Prijava

Vaša prijava

Stanje po županijama: U Zagrebu je u subotu zabilježeno 570 novozaraženih

['koronavirus']

Grad Zagreb

U Zagrebu je u subotu 570 novozaraženih, prema podacima HZJZ-a, a broj oporavljenih je 52.925, što je 512 osoba više nego jučer, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 1.241 testiranje na SARS-CoV-2 i 370 je nalaza bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 636 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 614 osoba.

Od 636 obrađenih pozitivnih osoba: 205 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 354 osobe su kontakti covid pozitivnih osoba. Obrada za 52 osobe je još u tijeku, a pet je osoba doputovalo iz BiH, Srbije i Njemačke. Pet osoba su djelatnici/korisnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi.

Kod jedne je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, dok je kod devet osoba moguća izloženost na radnom mjestu. Jednu osobu pregledao je liječnik obiteljske medicine, a kod četiri su osobe moguća mjesta izloženosti obiteljska, sportska i ostala okupljanja.

U domovima za starije i nemoćne osobe u Zagrebu i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su četiri novooboljela korisnika i dva djelatnika.

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na Sars CoV-2 kod devet učenika i dva nastavnika osnovnih te osam učenika i jednog nastavnika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 124 učenika osnovnih i 123 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba je sedam osoba.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 3.499 aktivnih slučajeva.

Splitsko-dalmatinska

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 993 obrađena testa danas je 312 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju. 

Od ukupnog broja novooboljelih 221 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1874 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 167 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 15 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminulo je pet osoba; tri ženske osobe stare 80, 79 i 73 godine i dvije muške osobe stare 84 i 68 godina od kojih jedna s područja Brodsko-posavske županije. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju.

Dubrovačko-neretvanska 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 100 novih slučajeva zaraze koronavirusom (31 utvrđen brzim antigenskim testom).

Ukupno je zaraženo 46 muških i 54 osobe ženskog spola, a 71 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu. Preminule su dvije osobe. Izliječene su 104 osobe. 

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 65 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri na invazivnoj ventilaciji, jedan na neinvazivnoj, a jedan na kisiku. U samoizolaciji je 1126 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 638 kršenja mjere samoizolacije.

Zagrebačka

U Zagrebačkoj županiji je u posljednja 24 sata utvrđeno 285 novih slučajeva covida-19, ozdravilo je 36 osoba te je trenutno aktivno 2067 slučajeva zaraze novim koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Najviše novozaraženih, njih 63, je u Velikoj Gorici, zatim 38 u Samoboru,  22 u Svetom Ivanu Zelini i 21 u Jastrebarskom. 20 ima Dugo Selo, 19  Sveta Nedelja, 17 Zaprešić i 11 općina Brdovec. U više ostalih mjesta je manji broj zaraženih.

Mjera samoizolacije izrečena je za 7 razrednih odjela.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području te županije od početka pandemije do danas u 10 sati evidentirano je 24621 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 22481 osoba, a 73 osobe su umrle. 

Osječko-baranjska 

"U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 396 uzoraka od kojih je 124 bilo pozitivno"

Međimurska 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 227 uzoraka, od čega su evidentirana 94 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 41.4 posto pozitivnih od broja testiranih. U protekla 24 sata oporavilo se 59 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 605.

Iz drugih županija javljeno da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 2 osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 50.449 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 47 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata primljeno je 8 pacijenata, otpušteno je 6 pacijenata te su 3 pacijenta na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Šibensko-kninska 

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 126 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije.

Nažalost, preminula je starija muška osoba, oboljela od zarazne bolesti COVID-19, koja se liječila u šibenskoj bolnici.

Trenutno  je 556 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 67 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi osam osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 1796 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 302 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Primorsko-goranska

U Primorsko-goranskoj županiji je danas 318 novooboljelih dok je 217 osoba ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1126 uzoraka. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova danas iznosi 28.2%.

Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ iznosi 3324.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-, broj hospitaliziranih pacijenata koje se liječe od COVID-19 bolesti je danas smanjen za 2 pacijenata i iznosi 195.

