Prijava

Vaša prijava

FOTO Kupnjom mimoza Goričani i ove godine pomogli u borbi protiv zloćudne bolesti


Simbolično, prodajom mimoza, danas se na Tržnom centru obilježava 10. Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice. Goričku akciju pokrenula je prije pet godina Sanja Kalambura s Veleučilišta Velika Gorica, a od početka ju podržava i Grad Velika Gorica te Županijska liga za borbu protiv raka.

 

“Odaziv je svake godine sve bolji i mi zapravo, iako smo tu od 10 do 13 sati, sve pušleke prodamo i prije. Cijena je simboličnih 10 kuna, a sve što prikupimo bit će naš doprinos za Županijsku ligu za borbu protiv raka”, rekla je Kalambura i dodala kako, osim što mogu kupiti mimoze, građani na štandu mogu dobiti i informacije vezane uz rak vrata maternice i prevenciju te zloćudne bolesti od koje je u 2015. godini u Hrvatskoj umrlo 111 žena.

 

“Nažalost, svaka treća oboljela žena umire i to je zapravo vrlo opasna bolest, ali ako se prevenira i otkrije na vrijeme, može se, ne tako invaznivnim kirurškim metodama, riješiti kako ne bi dalje prerasla u karcinom”, objašnjava Sanja Kalambura.

 

“Dan mimoza pokazuje naš senzibilitet prema toj borbi i ukazuje na taj problem i u našem velikogoričkom društvu. Svakako nam je drago da imamo partnere, kao što u ovom slučaju imamo Veleučilište, Hrvatsku ligu za borbu protiv raka, Polikliniku Zahi i mnoge druge udruge, koji se pridružuju i na ovako sibolično, uz mimoze, možemo poslati poruku”, istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

 

Mnogi Velikogoričani koji došli su po svoj pušlek mimoza stvorili su gužvu i tako pokazali da suosjećaju i znaju važnost borbe protiv raka vrata maternice.

 

Galerija fotografija

 


FOTO Obilježen peti velikogorički Dan mimoza

Modelarska liga Zagrebačke županije