Prijava

Vaša prijava

Stižu podaci po županijama: 19 novozaraženih u Zagrebačkoj županiji

[]

Dvoje novozaraženih u Krapinsko-zagorskoj županiji 

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 2 nove osobe pozitivne na koronavirus. Oporavile su se 4 osobe te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 98. U samoizolaciji se nalaze 652 osobe. Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalazi se 18 pacijenata. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 40 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, od kojih su 2 na respiratoru. Preminule su 2 nove osoba pozitivne na koronavirus.

16 novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 83 obrađena testa danas je 16 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju. Od ukupnog broja novooboljelih 10 osoba je kontakt prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1412 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 82 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se 6 osoba nalazi na respiratoru.Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su četiri osobe. 

{"RELATED":3973520}

12 novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testiran je 71 uzorak od kojih je 12 bilo pozitivno na koronavirus. Na bolničkom liječenju nalaze se 103 osobe oboljele od COVID-19, i to 68 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 10 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 35 pacijenata s tim oboljenjem. 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 639 osoba. Policijski službenici provjerili su 16 osoba u samoizolaciji i nije utvrđeno niti jedno kršenje propisane mjere. Obavili su i 128 nadzora objekata pri čemu nije utvrđeno kršenje mjere.

7 novozaraženih osoba u primorsko-goranskoj županiji 

Od 73 testirana uzorka, u Primorsko-goranskoj županiji, pozitivno je njih sedam. Ozdravilo je 49 osoba, a preminule su dvije osobe. Udio oboljelih u ukupnom broju zaraženih iznosi 9,28 posto. Na bolničkom je liječenju 37 osoba, od kojih je na respiratoru dvoje pacijenata.

{"RELATED":3973454}

Jedna novozaražena osoba u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Dvije osobe su umrle, a jedna nova je zaražena koronavirusom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u kojoj je u zadnja 24 sata ozdravilo 20 osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite. Od posljedica zaraze umrle su dvije žene , a novozaražen je muškarac iz Stona za kojega je utvrđena epidemiološka veza.  Od jučer su na virus testirana 32 uzorka, a od početka pandemije njih ukupno 38.729. U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se 23 osobe. Jedan pacijent zahtijeva intenzivnu skrb i na invazivnoj je ventilaciji. U samoizolaciji je 726 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja te mjere, sve na graničnom prijelazu, što je ukupno 286 od početka pandemije.

19 novozaraženih u Zagrebačkoj županiji

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do ponedjeljka, 1.2.2021. do 10:00 sati evidentirano je 19111 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 18536 osoba, a 62 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 513 slučaja. 

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 19 osoba (gradovi – 3 Samobor, 7 Velika Gorica, 2 Dugo Selo, 1 Vrbovec, općine – 1 Pušća, 3 Stupnik, 1 Križ, 1 Farkaševac), a ozdravilo je 65 osoba. Samoizolacija je propisana učenicima 2 razredna odjela.

{"RELATED":3973362}

Nema novozaraženih u Međimurskoj županiji

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata, od 8 uzetih uzoraka, nema registriranih pozitivnih slučajeva na koronavirus. U protekla 24 sata oporavilo se 18 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 225. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 49 pacijenata pozitivnih na koronavirus, od toga je njih 4 hospitalizirano unutar 24 sata. Na invazivnoj respiraciji se nalazi 1 covid pozitivan pacijent. U protekla 24 sata preminula je 1 osoba. 

7 novozaraženih u Brosko-posavskoj županiji

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 7 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2, potvrđenih PCR uređajem. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 7.925. U zadnja 24 sata preminule su dvije osobe. Jedna je osoba preminula u slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević", a jedna u Općoj bolnici Nova Gradiška. 

{"RELATED":3973416}

3 novooboljelih u Šibensko-kninskoj županiji

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije, tri su novooboljele osobe od covida-19. Testiran je 21 uzorak, a 115 je aktivnih slučajeva. U šibenskoj bolnici liječi se 17 osoba, od kojih su tri na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici nalazi 18 pozitivnih osoba.

