Prijava

Vaša prijava

FOTO U obnovu i opremanje Galerije Galženica uloženo oko 85 tisuća erua

[]

Galerija Galženica u novu umjetničku sezonu kreće u novom ruhu. Kako ističu iz ove kulturne ustanove gotovi su radovi na obnovi i opremanju jedine velikogoričke galerije suvremene umjetnosti.

– Prostorija u kojoj je smješteno 75 umjetničkih radova vrsnih autora dobila je novi pod, osvježene zidove te standardnu povlačnu vitrinu u kojoj su smješteni likovni radovi na odgovarajući način. Sada je omogućeno adekvatno čuvanje vrijedne zbirke renomiranih umjetnika u vlasništvu Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica i to u čuvaoni, na siguran i propisan način – ističu iz Pučkog učilišta.

Foto: Galerija Galženica

Sam izložbeni prostor opremljen je novim zidnim panelima i modernom, raskošnom muzejskom rasvjetom. Čime je dobiven adekvatniji i suvremeniji izlagački prostor za lokalnu i širu zajednicu, kao i kvalitetan prostor za edukativne programe za djecu i mlade, poput likovnih radionica, tribina i predavanja.

Inače, projekt je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija iz Programa gradnje, rekonstrukciju i opremanje kulturne infrastrukture u iznosu 53.089,12 eura, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Programa ulaganja u zajednicu 19.910,00 eura, a financijska konstrukcija za obnovu Galerije Galženica zatvorena je gradskim sredstvima u iznosu 11.407,59 eura.

Foto: Galerija Galženica

Foto: Galerija Galženica

 

Ova objava FOTO U obnovu i opremanje Galerije Galženica uloženo oko 85 tisuća erua se prvi puta pojavila na cityportal.hr.