Prijava

Vaša prijava

Evo koje je rješenje za nepropisno parkiranje kod Trga Stjepana Radića


Parkiranje iza zgrade na Trgu Stjepana Radića opisati se može kao kaotično, a situacija je takva već duže vrijeme. Upravo zato, Cityportalu se obratio čitatelj te nas zatražio da provjerimo zašto neodgovorni vozači ne dobivaju kazne za nepropisno parkiranje.

“Ovo nije prvi put, svakodnevno je tako i već dugo traje. Iz kojeg razloga ih se ne kažnjava? Da li bi mogli to ispitati?”, napisao nam je čitatelj, a odgovor smo dobili iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet.

“Na konkretnoj lokaciji se radi o parkiranju vozila na zemljištu zgrade koja je u suvlasništvu svih stanara bloka stambene zgrade Trg S. Radića, Ulice Matice hrvatske, Ulice Slavka Kolara 7-9, 36-42, 12-14. Stoga, ukoliko su svi stanari suglasni, mogu u cilju uvođenja reda, na svom zemljištu postaviti zaštitne stupiće, žardinjere ili neke druge fizičke prepreke”, objasnio je Dubravko Katulić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Velike Gorice.

No, prije nego stanari odluče postaviti fizičke prepreke, moraju od Grada zatražiti suglasnost glede uklapanja istih u prostor odnosno njihovog vizualnog izgleda.