9 novozaraženih u Varaždinskoj županiji

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 9 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u posljednjih tjedan dana ukupno 174 novih slučajeva. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 173 uzoraka, od kojih je 607 zaprimljeno preko COVID-ambulante od simptomatskih pacijenata. Udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je 5 posto, a u svim testiranim uzorcima je 2 posto. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 69 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 26 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 4 u jedinici intenzivnog liječenja od kojih 3 na respiratoru, 29 osoba je u Klenovniku od kojih 1 na respiratoru i 10 u Novom Marofu. Tijekom 24 sata preminula je jedna osoba pozitivna na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 162.

{"RELATED":3973350}

Nema novooboljelih u Ličko-senjskoj županiji

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od koronavirusa, 4 osobe su izliječene. Od koronavirusa s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2829 osoba od čega je 55 aktivnih slučaja, 104 osobe su preminule te je ukupno izliječeno 2684 osoba.  Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 10 osoba. U posljednja 24h provedeno testiranje nad 22 osoba. Na području PU ličko-senjske aktivno je 275 mjera samoizolacije.

Nema novozaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 nema novih pozitivnih osoba na COVID-19, i nema preminulih osoba.  Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 8333, od kojih je 8030 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 185 osoba. Trenutno je u županiji 28 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.  U protekla  24 sata testirano je 67 osoba, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 39755. U samoizolaciji na području županije je 445 osoba.   

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 25 radnika iz sustava zdravstva. U samoizolaciji iz sustava zdravstva su 4 radnika (1 liječnik, 1 medicinska sestra/tehničar, 1 drugi zdravstveni radnik i 1 nezdravstveni radnik).  Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelih 7 učenika, a oboljelih nastavnika nema. U samoizolaciji se nalaze 3 nastavnika i 44 učenika.

{"RELATED":3971942}

3 novozaražene osobe s područja Virovitičko-podravske županije 

Od ukupno 49 testiranih s područja Virovitičko-podravske županije, kod njih troje, dvije žene i jednog muškarca, detektiran je virus SARS-CoV-2, što predstavlja udio pozitivnih od samo 6,1 posto, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Dvije su osobe starije, a jedna mlađe životne dobi. Svi novo zaraženi dolaze s područja grada Virovitice. S područja Virovitičko podravske županije trenutno je 30 hospitaliziranih COVID pacijenata, od toga 29 je u Općoj bolnici Virovitica, dok je jedan u KBC-u Osijek.

Od početka epidemije korona virusa, s područja Virovitičko-podravske županije, virusom SARS-CoV-2 se zarazilo 3.407 ljudi. Nažalost, devedeset i osam osoba je preminulo od posljedica infekcije COVIDOM-19. 

6 novozaraženih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 40 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je njih 2 na respiratoru, dok je 26 pacijenata na opservaciji. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 385 osoba. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba s koronavirusom, a od početka pandemije s područja Bjelovarsko-bilogorske županije preminulo je 120 osoba.

{"RELATED":3973264}

12 novozaraženih u Zadarskoj županiji 

Na području Zadarske županije 12 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Zadar i Benkovac te općina Kali, Poličnik, Sukošan i Sv. Filip i Jakov.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 148 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 979 stanovnika, a ozdravile su još 33 osobe. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitaliziran je 21 bolesnik, a od tog broja 2 je na respiratoru.

Jedna novooboljela osoba na području Sisačko-moslavačke županije

U Sisačko- moslavačkoj županiji, na današnji dan, jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19 i riječ je o osobi s područja grada Siska. 

{"RELATED":3973332}

Nema novozaraženih u Istarskoj županiji

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 49 uzoraka briseva na COVID-19, svi su negativni, nema novozaraženih. Izliječeno je 7 osoba. Trenutno je 61 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 713 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 22 osobe, od toga su 4 osobe u respiracijskom centru. Broj cijepljenih osoba u Istri do 31. siječnja iznosi 2417, od toga 1249 osoba s dvije doze. Tijekom dana očekuje se dostava 1170 doza cjepiva.

4 novozaraženih na području Koprivničko-križevačke županije

Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su četiri nova slučaja koronavirusa. Na području županije trenutno je aktivno 100 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 13 osoba, a na bolničkom se liječenju trenutno nalazi 28 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba. Od početka pojave virusa na području županije, bolest COVID-19 potvrđena je kod 5823 osoba.

{"RELATED":3971360}

3 novozaraženih u Požeško-slavonskoj županiji

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 77 slučajeva zaraze koronavirusom, 58 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 19 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 254 osobe, a ukupno je testirano 27075 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 15 uzoraka, od kojih su 3 pozitivna. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.


Okrugli stol ponedjeljkom