Prijava

Vaša prijava

Ponovno uhićen Dragan Kovačević! Iz policije za RTL: 'U tijeku je privođenje većeg broja osoba'

['dragan-kovacevic']

Kako RTL neslužbeno doznaje, ponovno je uhićen bivši direktor tvrtke Janaf Dragan Kovačević.

Pokušali smo kontaktirati njegovog odvjetnika Ivu Farčića, ali nam se nije javljao na pozive tako da u ovom trenutku još nije poznato što mu se stavlja na teret i je li riječ o nastavku istrage u tzv. aferi Janaf ili je riječ o novom slučaju.

Iz policije su potvrdili kako je riječ o akciji USKOK-a i policije, te kako je u tijeku privođenje većeg broja osoba.

Imena ne žele potvrđivati, ali kako neslužbeno doznajemo, među njima je Dragan Kovačević.

Da podsjetimo, u aferi Janaf osumnjičeno je 13 osoba, a među kojima su uz Dragana Kovačevića i vlasnik tvrtke Elektrocentar Petek Krešo Petek, buvši HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, bivši SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić i drugi. Petek je prvoosumnjičeni, a Dragan Kovačević drugoosumnjičeni.

U ovoj aferi USKOK sumnja se da je Dragan Kovačević primio mito od 1,9 milijuna kuna kako bi sa svojim suradnicima u Janafu dodijelio nekoliko poslova tvrtki Elektrocentar Petek u vrijednosti 40 milijuna kuna.

Sumnja se kako je Petek od rujna 2019. do rujna 2020. s Kovačevićem dogovorio da će mu kao nagradu za to što će ovaj napraviti sve da mu tvrtka dobije građevinske i inženjerske radove gdje je Janaf bio naručitelj, a vrijednost poslova 40 milijuna kuna, dati mito od 1,9 milijuna kuna. USKOK sumnja kako mu ga je i predao u gotovini 11. studenog 2019.