Prijava

Vaša prijava

Zabrinjavajući podaci: U Primorsko-goranskoj čak 299 novih slučajeva

['hrvatska', 'vlada', 'sabor', 'izbori', 'politika']

Nakon što smo svjedočili velikom porastu novozaraženih u Hrvatskoj od Covida-19, ovo su nove brojke po županijama u protekla 24 sata.

{"RELATED":4005230}

Ličko-senjska ima  21 novi slučaj

"S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 21 je novooboljela osoba od COVID-19, 17 osoba je izliječeno.

8 oboljelih osoba je s područja Gospića, 5 s područja Otočca, 3 s područja Vrhovina,  2 s područja Karlobaga  te po jedna oboljela osoba s područja Plitvičkih Jezera, Brinja i Lovinca.  U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 3510 osoba
od čega je 180 aktivnih slučaja, 115 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 3215 osoba.

Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 31 osoba.

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 116 osoba"

Zadarska- 83 nova slučaja

U Zagrebačkoj 123 nova slučaja

Na području Zagrebačke županije zabilježeno su 123 nova slučaja zaraze koronavirusom, a mjera samoizolacije izrečena je učenicima ukupno deset razreda u školskim ustanovama, izvijestio je u subotu Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije.

Među njima, 41 novooboljela osoba zabilježena je u Velikoj Gorici, 11 u Samoboru, po 10 u Dugom Selu te općini Rugvica. 9 novooboljelih zabilježeno je u Jastrebarskom, po pet u Svetoj Nedelji, Zaprešiću i općini Bistra, po četvero u Ivanić-Gradu i općini Brdovec. Po dvoje novooboljelih zabilježeno je u Svetom Ivanu Zelini, Vrbovcu, općinama Luka, Dubravica, Brckovljani i Farkaševac, a po jedan u općinama Dubrava, Križ, Kloštar Ivanić, Žumberak, Pisarovina, Stupnik i Pušća.

Trenutno je aktivnih 835 slučajeva zaraze, a, u odnosu na podatke od jučer, ozdravilo je 55 osoba.

Mjera samoizolacije izrečena je učenicima 10 razreda.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelirao je na stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te je pozvao na izbjegavanje putovanja.

 

Koprivničko-kirževačka ima 12 novih slučajeva

U Koprivničko-križevačkoj županiji, prema subotnjem izvješću županijskog Stožera civilne zaštite, potvrđeno je 12 novih slučajeva zaraze, a u sportskoj dvorani Srednje škole tijekom dana će AstraZenecino cjepivo primiti 1 320 građana.

Na tom je području trenutno 47 aktivnih slučajeva zaraze među kojima je i 14 osoba koje se nalaze na bolničkom liječenju. Od početka epidemije na području županije covid-19 je potvrđen kod 6 274 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana obavljena su 104 testiranja.

Nema potrebe da srednje škole idu na online nastavu

Koprivničko-križevački župan Darko Koren razgovarao je sinoć online s ravnateljima podravskih i prigorskih srednjih škola kojima je županija osnivač te je zaključeno kako nema potrebe za prelaskom na online nastavu, budući da su na području ove županije trenutno na koronavirus pozitivna samo dva nastavnika i petero srednjoškolaca. 

"Smatramo da ne treba mijenjati postojeći model kontaktne nastave te da se ona i dalje treba održavati uživo, posebno u tjednu pred nama imajući u vidu da predstoje uskršnji blagdani i proljetni odmor za učenike. U tom ćemo vremenu u osnovnim i srednjim školama pozorno pratiti razvoj situacije te u skladu s time donositi odgovarajuće mjere i preporuke", kazao je župan Koren.

U koprivničkoj sportskoj dvorani Srednje škole danas će AstraZenecino cjepivo primiti 1 320 građana koji su se za cijepljenje prethodno predbilježili kod svojih obiteljskih liječnika.

U Međimurskoj 32 novozaraženih

U Međimurskoj županiji 32 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a u subotu je nastavljeno masovno cijepljenje za gotovo 1500 stanovnika, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 186 uzoraka te je evidentirano 28 pozitivnih nalaza u toj županiji, što je 15,05 posto pozitivnih od broja testiranih. Brzim Ag testovima evidentirana su tri pozitivna pacijenta, a epidemiolozi su na temelju kliničke slike dijagnosticirali zarazu kod jedne osobe.

U protekla 24 sata oporavilo se 17 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 211.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 46.100 uzoraka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 31 pozitivan pacijent, od toga je pet novih prijema i dva otpusta unutar 24 sata, a dva pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema umrlih osoba.

U subotu je u Međimurju predviđeno cijepljenje 1452 osobe na punktovima u Nedelišću, Prelogu i Murskom Središću. Cijepljenje se obavlja svim vrstama cjepiva.

Za srijedu, 31. ožujka, planiran je nastavak cijepljenja za još 1200 osoba.

Bjelovarsko-bilogorska - 26 novih slučajeva

"Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je 26 novih slučaja zaraze koronavirusom.

