Prijava

Vaša prijava

EKSKLUZIVNO Hitna pomoć morala u Odgojni zavod u Turopolju: Maloljetnici popili dezinficijens!

['zatvor', 'turopolje']

Nevjerojatan slučaj trovanja dogodio se prije nekoliko dana u odgojnom zavodu u Turopolju!

Više maloljetnika, iz još neutvrđenih razloga, popilo je dezinficijens, zbog čega su u taj zatvor pozvane ekipe hitne pomoći. Ministarstvo pravosuđa, kako doznajemo, odmah je pooštrilo mjere osiguranja.

Umjesto dezinfekcije ruku, mladi delinkventi tekućinu iz zajedničkih prostorija, ovog vikenda su zloupotrijebili.

"Oni su to sredstvo, kako smo sada dobili u nalogu, odnosno u našem nadzoru - popili. Ono što mogu reći je da nema nekakvih većih zdravstvenih tegoba za njih. Mi smo to na vrijeme utvrdili, spriječili. Ono što je novo, mi smo naložili da se sve to makne s dostupnih javnih mjesta", rekao je državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i uprave Josip Salapić

Hoće li netko odgovarati zbog incidenta?

Incident je uzrokovalo njih petero. A hoće li netko zbog toga i odgovarati - Ministarstvo tek utvrđuje. Propust pravosudnih službenika za sad se ne nazire.

"Mi smo upoznati s tom situacijom u odgojnom zavodu. Ne znam koji su razlozi tamo, ali znamo da je sada puno bolji smještaj za maloljetnike u odgojnom zavodu Turopolje, a i naše kolegice i kolege se tamo trude da sve bude po zakonu kako je", rekao je predsjednik Sindikata pravosudne policije Armin Tatarević

Prenapučeni zatvori

U Turopolju je trenutačno 27 maloljetnika, no u cijelom zatvorskom sustavu zatvorenika ima više nego prostora - njih čak 3708!  Od potresa u Sisku, tamošnji zatvor nije više u funkciji. Svi zatvorenici su raspoređeni, pa je dijelom i zbog toga situacija u zatvorima prenapučena. 

"Zatvor u Remetincu, zatvor u Lepoglavi, zatvor u Glini, danas imam izvješće za zatvor u Osijeku - da ima više zatvorenika nego kapaciteta", kaže Salapić. 

Nedostaje pravosudnih policajaca

Najveći problem u zatvorima ističu sindikati, je nedostatak pravosudnih policajaca. Na 15 radnih mjesta dođe možda 10 prijava, dok je prije na jedno radno mjesto dolazilo 50 prijava. 

"Nekad vam je bilo, kad je bio natječaj, ispred Remetinca su bile kolone, redovi, preporuke su se tražile da se zaposli u pravosudnu policiju. A sad, kad se otvori natječaj za policajca svi misle šugav posao. To više nije to, to nitko ne želi raditi, kad imate male plaće, uvjete rada, tko će vam doći raditi", kaže zamjenik predsjednika Sindikata pravosudne policije Jelenko Krešo

Uz sve to, s obzirom na broj zatvorenika - nedostaje i jedan zatvor. Mogućnost gradnje novog ministarstvo ostavlja otvorenim, a u planu je, kažu - i nabava službenih pasa koji bi detektirali drogu, mobitele ali i ostale nedopuštene stvari po ćelijama.