Prijava

Vaša prijava

Županije objavljuju nove podatke: U Istri sedam novozaraženih, umrla jedna osoba

[]

Zagrebačka županija: 59 novozaraženih koronavirusom

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata koronavirusom je zaraženo 59 osoba, a njih 40 je ozdravilo, izvijestio je u subotu županijski Zavod za javno zdravstvo.

Najviše novooboljelih je u gradovima Samobor i Velika Gorica - 14, četiri u Dugom Selu, Vrbovcu i općini Bistra, tri u općini Križ, po dvije u Svetoj Nedelji, Zaprešiću, Jastrebarskom i općinama Kravarsko, Kloštar Ivanić i Brckovljani. Po jedna osoba zaražena je u Ivanić-Gradu te općinama Orle i Rakovec.

Od početka pandemije na području Zagrebačke županije evidentirano je 19.042 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 18389 osoba, a 62 osobe su umrle. Trenutno je aktivan 591 slučaj.

Bjelovarsko-bilogorska županija 12 novih slučajeva, jedna osoba umrla

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Pet novozaraženih s područja su grada Bjelovara, četiri su s područja općine Nova Rača, dva nova slučaja zabilježena su na području grada Garešnice, a jedna novozaražena osoba je iz Grubišnog Polja.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 41 pacijent zaražen koronavirusom, od kojih je njih troje na respiratoru, dok je 15 pacijenata na opservaciji.

U samoizolaciji se nalaze 404 osobe.

U posljednja 24 sata jedna osoba umrla je s koronavirusom, a od početka pandemije s područja Bjelovarsko-bilogorske županije preminulo je njih 117.

Koprivničko-križevačka županija 14 novih slučajeva

U Koprivničko-križevačkoj županiji u posljednja 24 sata evidentirano je 14 novozaraženih koronavirusom, a 15 ih je ozdravilo, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Na tom je području trenutno aktivno 115 slučajeva zaraze dok se 23 osobe nalaze na bolničkom liječenju. 

Od početka pojave virusa u Koprivničko-križevačkoj županiji covid-19 je potvrđen kod 5819 osoba, testirano je 18.965 ljudi od čega 68 tijekom jučerašnjeg dana.

U Istri sedam novozaraženih, umrla jedna osoba

Sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri u posljednja 24 sata nakon što je ispitano 295 uzoraka briseva, dok je u pulskoj bolnici umrla 44-godišnja covid pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u subotu istarski Stožer civilne zaštite.

Za pet osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod jedne osobe radi o uvezenom slučaju s područja Lipika, naveli su iz Stožera napominjući kako se u epidemiološkoj obradi nalazi jedna osoba.

Od jučer se oporavilo 14 osoba. Trenutno je u Istri 77 aktivnih pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 717 osoba.

Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju su 23 osobe, od toga je njih pet u respiracijskom centru.