Prijava

Vaša prijava

Stižu podaci po županijama: Šest mrtvih i 142 novozaraženih osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji

[]

U Zagrebu je u srijedu, prema podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), 178 novozaraženih koronavirusom, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Od toga broja u protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" potvrđeno je 148 pozitivnih nalaza od 856 testiranih na koronavirus. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 145 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 78 osoba.

Od 145 obrađenih pozitivnih osoba 25 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 53 osobe su kontakti covid pozitivnih osoba. 46 osoba su štićenici i djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 11 osoba obrada je još u tijeku. 

Kod jedne je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, a četiri su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine ili HZJZ-a. Kod jedne je osobe moguće izlaganje na radnom mjestu, a četiri su osobe doputovale iz Njemačke, Nizozemske, Srbije i BiH. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 31 korisnika i tri djelatnika. Zbog pozitivnog nalaza kod jedne učiteljice, izrečena je mjera samoizolacije za 14 učenika osnovne škole. U gradu Zagrebu je 428 aktivnih slučajeva.

142 zaražene osobe

Šest je osoba umrlo, a nove 142 su zaražene koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koja je u zadnja 24 obradila ukupno 777 testova, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću splitskog KBC-a umrlo je pet muškaraca u dobi od 86, 89, 88, 59 i 81 godinu te jedna žena stara 85 godina. Te osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid-19 infekciju. Među novoozaraženima najviše ih je iz Splita (49), Kaštela (20), Sinja (12) i Makarske (10). Od ukupnog broja novooboljelih 93 osobe su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno je 1770 osoba u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju u KBC-u Split su 104 covid pozitivne osobe, od kojih je deset na respiratoru.

Osam novozaraženih

Od 73 testiranih u zadnja 24 sata zaraza koronavirusom potvrđena je kod osam osoba u Ličko-senjskoj županiji, a u gospićkoj bolnici umro je 80-godišnjak, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite. Od novozaraženih osoba pet ih je iz Gospića te po jedna iz Brinja, Lovinca i Perušića, a u tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata. Na COVID odjelu Opće bolnice Gospić liječi se 14 osoba. Ličko-senjska županija do sada je registrirala 2775 oboljelih, od kojih je 98 umrlo. Izliječene su 2622 osobe, a trenutno je 55 aktivnih slučajeva zaraze. U samoizolaciji su 172 osobe.

37 pozitivnih

Novih 37 osoba zaraženih covidom-19 i jednog umrlog pacijenta bilježi u zadnja 24 sata Karlovačka županija, u kojoj je od početka pandemije zaraženo 7660 osoba, priopćio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite. U bolnicama Karlovačke županije su 53 na koronavirus pozitivna pacijenta - u Karlovcu 38, Ogulinu 13 i Dugoj Resi dva. Na respiratoru su tri pacijenta.

Među novozaraženima 11 ih je iz Karlovca, Plaški ima sedam, Ogulin šest, Duga Resa tri, Ozalj, Barilović i Generalski Stol po dva te Slunj, Josipdol, Rakovica i Vojnić po jednog zaraženog.  U samoizolaciji je 276 osoba, a prijavljeno je jedno kršenje te mjere.

53 nova slučaja

Prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo na području Zagrebačke županije u srijedu su zabilježena 53 nova slučaja zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 146 osoba.

Tako je od 53 zaražena njih 16 u Velikoj Gorici,  šest u Samoboru, po četiri u u Zaprešiću, Jastrebarskom, Vrbovcu, Ivanić-Gradu, po tri u Brdovcu i Križu, po dva u Dugom Selu i  Kloštar Ivaniću te po jedan u Bistroj, Dubravi, Rakovcu, Gradecu i Farkaševcu.

U Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi „Gornja Bistra“ utvrđena je pozitivnost kod troje štićenika te kod jednog djelatnika bolnice, a epidemiološka obrada je u tijeku. Prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo na području Zagrebačke županije od početka pandemije do srijede je evidentirano 18459 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 17775 osoba, a 62 osobe su umrle. Trenutno su aktivna 622 slučaja.

22 nova slučaja

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji potvrđena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih je pet utvrđeno brzim antigenskim testom, a oporavilo se 29 osoba, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite. Zaraženo je devet osoba iz Dubrovnika, tri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Konavala, Metkovića, Ploča i Vele Luke te po jedna iz Dubrovačkog Primorja i Kule Norinske.

Ukupno je zaraženo deset osoba muškog spola i dvanaest osoba ženskog spola, a za njih šesnaest je utvrđena epidemiološka veza.

Oporavilo se 29 osoba, od kojih 13 iz Dubrovnika, četiri iz Korčule, po tri iz Metkovića i Vele Luke, dvije iz Konavala te po jedna iz Blata, Dubrovačkog Primorja i Mljeta, kao i jedna koja nema prebivalište u županiji. Od jučer su obrađena 172 uzorka, a od početka pandemije ukupno 36 700.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se 23 osobe. Dva pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji je 600 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, oba na graničnim na prijelazima, što je ukupno 219 od početka pandemije.

64 novooboljele osobe

U Sisačko-moslavačkoj županiji šezdeset i četiri su novooboljele osobe od zarazne bolesti covid-19. Riječ je o četrdeset i tri osobe s područja grada Siska, jedanaest osoba s područja grada Petrinje, četiri osobe s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja grada Popovače, jednoj osobi s područja općine Lekenik, jednoj osobi s područja grada Hrvatska Kostajnica, jednoj osobi s područja općine Dvor, jednoj osobi s područja općine Sunja te jednoj osobi s područja općine Martinska Ves.

53 novooboljelih

U Primorsko-goranskoj županiji 53 su novooboljele osobe od covida-19, a nakon četiri dana bez smrtnih slučajeva koji se dovode u vezu s koronavirusom, u riječkom KBC-u umrle su dvije zaražene osobe, izvijestio je u srijedu  županijski Stožer civilne zaštite.

 Ozdravilo je 76 osoba i aktivnih slučajeva covida-19 u županiji je 653. Udjel pozitivnih nalaza među 544 testirana uzorka tijekom protekla 24 sata je 9,7 posto.  U Kliničkom bolničkom centru Rijeka je 11 pacijenata s covidom-19 manje nego dan ranije. Tako je hospitalizirana 61 osoba, a na respiratorima su četiri pacijenta.

 U Rijeci danas počinje organizirano cijepljenje građana protiv covida-19 u Primorsko-goranskoj županiji, a to je, prema dostupnim informacijama, ujedno prvo organizirano cijepljenje građana protiv te bolesti u Hrvatskoj. U makrocentru Doma zdravlja PGŽ na Vežici cijepit će se prvih 39 osoba. 

 Do sad je u Primorsko-goranskoj županiji procijepljeno 4777 ljudi. Od njih je 2826 zdravstvenih djelatnika, 1434 korisnika i djelatnika socijalnih ustanova te 517 kroničnih bolesnika i osoba starijih od 65 godina. Drugom dozom je procijepljeno njih 392, i to od početka ovog tjedna, kad se po kalendaru cijepljenja počelo cijepiti drugom dozom.

10 novih slučajeva

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite. Četiri novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, dvije s područja Daruvara, a  po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima općina Sirač, Veliki Grđevac, Hercegovac i Dežanovac.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 36 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je njih pet na respiratoru, a osam pacijenata je na opservaciji. U samoizolaciji je 571 osoba.

9 novozaraženih osoba 

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 330 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 9 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 4 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 3 osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja: Zagreb (1), Njemačka (2). U epidemiološkoj obradi nalaze se 2 osobe.

Izliječeno je 18 osoba. Trenutno je 148 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.U mjerama samoizolacije nalazi se 883 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 45 osobe, od toga je 8 osoba u respiracijskom centru.

U Zadarskoj županiji 32 novooboljelih

Na području Zadarske županije 32 su novozaražene osobe koronavirusom. Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Zadar(7), Biograd(1) i Pag(1) te općina Galovac(1), Pakoštane(2), Pašman(2), Poličnik(1), Posedarje(2), Preko(4), Ražanac(1), Starigrad(1), Sukošan(3), Sv.Filip i Jakov(5) i Škabrnja(1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 252 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 1079 stanovnika, a od bolesti se oporavilo još 28 osoba. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 28 bolesnika od kojih je 4 na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na liječenju je 7 pacijenata oboljelih od covida-19.

39 novooboljela

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 39 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 142 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 18 osoba, a na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 29 osoba

23 novozaraženih

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 262 uzorka od kojih je 23 bilo pozitivno. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (8), Belog Manastira, Darde, Đakova, Podgorača i Popovca (po 2), a po jedna osoba je s područja Antunovca, Bizovca, Čepina, Erduta i Semeljaca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 102 osobe oboljele od COVID-19, i to 78 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 14 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 24 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminule su dvije COVID pozitivne osobe, obje u dobi od 73 godine. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 752 osobe.

Sedam pozitivnih

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 125 slučajeva zaraze koronavirusom, 91 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 34 osobe su hospitalizirane.

U samoizolaciji se nalazi 221 osoba, a ukupno su testirane 25.872 osobe. Na posljednjem testiranju obrađeno je 109 uzoraka, od kojih je 7 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.