Prijava

Vaša prijava

Krenimo u virtualnu šetnju Zagrebačkom županijom


Kako bi bili u korak s vremenom i novim tehnologijama koje utječu na život suvremenih potrošača, Turistička zajednica Zagrebačke županije prepoznala je potrebu razvoja i ulaganja u nove tehnologije. Od sada brzo i na jednostavan način doživite prirodne i kulturne ljepote Zelenog prstena, kroz digitalni interaktivni prikaz Zagrebačke županije.  Sve informacije o turističkim destinacijama nalaze se na jednom mjestu, na web stranici www.locator-tzzz.com.

 

„Korisnik koji će ući u taj naš lokator moći će se osjećati kao da je u samoj županiji. Znamo da su potrebe suvremenog turista takve da je prvi korak kod planiranja nekog putovanja ili izleta istraživanje o destinaciji na internetu,  rekla je direktorica TZZŽ Ružica Rašperić istaknuvši kako je ovo jedan iskorak u poslovanju.

 

foto: locator-tzzz.com
foto: locator-tzzz.com

Baza podataka sakuplja se još od 2015. godine, a tvorac lokatora Mario Žilec ističe kako su lokacije pobrojane na karti te su prostorno pozicionirane kako bi korisnik dobio informaciju gdje se one nalaze i koliko su udaljene. Stranica sadržava snimke, tekstove, galerije i fotografije, turistu pruža “županiju na dlanu” i njegov je virtualni turistički vodič.

 

 

U sklopu lokatora, ali i na drugim Internet stranicama Turističkih zajednica, turisti i svi znatiželjnici imaju priliku i virtualno prošetati županijskim muzejima i razgledati sadržaj u 360 stupnjeva. „Sav taj prikaz moći će se vidjeti i kroz naočale za virtualnu stvarnost tako da će ljudi moći uživo doživjeti cijelu priču, ispričao nam je Stjepan Matijević čija je tvrtka bila zadužena za izradu virtualnih šetnji. Prezentaciji novih tehnologija nazočio je i zamjenik župana Damir Tomljenović.

17.11.2016. Zagreb - Predstavljanje novih tehnologija Zagrebačke županije - foto:Petra Rožić/cityportal.hr
17.11.2016. Zagreb – Predstavljanje novih tehnologija Zagrebačke županije – foto:Petra Rožić/cityportal.hr

 

Stranica lokatora će se stalno nadograđivati, a u planu je u interaktivni prikaz dodati i cikloturističke rute te vinske ceste, seoska domaćinstva i izletišta Zagrebačke županije.