Prijava

Vaša prijava

Edukativne knjige i slikovnice za goričke vrtićance


Mališani u goričkim vrtićima od sada će moći, zajedno sa svojim tetama, uživati u novim slikovnicama i edukativnim knjigama. Naime, Gradska knjižnica Velika Gorica donirala je komplete knjiga ravnateljicama četiri gradska vrtića: „Ciciban“, „Lojtrica“, „Velika Gorica i „Žirek“.

Priča o poklonjenim knjigama započela je prošle godine kada su od uništavanja spašene iz skladišta AGM tiskare u Jastrebarskom. Knjižničar iz Narodne knjižnice i čitaonice Jastrebarsko Predrag Bošnjak uputio je poziv svim knjižnicama da spase barem dio knjiga da ne dospiju na otpad.  Pozivu su se odazvali knjižničari iz Zagrebačke županije uključujući i ravnateljicu goričke knjižnice Katju Matković Mikulčić.

Nadamo se da će mališani kojima su namijenjene ove knjige uživati u šarenim slikama i poučnim tekstovima koji će im dodatno uljepšavati vrtićke dane!“ – poručila je ravnateljica Mikulčić.

Iako je manje poznato da je 14. veljače, osim Valentinova, i Međunarodni dan darivanja knjiga, knjižnice uvijek nastoje obilježiti taj dan nekom prigodnom akcijom kao što je ova. Donacija ovih vrijednih edukativnih dječjih knjiga i slikovnica zasigurno će obogatiti pedagoški rad s djecom u tim ustanovama.