Prijava

Vaša prijava

Županijski vatrogasci u 2015. odradili 1600 intervencija


„U županiji imamo samo četiri javne, profesionalne postrojbe, sve ostalo su dobrovoljci. Ponosan sam, jer najviše intervencija odrađuju upravo dobrovoljna vatrogasna društva. Njihova osposobljenost i znanje je isto kao i kod profesionalaca. Na intervencijama nema razlike“, rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček na godišnjoj Skupštini.

foto: Zagrebačka županija

Županijski vatrogasci u 2015. uspješno su odradili oko 1600 intervencija. Zadovoljni su financiranjem Zagrebačke županije koja im pomaže u edukacijama, osposobljavanjima, nabavci opreme i vozila te medicinskoj rehabilitaciji vatrogasaca u „Naftalanu“. Između ostalog, financirana je uspostava centra za skladištenje opreme za zaštitu i spašavanje, nabava neophodne opreme, poput čamaca, motornih pila, termo kamera, ronilačkih odijela, čizama i odjeće za gašenje šumskih požara.

„Vatrogastvo smo prepoznali kao iznimno važnu djelatnost. Trudimo se iz proračuna izdvojiti značajna sredstva za njihove aktivnosti i nabavu opreme, ove godine preko 3 milijuna kuna, a ništa manje neće biti ni u 2016. godini“, istaknuo je predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković, ukazavši na važnost djelovanja vatrogasaca u manjim sredinama, gdje su oni nositelji društvenog i kulturnog života te okupljaju mlade ljude.