Prijava

Vaša prijava

Stanje po županijama: U Zagrebačkoj 36 novih slučajeva zaraze, u Istri tek jedan

['hrvatska', 'koronavirus']

U Hrvatskoj je jučer zabilježeno  379 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 2451. Među njima je 955 pacijenata na bolničkom liječenju, a od toga je na respiratoru 89 pacijenata. Preminulo je 17 osoba.

{"RELATED":3981008}

Stanje po županijama danas, u protekla 24 sata:

 U Primorsko-goranskoj potvrđena je zaraza koronvirusom kod 25 osoba

 U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronvirusom kod 25 osoba,  a umrle su dvije osobe, izvijestili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U tom razdoblju testiran je 531 uzorak, a udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u ukupnom broju laboratorijski obrađenih testova je 4,7 posto.

Ozdravilo je 50 osoba, a broj aktivnih slučajeva Covida - 19 smanjen je na 384 slučaja.

Na liječenju u riječkoj bolnici su 32 oboljele osobe, a o troje se skrbi uz pomoć respiratora.

Udjel bolnički liječenih osoba u ukupnom broju zaraženih osoba je 6,5 posto, naveli su iz županijskog Stožera.

U Zagrebačkoj 36 novooboljelih

U Zagrebačkoj županiji je u posljednja 24 sata zabilježeno 36 novooboljelih osoba od covida-19, priopćio je u nedjelju Stožer civilne zatite te županije.

Jedanaest novooboljelih osoba je u Jastrebarskom, osam je u Dubravi, četiri u Zaprešiću, tri u Svetom Ivanu Zelini. Po dvije novooboljele osobe su u Samoboru, Velikoj Gorici i Ivanić-Gradu. Po jedna novooboljela osoba je u Vrbovcu, Kravarskom, Pokupskom i Križu.

Ozdravila je 71 osoba. Trenutno su aktivna 323 slučaja covida-19.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas evidentirano je 19.536 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 19.143 osobe, a 70 osoba je umrlo.  

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. 

Osječko-baranjska ima 6 novih slučajeva

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus testirano je 248 uzoraka od kojih je 6 bilo pozitivno. 

Dvije novopozitivne osobe su iz Osijeka te po jedna iz Šodolovaca, Valpova, Đakova i Čepina.

Na bolničkom liječenju nalaze se 64 osobe oboljele od covida-19, i to 52 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 8 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 12 pacijenata s tim oboljenjem. 

U zadnja 24 sata preminula je jedna covid-pozitivnih osoba u dobi od 87 godina. 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 805 osoba.

Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije za 10 osoba i nisu utvrdili kršenje mjera. Obavili su i 198 nadzora objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. 

 Ličko-senjska: 5 novih slučajeva

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 5 je novozaraženih osoba, 6 osoba je izliječeno. 

Po 2 oboljele osobe su s područja Gospića i Otočca te 1 s područja Novalje. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2923 osobe od čega je 49 aktivnih slučaja, 106 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 2768 osoba. 

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalaze 4 osobe.

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 26 osoba.

Na području PU ličko-senjske aktivno je 209 mjera samoizolacije. Provjerom utvrđeno jedno kršenje izrečenih mjera.

Karlovačka ima 4 novozaraženih

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su ukupno 4 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV 2 (PCR+antigensko testiranje).

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji zabilježena su 3 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 na 108 PCR testiranja. S područja grada Karlovca je jedna osoba, jedna je u Ogulinu i jedna u Cetingradu.

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji, u Dugoj Resi jedna je osoba pozitivna na brzom testu za detekciju antigena.

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada zaraženo 6633 osoba po PCR testovima  i 1451 osoba po antigenskim testovima.

U bolnicama Karlovačke županije su hospitalizirana 25 COVID pozitivna pacijenta (OB Ogulin-5, OB Karlovac-20). U posljednja 24 sata novoprimljene su 3 osobe (OB Karlovac). Na respiratoru se nalazi 1 COVID pozitivan pacijent. Nije bilo preminulih osoba. 

U samoizolaciji se nalazi 305 osoba.

Požeško-slavonska - 2 nova slučaja

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 33 slučaja zaraze koronavirusom (COVID-19), 19 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 14 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalaze 142 osobe, a ukupno je testirano 28.556 osoba. Na posljednjem testiranju obrađen je 171 uzorak, od kojih su 2 pozitivna. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba, kao i svih suspektnih osoba.

Koprivničko-križevačka isto ima 1 novozaraženu osobu

"Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS–CoV-2 virus na području županije potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno su aktivna 54 slučaja bolesti COVID-19, ozdravila je 21 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 27 osoba. U OB-u Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1943. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

Od početka pojave SARS–CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 5973 osobe."

Istarska ima jednu novozaraženu osobu 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 197 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđena je 1 novozaražena osoba s područja županije, epidemiološki se radi o uvezenom slučaju iz Bosne i Hercegovine.

Izliječene su 4 osobe. Trenutno su 34 aktivne COVID-19 pozitivne osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 635 osoba. U Općoj bolnici Pula na Odjelu za infektologiju na liječenju je 13 osoba, od toga su 3 osobe u respiracijskom centru."