Prijava

Vaša prijava

Oni imaju recept za poslovanje bez kredita


Nagrada za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu ove je godine pripala Ivanićplastu, poduzeću za proizvodnju toaletnih sjedala. Proizvodne pogone ove tvrtke obišao je i župan Stjepan Kožić te se upoznao s njihovim poslovanjem. „Ono što je za nas bitno kao Zagrebačku županiju i lokalnu samoupravu je to da je u firmi zaposleno osamdesetak ljudi. Osim toga došli su do velikog broja zemalja u kojima se proizvod plasira te su stekli povjerenje kupaca, rekao je župan Stjepan Kožić.

 

obilazak-pogona-ivanicplast-1

Danas Ivanićplast drži oko 60 posto domaćeg tržišta, ali je i vodeće poduzeće u jugoistočnom dijelu Europe. Godišnje proizvedu oko 400 000 toaletnih sjedala od čega se 80% izvozi u 26 država svijeta.

 

Sve veća potražnja zahtijeva ulaganje, ali vlasnik Vitomir Klasić ističe kako se nemaju namjere širiti u programu asortimana. „Planiramo unaprijediti tehnologiju, robotizaciju i automatizaciju kao i kvalitetu samog proizvoda te njihovo širenje, dodao je Klasić koji je istaknuo da godišnje na tržište izbace barem 5 do 6 novih modela.

 

obilazak-pogona-ivanicplast-2

Uz to, Ivanićplast je poduzeće koje posluje bez kredita. „To je  možda malo konzervativan pristup. No, s obzirom da mi ne poslujemo s državom i državnim firmama i da smo izloženi svjetskom tržištu gdje imamo veliku konkurenciju imali smo bojazan dizati kredit, naglasio je Klasić dodavši kako su se odlučili na jedan sporiji, ali sigurniji razvoj.

 

Financijski „zdravih“ tvrtki koje rastu i šire se baš i nema, stoga je ovo jedan pozitivan primjer pa je župan Kožić tom prilikom istaknuo kako će Županija, u smislu svojih ovlasti, uvijek biti uz takve.

 

obilazak-pogona-ivanicplast