Prijava

Vaša prijava

Zelina ponosni vlasnike e-punionice


Na sam Dan planeta Zemlje, u Svetom Ivanu Zelini otvorena je prva punionica za električna vozila u sklopu projekta E-mobilnost Zagrebačke županije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Inače, radi se o 100-toj punionici u Hrvatskoj.

 

Ovim projektom, želi se potaknuti elektro-mobilnost građana i općenito korištenje obnovljivih izvora energije u prometu.

 

-Želja nam je da moderniziramo prijevoz na području Zagrebačke županije te istovremeno pridonesemo smanjenju emisija ugljikova dioksida, povećanju energetske učinkovitosti, te očuvanju okoliša i smanjenju buke. Ovime pokazujemo da aktivno promišljamo o budućnosti. – istaknuo je župan Stjepan Kožić naglasivši kako je cilj do kraja 2016. godine sufinancirati izgradnju i stavljanje u rad e-punionica u svih 9 županijskih gradova te 3 općine kako bi postali vodeća hrvatska županija na području e-mobilnosti i izgradnji pametne infrastrukture.

 

Mreža električnih punionica Zagrebačke županije sastoji se od 13 punionica instaliranih u devet gradova. Po jedna električna punionica, uz Zelinu, instalirana je u Dugom Selu, Ivanić Gradu, Svetoj Nedjelji, Vrbovcu, Zaprešiću, Samoboru i Jastrebarskom, dok Velika Gorica broji njih pet.

Osiguranjem javno dostupne punionice, Grad Sveti Ivan Zelina želi ekološki osvjestiti svoje građane kao i dodatno ih potaknuti za nabavu i korištenje električnih vozila. Uz sve navedeno, time se ujedno potiče i turizam toga kraja.

 

-Sveti Ivan Zelina je odlično prometno pozicioniran pa prilikom ljetne sezone očekujemo da će mnogima ova punionica biti dodatni razlog da na putu do svoje željene destinacije stanu nakratko i u Zelini. Nama je to prilika da im prezentiramo turističku ponudu i vjerujem da kada vide ljepote našeg kraja, probaju naše specijalitete i vina, da će se odlučiti ponovno vratiti. – komentirao je gradonačelnik Hrvoje Košćec.

 

Punionica u Zelini je smještana u samom centru Grada, točnije ispred zgrade Muzeja Sveti Ivan Zelina, a korisnici električnih vozila usluga punjenja do daljnjega mogu koristiti bez naknade. Radno vrijeme svih punionica Zagrebačke županije je od 0 do 24.


Državno Natjecanje iz geografije