Na respiratoru se nalazi 11 osoba.

U Thalassotherapiji Opatija, sekundarnom Covid-19 centru PGŽ, na liječenju je 27 pacijenata, a njihov oporavak ide dobro i svi su u dobrom zdravstvenom stanju.

Tijekom jučerašnjeg dana su u KBC-u, nažalost, preminule 4 osobe od kojih je jedna iz susjedne, Ličko-senjske županije.

Udio hospitaliziranih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva i dalje iznosi stabilnih 6.7 posto.

Šibensko-kninska

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 126 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije.

Nažalost, preminula je starija muška osoba, oboljela od zarazne bolesti COVID-19, koja se liječila u šibenskoj bolnici.

Trenutno  je 556 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 67 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi osam osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 1796 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 302 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Ličko-senjska 

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 24 su novooboljele osobe od covida-19, 46 osoba je izliječeno.

10 oboljelih osoba je s područja Gospića, po 4 s područja Otočca i Perušića te po 2 oboljele osobe s područja Plitvičkih Jezera, Senja i Novalje. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od covida-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 4090 osoba, od čega su 174 aktivna slučaja, 131 osoba je preminula te je ukupno izliječeno 3785 osoba.

Na liječenju na covid-odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 40 osoba. U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 108 osoba. Na području PU ličko-senjske aktivno je 335 mjera samoizolacije.

Bjelovarsko-bilogorska

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je 51 novi slučaj zaraze koronavirusom. 35 novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, 4 novooboljele osobe s područja su općine Rovišće, 3 novozaražene osobe s područja su općine Šandrovac, 2 novozaražene osobe s područja su grada Čazme, a po 1 novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima gradova Grubišno Polje i Daruvar te općina Sirač, Veliko Trojstvo, Kapela, Zrinski Topolovac i Velika Pisanica.

U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 30 pacijenata zaraženih koronavirusom. Tri pacijenta su na respiratoru, a na opservaciji su 4 pacijenta.
Jedna osoba preminula je s koronavirusom.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u samoizolaciji je 867 osoba.

Vukovarsko-srijemska

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 99 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je 89 pozitivnih na PCR testiranju, a 10 na brzom antigenom testu (22 osobe iz Vinkovaca, 16 iz Županje, 12 iz Vukovara, 8 iz Starih Mikanovaca, 6 iz Otoka, 5 iz Štitara, po 3 osobe iz Iloka, Vođinaca i Bošnjaka, po 2 iz Borova, Cerne, Ivankova, Jarmine, Nuštra i Starih Jankovaca, te po 1 osoba iz Bapske, Cerića, Drenovaca, Rokovaca, Retkovaca, Slakovaca, Soljana, Šiškovaca i Tovarnika). Preminulih osoba nema.

Požeško-slavonska 

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 311 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 292 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 19 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 586 osoba, a ukupno je testirano 37914 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 238 uzoraka, od kojih je 67 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Koprivničko-križevačka

Na području županije potvrđeno 59 novih slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo 29 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 59  novih slučaja bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 291 slučaj bolesti COVID-19, ozdravilo je 29 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 43 osoba.

Istarska

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 364 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 20 novozaraženih osoba.

Kod 14 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 1 osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja: Rijeka (1).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 5 osoba. Izliječeno je 13 osoba. Trenutno je 151 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1761 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 81 osoba, a od toga se 8 osoba nalazi u respiracijskom centru.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1951. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

Sisačko-moslavačka 

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, ima sedamdesetosam novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Radi se o 24 osobe s područja  grada Kutine, devetnaest osoba s područja grada Siska, devet osoba s područja grada  Popovače, osam osoba s područja grada Petrinje, šest osoba s područja grada Novske, tri  osobe s područja grada Hrvatske Kostajnice, dvije osobe s područja općine Topusko, dvije  osobe s područja grada Gline, jednoj osobi s područja općine Lekenik, jednoj osobi s područja  općine Martinska Ves, jednoj osobi s područja općine Jasenovac, jednoj osobi s područja  općine Lipovljani te jednoj općini s područja općine Velika Ludina.