Prijava

Vaša prijava

Dramatično zadnje kolo: Gorica bila sigurna, a na kraju ispala – kobna!

[]

Kompletno ludilo vladalo je u zadnjem kolu Lige za ostanak domaćeg rukometnog prvenstva, jer u ligi koju je činilo deset klubova, njih čak sedam strahovalo je za svoj status. Jedini koji su bez dvojbi ušli u to zadnje kolo bili su igrači Ribola Kaštele, koji su već odavno ispali iz lige, drugoplasirani Metković, koji je ostanak osigurao kolo prije kraja, te naša Gorica.

Koja je, ispalo je na kraju, odigrala jednu od ključnih uloga u konačnom raspletu…

Budući da dva kluba izravno ispadaju iz lige, tražilo se tko će biti drugi novi drugoligaš, što je željelo i pokušavalo izbjeći čak sedam klubova, pri čemu je važno bilo izbjeći i sedmo i osmo mjesto, jer te su pozicije vodile u dodatne kvalifikacije za ostanak.

Veliko slavlje na kraju su sami sebi očekivano priuštili igrači Trogira, koji su bili bolji od susjeda iz Kašetela, dok je puno neizvjesnije bilo u Rudama, gdje je Rudar slavio protiv Karlovca, pri čemu su se spasili i gosti. Dubrava je pobijedila Osijek i gurnula Slavonce u kvalifikacije, u kojima je završila i Moslavina, unatoč pobjedi u Metkoviću.

A iz lige je na koncu ispao križevački KTC, koji je imao “meč loptu” na domaćem terenu, no problem je bio u tome što je s druge strane bila ipak prejaka Gorica. Koja je vodila sedam razlike na poluvremenu, koja je imala osam razlike na otvaranju nastavka, a zatim sve to prosula.

Igrala se 56. minuta kad je KTC došao do potpunog egala, na 25-25, ponadali su se domaćini da je čudo moguće, ali tad je slijedila serija Gorice 4-0 i sve nade križevačkih rukometaša otišle su u nepovrat. Završilo je 30-26 za Goricu, uz osam golova prvog strijelca lige Hrvoja Cekovića, po pet Jure Čakarića i Ivana Laljeka, po četiri Mateja Svržnjaka i Kaje Cikatića…

– Žao mi je zbog KTC-a. Mi smo sportaši i nismo ni na kraj pameti imali da ne igramo pošteno do samog kraja. Htjeli smo završiti prvi u toj Ligi za ostanak, što smo na kraju i uspjeli, zbog čega nam je drago – rekao je golman Gorice Marin Sorić, koji je skupio sjajnih 14 obrana, te dodao:

– Utakmica je bila borbena, teška, a prvo poluvrijeme potpuno na našoj strani. U drugom nam se dogodio neki blackout. Križevci su podigli razinu obrane i agresivnost i samim time su se vratili, zabili nam par kontri i utakmica je bila egal do samog kraja. Za publiku zanimljivo, nažalost po Križevce nesretno. No, želim im svu sreću i da se što prije vrate jer su divna rukometna sredina, koju je lijepo imati u Premijer ligi.

Križevčani su tako na kraju tugovali, no trener Gorice Matej Mišković mogao je na kraju biti ponosan na odrađeno u svom kratkom mandatu.

– Nas je to prvo poluvrijeme, koje smo fantastično odradili, što obrambeno što napadački, uz potporu našeg golmana, malo zaljuljalo, malo smo upali u tu rupu. Križevčani su znali što im ova utakmica nosi, dali su zadnji atom snage i uveli nas u te neke probleme. Čestitam im na korektnoj borbi i sretno dalje – kazao je Mišković.

Došao je s ciljem da što prije osigura ostanak, osigurao ga je na kraju bez stresa, a sad naše rukometaše čeka predah pa pripreme za novu sezonu.

U njoj će novi premijerligaši biti Čakovec i Zamet, prvaci svojih liga, dok će s Moslavinom i Osijeku u dodatne kvalifikacije Sisak i Umag.

Ova objava Dramatično zadnje kolo: Gorica bila sigurna, a na kraju ispala – kobna! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Državno Natjecanje iz geografije