Prijava

Vaša prijava

Ljetni upisni rok u 1. razred Gimnazije i Ekonomske škole završen, u Srednjoj strukovnoj školi traje do kraja tjedna


Upis učenika u ljetnom upisnom roku u 1. razred velikogoričkih srednjih škola u školskoj 2016./2017.godini započeo je jučer u podne, nakon što je resorno Ministarstvo objavilo konačnu ljestvicu poretka odnosno konačnu listu potpisanih prijavnica (kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete ili nisu dostavili prijavnice brisani su s popisa).

Upis u srednje škole (6)

Učenici koji su ispunili propisane uvjete za upis dolazili su sami ili u pratnji roditelja i predavali potpisane upisnice (i dodatnu dokumentaciju). Tim činom učenik je stekao pravo pohađanja odabrane srednje škole. Prema neslužbenim informacijama, za Opću gimnaziju konkuriralo je 256 završenih osmaša, primljeno ih je 78, a za Prirodoslovno-matematičku gimnaziju prijavilo se 98 kandidata, primljeno ih je 26. U oba gimnazijska smjera upisano je ukupno 104 učenika u 4 razredna odjeljenja (3+1).

Upis u srednje škole (4)

U Ekonomskoj školi brojke su bile skromnije, za zvanje ‘ekonomist’ prijavilo se 95 kandidata, primljeno ih je 75 (3 razredna odjeljenja), dok je za zvanje ‘prodavač’ od 22 prijavljena primljeno 20 budućih srednjoškolaca. Ako ne bude bilo kakvih promjena (eventualna odustajanja) Gimnazija i Ekonomska škola neće imati jesenski upisni rok, jer su ispunile svoje planom utvrđene kvote novih učenika.

Upis u srednje škole (7)

Srednja strukovna škola, kao najbrojnija srednja škola u Zagrebačkoj županiji, upisivat će nove učenike do kraja ovog tjedna. Svih 130 prijavljenih kandidata bit će upisano ako u ovom tjednu predaju svu potrebnu dokumentaciju. Kako je planom predviđen upis 197 učenika (9 razrednih odjeljenja), očekuje se da će trenutačni manjak od 67 učenika biti riješen u jesenskom upisnom roku. To nije nikakva novost, niti neka alarmantna situacija, nego je to skoro nepisano pravilo da se Strukovna škola popunjava u drugom upisnom roku.

 

Objava okvirnog broja slobodnih mjesta za jesenski rok bit će najvjerojatnije 18. srpnja, a službeni broj slobodnih mjesta za jesenski rok bit će objavljen 14. kolovoza 2016.

 

galerija fotografija