Prijava

Vaša prijava

Ponovno uhićen Dragan Kovačević i više osoba: Otkriveno i za što ga se sumnjiči

['dragan-kovacevic']

Kako RTL neslužbeno doznaje, ponovno je uhićen bivši direktor tvrtke Janaf Dragan Kovačević.

Pokušali smo kontaktirati njegovog odvjetnika Ivu Farčića, ali nam se nije javljao na pozive tako da u ovom trenutku još nije poznato što mu se stavlja na teret i je li riječ o nastavku istrage u tzv. aferi Janaf ili je riječ o novom slučaju.

Iz policije su za RTL potvrdili kako je riječ o akciji USKOK-a i policije, te kako je u tijeku privođenje većeg broja osoba.

Imena ne žele potvrđivati, ali kako neslužbeno doznajemo, među njima je Dragan Kovačević.

O svemu se na svojim stranicama oglasio i USKOK:

"U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija. (7. 4. 2021.) Navedene radnje provode se u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", poručuju iz USKOK-a.

Kako javlja Index.hr, sumnja se da je Kovačević primio dva stana kao mito, jedan u Splitu i jedan u Zagrebu. 

Istražitelji sumnjaju da je jednoj tvrtki ugovorio posao, a onda kao nagradu za ugovorene poslove od te tvrtke dobio najmanje dva stana na dvije lokacije.

Da podsjetimo, u aferi Janaf osumnjičeno je 13 osoba, a među kojima su uz Dragana Kovačevića i vlasnik tvrtke Elektrocentar Petek Krešo Petek, buvši HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, bivši SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić i drugi. Petek je prvoosumnjičeni, a Dragan Kovačević drugoosumnjičeni.

U ovoj aferi USKOK sumnja se da je Dragan Kovačević primio mito od 1,9 milijuna kuna kako bi sa svojim suradnicima u Janafu dodijelio nekoliko poslova tvrtki Elektrocentar Petek u vrijednosti 40 milijuna kuna.

Sumnja se kako je Petek od rujna 2019. do rujna 2020. s Kovačevićem dogovorio da će mu kao nagradu za to što će ovaj napraviti sve da mu tvrtka dobije građevinske i inženjerske radove gdje je Janaf bio naručitelj, a vrijednost poslova 40 milijuna kuna, dati mito od 1,9 milijuna kuna. USKOK sumnja kako mu ga je i predao u gotovini 11. studenog 2019.