18 novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, po dvije novozaražene osobe s područja su grada Čazme i općine Rovišće, a po jedna novozaražena osoba s područja je općine Šandrovac, Severin, Štefanje i Veliko Trojstvo.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 15 pacijenta zaraženih koronavirusom. Na respiratoru nema pacijenata, a na opservaciji je 9 pacijenata.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 818 osoba"

Virovitičko-podravska - 2 nova slučaja

U Istarskoj 20 novooboljelih

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 374 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 20 novozaraženih osoba.

Kod 14 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 2 osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja: Rijeka (2). U epidemiološkoj obradi nalaze se 4 osobe. Izliječeno je 8 osoba. Trenutno je 103 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1741 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 58 osoba, a 3 osobe se nalaze u respiracijskom centru.

U Primorsko-goranskoj 299 novozaraženih

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 299 osoba, testirano je njih 912, a umrlo je troje ljudi, izvijestili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u ukupnom broju laboratorijski obrađenih uzoraka je 32,8 posto.

Ozdravile su 233 osobe, pa je sada u toj županiji aktivno 2528 slučajeva covida-19.

U riječkoj bolnici na liječenju je 100 oboljelih, a o 12 bolesnika skrbi se uz pomoć respiratora.

Udjel osoba bolnički liječenih od covida-19 u ukupnom broju zaraženih je 3,9 posto.

Najviše oboljelih je i dalje u Rijeci i okolici te među radnom populacijom.

Vukovarsko-srijemska ima 53 nova slučaja

"U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 53 nove pozitivne osobe na COVID-19, od kojih su 52 pozitivne na PCR testiranju, a 1 na brzom antigenom testu (12 osoba iz Vukovara, 9 iz Vinkovaca, 6 iz Borova, 4 iz Svinjarevaca, po 3 osobe iz Ilače i Ivankova, po 2 iz Jarmine , Nuštra, Rokovaca i Tovarnika, te po 1 osoba iz Županje, Cerića, Cerne, Karadžićeva, Lovasa, Marinaca, Privlake i Ostrova). Preminulih osoba nema"

Dubrovačko-neretvanska - 107 novih slučajeva

"U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 107 novih slučajeva zaraze koronavirusom (50 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 30 osoba iz Dubrovnika, 25 iz Metkovića, deset iz Ploča, po osam iz Kule Norinske i Župe dubrovačke, pet iz Korčule, po četiri iz Konavala, Opuzena i Pojezerja, po dvije iz Dubrovačkog primorja i Orebića, po jednoj iz Stona, Vele Luke i Zažablja te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 55 muških i 52 ženske osobe, a 66 ima utvrđenu epidemiološku vezu.
Preminule su tri muške osobe iz Dubrovnika (rođ. 1951., 1937., 1934.).

Izliječena je 71 osoba: 28 iz Dubrovnika, 23 iz Župe dubrovačke, devet iz Metkovića, pet iz Konavala, tri iz Ploča, dvije iz Dubrovačkog primorja te jedna iz Vele Luke.

U posljednja 24 sata obrađen je 371 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 52 919 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 66 osoba pozitivnih na koronavirus. Devet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su pet na invazivnoj, tri na neinvazivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku"

Šibensko-kninska ima 140 novih slučajeva

"U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 140 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije.

Trenutno je 567 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 30 osoba, od kojih su tri osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi jedna osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 2005 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 319 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Apeliramo na sve građane da se suzdrže od okupljanja bilo koje vrste te da se strogo pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera, kako bi se trend rasta broja novooboljelih što prije zaustavio"

U Požeško-slavonskoj 12

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 107 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 90 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 17 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 400 osoba, a ukupno je testirano 33658 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 147 uzoraka, od kojih je 12 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Sisačko-moslavačka ima 19 novih slučajeva

U Sisačko- moslavačkoj županiji, na današnji dan, imamo devetnaest novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o pet osobe s područja grada Siska, četiri osobe s područja grada Kutine, četiri osobe s područja grada Gline, jednoj osobi s područja grada Petrinje, jednoj osobi s područja općine Dvor, jednoj osobi s područja općinje Donji Kukruzari, jednoj osobi s područja grada Novske, jednoj osobi s područja grada Popovače te jednoj osobi s područja općine Lipovljani.

Osječko-baranjska ima 55 novozaraženih

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 308 uzoraka od kojih je 55 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše (14) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, sedam je s područja Valpova, po pet Bilja i Đakova, po tri Čepina, Erduta i Našica, po dvije Donjeg Miholjca i Kneževih Vinograda, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Belišća, Čeminca, Ernestinova, Feričanaca, Koške, Petlovca, Petrijevaca, Semeljaca, Šodolovaca i Vladislavaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 54 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 41 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 12 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 13 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminule su dvije osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 73 i 78 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.440 osoba. Policijski službenici proveli su 21 provjeru osoba u samoizolaciji i utvrdili tri kršenja te mjere (dva na području Postaje granične policije Dalj i jedan na području Policijske postaje Donji Miholjac). Obavili su i 127 nadzora ugostiteljskih objekata i nisu utvrdili kršenja.