Prijava

Vaša prijava

U Gorici počeo intenzivno padati snijeg, evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna


Na vrijeme od jutros utječe duboka sredozemna ciklona s centrom iznad južne Italije, kažu iz Crometea. U Gorici je oko 14,30 intenzivno počeo padati snijeg, a vjetrovito vrijeme pojačava osjećaj hladnoće, iako je u to vrijeme u gradu izmjeren samo jedan celzijevac ispod nule.
 

Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

Sutra će biti dosta oblaka, ali su moguća i kraća sunčana razdoblja, osobito na sjeverozapadu. U gorskim područjima još je povremeno moguć snijeg, uglavnom u maloj količini. Puhat će umjeren, mjestimice i jak sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura od -8 do -3, a najviša dnevna većinom između -6 i -1°C, u planinama i malo niža.
 
U četvrtak će u nizinskom području biti većinom suho uz moguća sunčana razdoblja. Povremenog slabog snijega će još biti u Gorskom kotaru, na Kordunu te osobito u Lici. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar. I dalje hladno uz noćnu temperaturu od -9 do -3, a najvišu dnevnu između -6 i -1°C.
 
Petak bi trebao biti većinom suh i vrlo hladan. Ujutro je ponegdje moguća kratkotrajna magla, a tijekom dana se očekuju sunčana razdoblja. Vjetar će oslabjeti. Noćna i jutarnja temperatura od -12 do -5, a najviša dnevna bi se trebala kretati između -6 i -1 Celzijev stupanj.
 
I u subotu većinom suho i djelomično sunčano. Ujutro mjestimice magla. Noć i jutro će biti još hladniji pa se mjestimice temperatura može spustiti i ispod -15 Celzijevih stupnjeva. Danju uglavnom od -7 do -1°C.
 
Za nedjelju prognoza još nije sigurna. Čini se da će oblaka ponovno biti više, a prema kraju dana nisu isključene ni slabe oborine.