Prijava

Vaša prijava

Hrvatska zajednica županija: Trebamo aktivno sudjelovati u reformi lokalne i regionalne samouprave


Na 40. sjednici njezinog Izvršnog odbora, Hrvatska zajednica županija odlučila je inicirati izradu studije koja će pružiti smjernice za reformu lokalne i regionalne samouprave te njezinog financiranja.

„Samo riječima nećemo ništa postići, jedino konkretna rješenja dovest će do djelovanja i ostvarenja naših ciljeva. Svjesni smo potrebe reforme lokalne i regionalne samouprave i mislim da trebamo biti jedan od aktivnih sudionika u njezinoj pripremi i provedbi. Dosta se o nama razgovaralo bez nas.“, rekao je novi predsjednik Zajednice i šibensko-kninski župan Goran Pauk te najavio kako će smjernice studije predstaviti budućoj Vladi.

„Zaista želimo biti partner i podrška u provođenju nužnih reformi, među kojima je svakako i reforma lokalne i regionalne samouprave.“, dodao je Pauk.

Stručni rad Hrvatske zajednice županija obogatit će dvije nove radne skupine – Radna skupina za prostorno planiranje, komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša te ona za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju.

Galerija fotografija: