Prijava

Vaša prijava

Stanje po županijama: U Osječko-baranjskoj 13 novozaraženih, u Istarskoj šest

['hrvatska', 'koronavirus']

 

Jučer je zabilježeno 388 novih slučajeva zaraze. Preminulo je 8 osoba. Evo kakvo je stanje danas. 

{"RELATED":3984046}

 

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 52, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 127.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin su 52 osobe s težom kliničkom slikom, od kojih je njih 16 na odjelu infektologije i drugim odjelima, a pet ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru. 31 osoba je na liječenju u Klenovniku, a u Novom Marofu nema covid pacijenata.

U posljednja 24 sata umrla je jedna osoba pozitivna na covid.

Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 281 uzorak, a udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima je šest posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije potvrđene su 15.082 osobe pozitivne na covid. Aktivnih slučajeva je 105. 

 

 U Vukovarsko-srijemskoj županiji 14 je novozaraženih

 U Vukovarsko-srijemskoj županiji 14 je novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima, četiri su osobe iz Otoka, tri iz Vukovara, po dvije iz Starih Jankovaca i Starih Mikanovaca, te po jedna iz Ivankova, Vinkovaca i Bršadina.

Do sada je na covid-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji testirano 43.314 osoba, a u posljednja 24 sata njih 194.
 
Od početka epidemije obolile su 8.652 osobe, od kojih je 8327 izliječeno, a umrla je 191 osoba.
  
Trenutno je 29 osoba hospitalizirano,  a samoizolaciji je 508 osoba. 

U Bjelovarsko-bilogorskoj šest novih slučajeva

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Dvije novozaražene osobe su s područja  grada Bjelovara, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima gradova Grubišno Polje i Garešnica te općina Veliki Grđevac i Zrinski Topolovac.

U bjelovarskoj Općoj bolnici  na liječenju 17 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je jedan na respiratoru, a 16 pacijenata je na opservaciji. U samoizolaciji je 195 osoba.

 

29 novozaraženih u Zagrebačkoj 

Na području Zagrebačke županije od jučer je zabilježeno 29 novozaraženih covidom-19, a trenutno je aktivan 291 slučaj, priopćeno je u subotu iz Zavoda za javno zdravstvo te županije.

Među novooboljelima šest ih je u Zaprešiću, po tri u Dugom Selu i Vrbovcu, a po dva u Velikoj Gorici i Ivanić-Gradu. 

U posljednja 24 sata ozdravilo je 27 osoba.

Samoizolacija je propisana učenicima jednog razreda.

Od početka pandemije na području Zagrebačke županije evidentirano je 19.676 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, a umrlo je 70. 

 

U Dubrovačko-neretvanskoj 62 nova slučaja

 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 62 nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih je 27 utvrđeno brzim antigenskim testom, a oporavila se 21 osoba, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 35 osoba iz Konavala, 16 iz Dubrovnika, četiri iz Orebića, po dvije iz Ploča i Župe dubrovačke te po jedna iz Blata, Dubrovačkog Primorja i Metkovića. Ukupno je zaraženo 28 muških i 34 ženske osobe, a 48 osoba ima utvrđenu epidemiološku vezu.
Oporavila se 21 osoba, od kojih 14 iz Dubrovnika, po dvije iz Dubrovačkog primorja, Metkovića i Župe dubrovačke te jedna iz Blata.
Od jučer obrađena su 253 uzorka, a od početka pandemije ukupno 42 581.
U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 35 osoba. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih su dva na invazivnoj ventilaciji.
U samoizolaciji je 911 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, oba na granici, što je ukupno 354 od početka pandemije.
Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih preporučenih mjera.

 

U Koprivničko-križevačkoj 11 novozaraženih

U Koprivničko-križevačkoj županiji 11 je novih slučaja bolesti covida-19, objavio je u subotu Stožer civilne zaštite nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus.

Trenutno su aktivna 61 slučaja bolesti covid-19, ozdravilo je sedam osoba, a na bolničkom je liječenju 18 osoba. 
Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području Koprivničko-križevačke županiji bolest covid-19 je potvrđena kod 6028 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 82  uzorka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus.
Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa.

Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana, poručili su.

 

U Sisačko-moslavačkoj 13 novooboljelih

U Sisačko-moslavačkoj županiji trinaest je novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19, objavio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite iznoseći podatke za protekla 24 sata.

Riječ je o pet osoba s područja Popovače, po tri osobe s područja Petrinje i Kutine te po jednoj osobi s područja Siska i Novske.

Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije poziva stanovnike za razumijevanje i odgovornost te neka se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera.

 

U Istri 6 novozaraženih

Na istarskom poluotoku u posljednja 24 sata potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon što je ispitano 249 uzoraka briseva na covid-19, izvijestio je u subotu istarski Stožer civilne zaštite. 

Za pet osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, a jedna je osoba još u u epidemiološkoj obradi - naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Od jučer oporavile su se tri osobe, trenutno je u Istri 35 aktivnih slučajeva zaraze, a pod mjerama samoizolacije je 586 osoba. 

U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 13 osoba, a jedna osoba je u primarnom respiracijskom centru Rijeka.

 

Osječko-Baranjska: 13 novozaraženih

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 230 uzoraka od kojih je 13 bilo pozitivno na koronavirus.

Pet novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, a po jedna na području Belog Manastira, Bilja, Đakova, Ernestinova, Kneževih Vinograda, Našica, Valpova i Viškovaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 61 osoba oboljela od covida-19, i to 44 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 10 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 17 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 736 osoba.

Policijski službenici proveli su 12 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i 126 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja tih mjera.