Polači i Privlaci. U Općoj bolnici Zadar na svim covid odjelima hospitalizirano je 35 oboljelih, od kojih je četvero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 12  pacijenata.

Dvije su osobe umrle

 

Dvije su osobe umrle od COVID-19 bolesti, a tri su novooboljele u Vukovarsko-srijemskoj županiji, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite. Među novooboljelima je po jedna osoba iz Babine Grede, Vukovara i Tovarnika.  Od početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji oboljelo je 8136 osoba od kojih je 7811 izliječeno, a umrlo je 175 osoba.

Hospitalizirano je 48 osoba, a u samoizolaciji ih je 502. Do sada su testirane 37.384 osobe, a u protekla 24 sata 100 osoba.

 

Jedna novozaražena osoba

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 160 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 131 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 29 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 300 osoba, a ukupno je testirano 25596 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 14 uzoraka, od kojih je jedan pozitivan.

U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti covid-19. Riječ je o osobi s područja općine Dvor.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19. Na području županije trenutno je aktivno 135 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 15 osoba, a na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 30 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus  (1952. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod 5596 osoba.