Prijava

Vaša prijava

Stižu podaci po županijama: U Zagrebačkoj 30, u Istri troje novozaraženih

['hrvatska', 'koronavirus']

Stižu podaci po županijama po broju zaraženih i preminulih od koronavirusa u protekla 24 sata. 

Jedna osoba umrla u Vukovarsko-srijemskoj, 10 novozaraženih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna je osoba umrla, a deset je novopozitivnih na koronavirus, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Među novopozitivnima, po dvije su osobe iz Borova, Ivankova i Vukovara, te po jedna iz Bokšića, Cerne, Petrovaca i Vinkovaca. 

Do sada je u toj županiji na koronavirus testirana 43.501 jedna osoba, a u posljednja 24 sata njih 187. Hospitalizirano je 30 osoba, dok je u samoizolaciji 495 osoba.

Od početka epidemije, u Vukovarsko-srijemskoj županiji od covid-19 bolesti oboljele su 8.662 osobe, od kojih je 8340 izliječeno, a umrle su 192 osobe. 

12 novozaraženih u Međimurskoj

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 190 osoba, od kojih je 12 pozitivnih slučajeva na koronavirus u Međimurskoj županiji, što je 6,31 posto pozitivnih u odnosu na broj testiranja.

Iz drugih županija javljeno je o jednom pozitivnom slučaju dokazanim PCR testom osobe s prebivalištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 11 osoba, pa je broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 125. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 40.810 uzoraka.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 30 pacijenata pozitivnih na koronavirus. U protekla 24 sata hospitaliziran je jedan pacijent. Na invazivnoj respiraciji su tri covid pozitivna pacijenta.

U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, 64-godišnji muškarac s brojnim dodatnim pridruženim bolestima.

U nedjelju, 21. veljače, 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji iznosi 65 pozitivnih na 100 000 stanovnika, u odnosu na 85 prošle nedjelje, odnosno 75 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi, u odnosu na 102 prošle nedjelje.

14-dnevna incidencija i dalje je u padu, te s današnjim danom iznosi 145 pozitivnih na 100 000 stanovnika u odnosu na 207 prošle nedjelje, odnosno 173 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi u odnosu na 243 prošle nedjelje.

U proteklih 7 dana PCR metodom testirano je 1 030 osoba, od čega ih je 71 pozitivnih, te je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja 6,9 posto, a prošle nedjelje je iznosio 8,9 posto.

U Primorsko-goranskoj županiji 20 je novooboljelih 

U Primorsko-goranskoj županiji 20 je novooboljelih od covida-19, a 31 osoba je ozdravila, doznaje se u nedjelju od Županijskog stožera Civilne zaštite. 

Peti dan za redom nije bilo umrlih osoba od covida-19 na području županije.

U Kliničkom bolničkom centru Rijeka liječi se 36 osoba od ove bolesti, a na respiratoru ih je pet. Na području županije sad je 319 zaraženih osoba koronavirusom, javio je stožer.

Tijekom proteklog dana je testirano 478 uzoraka, a pozitivnih je bilo 4,2 posto.

U Karlovačkoj petero novozaraženih

U Karlovačkoj županiji je unatrag jednog dana pet novih slučajeva covida-19, a bolnički se liječi 24 covid pozitivnih pacijenata, priopćio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Novooboljeli su iz Karlovca, Duge Rese, Ogulina i Barilovića.

U Karlovačkoj županiji je od početka pandemije od covida-19 oboljelo 8226 ljudi.

Od 24 pacijenta na bolničkom liječenju, dva su na respiratoru.

Pod protuepidemijskom mjerom samoizolacije je 321 osoba.

Osječko-baranjska županija: Umrla jedna osoba, 12 novozaraženih

Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrla je jedna osoba s područja Osječko-baranjske županije, u dobi od 76 godina, a potvrđeno je 12 novih slučajeva zaraze, objavio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije
obrađeno je 237 uzoraka, od kojih je 12 bilo pozitivno na koronavirus.

Pet novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, a po jedna na području Antunovca, Belišća, Bilja, Darde, Đakova, Marijanaca i Valpova, priopćio je Stožer.

Na bolničkom liječenju su 62 osobe oboljele od covida-19, i to 46 u osječkom KBC-u, od kojih je 11 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici u Našicama hospitalizirano je 16 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji je trenutno 730 osoba.

Policijski službenici proveli su 19 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje su utvrdili za jednu osobu, državljanina Afganistana koji živi u Italiji.

Zatečen je na Graničnom prijelazu Dalj, gdje mu je zbog kršenja propisane mjere uručen prekršajni nalog i novčana kazna.

Obavili su i 136 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Zagrebačka ima 30 novozaraženih

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata od covida-19 oboljelo je 30 osoba, a ozdravilo njih 49, izvijestio je u nedjelju Zavod za javno zdravstvo te županije.

U proteklih godinu dana pandemije o danas u Zagrebačkoj županiji je evidentirano 19.706 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, a umrlo je 70 osoba.

Izliječene su pak 19.364 osobe. Trenutno su aktivna 272 slučaja.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, priopćili su u nedjelju iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Novozaražena osoba s područja je grada Bjelovara.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 16 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je jedan na respiratoru, a 13 pacijenata je na opservaciji.

U samoizolaciji je na području Bjelovarsko-bilogorske županije 199 osoba.

U Istri troje novozaraženih

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Istri u posljednja 24 sata nakon što je ispitano 240 uzoraka briseva na covid-19, izvijestio je u nedjelju istarski Stožer Civilne zaštite.  

"Za dvije osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije, a u epidemiološkoj obradi je jedna osoba", naveli su iz Stožera.

U međuvremenu, od jučer oporavile su se tri osobe, pa je trenutno u Istri 35 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba, a u mjerama samoizolacije su 584 osobe. 

U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 14 osoba, a jedna osoba je u primarnom respiracijskom centru Rijeka.

U Koprivničko-križevačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježene su dvije novooboljele osobe 

U Koprivničko-križevačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježene su dvije novooboljele osobe i dvoje preminulih.

U Općoj bolnici Koprivnica umrlo je dvoje ljudi rođenih 1951. i 1967. koji su osim pozitiviteta na koronavirus u kliničkoj anamnezi imali i druge bolesti. 

U toj su županiji trenutno 53 aktivna slučaja, a 17 osoba je na bolničkom liječenju. 

Ozdravilo je 10 osoba.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području Koprivničko-križevačke županije covid-19 je potvrđen kod 6030 ljudi.