Prijava

Vaša prijava

Stižu podaci o novozaraženima po županijama: U Primorsko-goranskoj broj zaraženih se smanjio za 172 osobe

[]

Zagrebačka

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području te županije novozaraženih koronavirusom je 227, a ozdravilo ih je 103. Najviše oboljelih je u Velikoj Gorici (45), Samoboru (33) i Dugom Selu (24).

Od 19. do 23. travnja u školama kojima je osnivač Zagrebačka županija učenici od 1. do 8. razreda osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola nastavu će pohađati uživo, dok će učenici ostalih razreda srednjih škola nastavu pohađati na daljinu.

Od početka pandemije do nedjelje, 18. travnja evidentirano je 24.848 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 22.584 osobe, a 73 osobe su preminule.

Dubrovačko-neretvanska 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o 22 osobe iz Dubrovnika, osam iz Župe dubrovačke, pet iz Konavala i Vele Luke, dvije iz Metkovića, Ploča i Stona, jednoj iz Kule Norinske, Opuzena, Slivnog i s Mljeta te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području te županije.

Ukupno je zaražena 31 muška i 21 osoba ženskog spola, a 36 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječeno je 85 osoba: 35 iz Dubrovnika, 15 iz Metkovića, 14 iz Ploča, četiri iz Konavala i Kule Norinske, tri iz Zažablja i Župe dubrovačke, dvije iz Opuzena i Pojezerja, jedna iz Orebića i dvije osobe koje nemaju prebivalište na području te županije.

U posljednja 24 sata obrađena su 272 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 60.575 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 68 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri na invazivnoj ventilaciji, jedan na neinvazivnoj, a jedan na kisiku.

Primorsko-goranska

U Primorsko-goranskoj županiji je danas 246 novooboljelih te 415 ozdravljenih osoba. Prema riječima epidemiologa, postepeno pada broj novozaraženih. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području županije danas se značajno smanjio, za čak 172 osobe. Ukupno je to danas 3.152 aktivna slučaja. 

Tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski je obrađen 1.131 uzorak. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koje se liječe od COVID-19 bolesti je 199. Na respiratoru se danas nalazi 10 osoba, 1 manje nego jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u je, nažalost, preminulo 7 osoba iz PGŽ i 1 osoba iz Ličko-senjske županije. 

Ličko-senjska 

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata je 27 novooboljelih osoba od covida-19, 28 osoba je izliječeno te su dvije osobe preminule.

S područja Gospića je 8 oboljelih osoba, 6 s područja Novalje, 5 oboljelih osoba s područja Otočca, 3 s područja Plitvičkih jezera, po 2 s područja Perušića i Senja te jedna s područja Brinja. 

Na covid-odjelu Opće bolnice Gospić preminula je jedna ženska te jedna muška osoba s područja Gospića i jedna ženska osoba s područja Gračaca. Na liječenju  u Gospiću trenutno se nalaze 33 osobe.

Od covida-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno su oboljele 4.117 osoba, od čega je 171 aktivan slučaj, 133 osobe su  preminule te je ukupno izliječeno 3.813 osoba. 

Koprivničko-križevačka 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je da je na području županije potvrđeno 15 novih slučaja bolesti covid-19.Trenutno je aktivno 274  slučaja bolesti covid-19, ozdravile su 32 osobe, a na bolničkom se liječenju nalazi 46 osoba.

Od početka pojave  virusa na području županije bolest covid-19 je potvrđena kod 6.881 osoba. Prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa do sada je ukupno primilo 13.503 građana, a drugom dozom su procijepljene 3.772  osobe.

Bjelovarsko-bilogorska 

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom. S područja grada Bjelovara je 18 novozaraženih osoba, po 2 novooboljele osobe su s područja grada Garešnice i općine Rovišće i Veliko Trojstvo, a po 1 novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima grada Daruvara te općina Đulovac, Hercegovac, Velika Pisanica, Kapela, Nova Rača i Zrinski Topolovac.Jedna osoba preminula je s koronavirusom. 

U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 30 pacijenata zaraženih koronavirusom. Tri pacijenta su na respiratoru, a na opservaciji je 9 pacijenata. Na području županije u samoizolaciji su 843 osobe.

Šibensko-kninska 

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 20 osoba je oboljelo od covid-19 infekcije. Preminula je starija ženska osoba, koja se liječila u šibenskoj bolnici. U samoizolaciji je1200 osoba, a na virus je testirano je 74 uzorka.

Trenutno  je 453 aktivna slučaja oboljenja od covid-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 68 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 11 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Vukovarsko-srijemska 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 55 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je 44 pozitivnih na PCR testiranju, a 11 na brzom antigenom testu (17 osoba iz Vinkovaca, 6 iz Županje, po 5 osoba iz Otoka i Vukovara, 3 iz Gunje, po 2 osobe iz Bošnjaka, Ivankova, Jarmine i Retkovaca, te po 1 osoba iz Andrijaševaca, Cerne, Ilače, Nuštra, Ostrova, Prkovaca, Rokovaca, Slakovaca, Soljana, Starih Jankovaca i Vođinaca). Preminula je 1 osoba.

Istarska

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 317 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 7 novozaraženih osoba.

Kod 6 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. U epidemiološkoj obradi nalazi se 1 osoba. Izliječeno je 13 osoba. Trenutno je 144 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1767 osoba.

Požeško-slavonska 

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 347 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 328 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 19 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 600 osoba, a ukupno je testirano 38185 osoba. Na posljednjem testiranju obrađen je 271 uzorak, od kojih je 36 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Sisačko-moslavačka

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, ima sedam novooboljelih osoba  od zarazne bolesti covid-19. Radi se o dvije osobe s područja grada Petrinje, dvije osoba s  područja grada Novske, jednoj osobi s područja grada Siska, jednoj osobi s područja grada Kutine te jednoj osobi s područja općine Jasenovac.