Prijava

Vaša prijava

Tajni razgovori Bandića i Pripuza: 'Imamo neku kompostanu da to istovarimo, a da nitko ne zna?'

['hrvatska', 'vlada', 'sabor', 'izbori', 'politika']

"Jesi se čuo s Bobom? Je l' imamo neku praznu kompostanu da to istovarimo, a da to nitko ne zna?" - pita Milan Bandić svog sugovornika, s kojim razgovara o zbrinjavanju otpada u Zagrebu.

Riječ je o jednom od 90-ak tajno snimljenih razgovora koji su preslušani u sudnici zagrebačkog Županijskog suda u nastavku suđenja za aferu Agram, ističe Večernji list. Odnosile su se na točku optužnice koja se bavi zbrinjavanjem otpada, a USKOK tvrdi da je u tom poslu Grad Zagreb pogodovao Petru Pripuzu, odnosno tvrtkama u njegovom vlasništvu, da dobiju posao za zbrinjavanjem otpada.

Osim Pripuza, Bandića, koji je u međuvremenu preminuo te Slobodana Ljubičića, protiv kojeg je postupak radi bolesti razdvojen u toj su točki, još su optuženi Željko Horvat, Ivan Tolić, Ivan Markus, Filip Čulo i Miljenko Benko. Razgovori se vode o problemu otpada u Zagrebu te kako da ga riješe.

Najveći je problem glomazni otpad koji se nema gdje odvoziti, pa se  u jednom  razgovoru tako čuje kako Bandića brine da se ne sazna da se taj otpad odvozi u C.I.O.S, jer uvijek netko, kako kaže, propjeva, prenosi Večernjak. 

Bandić dalje govori da se kod "Kondora može unajmiti 218 kontejnera". Kondor je, smatra USKOK, Bandićeva šifra u tajno snimljenim razgovorima za Pripuza, dok je u tim istim razgovorima, Leopard, Pripuzova šifra za Bandića.

Kako problem sa zbrinjavanjem otpada eskalira, na tajno snimljenim razgovorima čuje se kako je jedno od rješenja da se sve to potrpa u kamione i odveze u Veliku Goricu.

Problem nastaje kada iz Velike Gorice dolazi odgovor da oni mogu primiti samo 100 tona, pa se onda dalje rješenje iznalazi u žurnom raspisivanju javnog poziva, za što USKOK u optužnici tvrdi da je napravljen po mjeri C.I.O.S.-a.

 


Avantura u Sisku