Prijava

Vaša prijava

Plenković: 'Nema nikavih začkoljica, postoji poštivanje zakona koji je na snazi, sve drugo je politiziranje'

['hrvatska', 'vlada', 'sabor', 'izbori', 'politika']

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je Ivanić-Grad, gdje će razgovarati s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom i županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem. U posjetu je i novoj farmu kokoši nesilica Lukač d.o.o. u Derežanima.

Nakon sastanaka s predstavnicima gradske uprave dat će izjavu medijima.

 

 

Plenković je na početku je govorio o gospodarskom razvoju Zagrebačke županije te naglasio kako ta županija spada u pet najrazvijenih županija u Hrvatskoj.

"U mandatu naše Vlade povučeno je 514 milijuna eura iz EU sredstava, a Zagrebačka županija potvrdila se kao jedna od 5 najrazvijenijih županija u RH", rekao je te naglasio kako se veseli daljnjoj suradnji. 

Zahvalio svima koji u ovom teškom razdoblju koji sudjelovali na očuvanju radnih mjesta.

"Tu je primjer Ivanić Grada koji ulaže u školstvo i grade svoj imidž”, naglasio  je Plenković. a gradonačelnik Ivanić-Grada pohvalio se kako ulažu mnogo u vrtiće, te u Naftalan, a to pridonosi razvoju zdravstvenog turizma. "Nadam se da ćete uskoro prisustvovati otvorenju tog projekta", kazao je.

"Nema nikakvih začkoljica, postoji samo poštivanje Ustava i zakona koji je na snazi", rekao je premijer i komentirao izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji će predložiti predstojnicu Katedre za kazneno-procesno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda.

“Nema nikavih začkoljica, postoji poštivanje zakona koji je na snazi, sve drugo je  politiziranje. Imate javni poziv koji je raspisan i da je zakon donesen nakon što je SDP kritizirao”, rekao je.

“Treba poštivati zakon koji je na snazi. Ne može to doći na dnevni red po Poslovniku. Ne da mi se preko medija o tome komunicirati. Čovjek rekao da će zvati, pa nije zvao, pa šalje poruku preko Čačića. To je bizarno”, kazao je. 

"Milanovićeva kandidatkinja Zlata Đurđević je četvrta kandidatkinja, kao rezerva", istaknuo je Plenković te upita što je Zlatu Đurđević sprječavalo da se prije javi za kandidatkinju. Nismo mi strana, strana je sabor, Državno sudbeno voijeće i predsjednik Republike koji bira predsjednika Vrhovnog suda”, naglasio je.

Rekao je da je moguće da COVID putovnice budu u uporabi za aktualnu turističku sezonu. 

"Razgovaramo, postoje oni koji su preboljeli, oni testirani  i oni cijepljeni. To će biti jedna od tema. Moramo naći mehanizam koji je svima prihvatljiv", kazao je Plenković, dodavši: "Mi smo za to da nađemo rješenje koje će nam omogućiti slobodu cijepljenja".