Prijava

Vaša prijava

Goricu posjetili gradonačelnici, načelnici i direktori komunalnih poduzeća zemalja jugoistočne Europe


Grad Velika Gorica i VG Vodoopskrba bili su domaćini dvodnevnog regionalnog treninga ‘Učinkovito upravljanje komunalnim uslugama‘, održanom u Zagrebu u sklopu projekta ‘Local Leaders in South East Europe: Lead for Change’, u organizaciji mreže udruga lokalnih vlasti jugoistočne Europe.

 

U dijelu treninga koji se odnosi na infrastrukturne projekte u vodnom sektoru, sudjelovala je predstavnica Grada Velike Gorice, Dražana Halar, koja je bila zadužena za organizaciju posjeta u Veliku Goricu.

 

Gradonačelnicima, načelnicima i direktorima isporučitelja vodnih usluga iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Hrvatske, djelatnici VG Vodoopskrbe predstavili su velikogorički sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja, kao i veliki infrastrukturni EU projekt Aglomeracije Velika Gorica.

 

Na prvom dijelu posjeta, na goričkom vodocrpilištu, rukovoditelj Sektora vodoopskrbe Nikica Visković sudionicima je pojasnio način rada i organizaciju crpljenja, nakon čega su gosti posjetili Komunalni centar VG Goričanku. Voditelj Odjela za pripremu EU projekata VG Vodoopskrbe, Marko Petrović, upoznao ih je sa budućim sustavom odvodnje i uređajem za pročišćavanje otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica. Kako radi postojeći gorički uređaj, sudionicima je na terenu pokazivao rukovoditelj Sektora odvodnje i pročišćavanja Zvonimir Mundjer.

 

„Ovaj trening predstavlja izvrsnu priliku svim sudionicima za razmjenu iskustava, kao i učenje na primjerima dobre prakse. Ujedno je to i izvrsna promocija za Grad Veliku Goricu i VG Vodoopskrbu, kao domaćinima regionalnog treninga“, istaknuo je direktor VG Vodoopskrbe Stjepan Rak.