Prijava

Vaša prijava

Klavirski recital Virne Kljaković u dvorani Galženica


Mlada pijanistica Virna Kljaković u četvrtak će nastupiti u Velikoj Gorici. Na klavirskom recitalu izvodit će djela J. S. Bacha, C. Francka, B. Berse i F. Schuberta.

”Prvi dio sačinjavaju dvije transkripcije; Bachova Chaconna koja je originalno napisana za violinu, a transkripciju je napravio znameniti pijanist F. Busoni te drugo djelo, Preludij, fuga i varijacije C. Francka, napisano je u originalu za orgulje. Drugi dio koncerta sačinjen je od Bersine Melankolije – te Schubertove zadnje, monumentalne sonate u B-duru napisane svega nekoliko mjeseci prije kompozitorove smrti”, najavili su koncert iz Pučkog otvorenog učilišta.

Virna Kljaković klavir je počela učiti sa šest godina u Glazbenoj školi Josipa Hatzea, u razredu Ivane Oreb, a 2013. magistrirala je s najvišim ocjenama na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u razredu Đure Tikvice. Sudjelovala je i osvajala nagrade na brojnim natjecanjima, od kojih ističe prve, druge i treće nagrade na regionalnim i državnim natjecanjima 2003., 2005. i 2007. godine. Tri puta je bila laureatkinja Natjecanja Daleki akordi 2000., 2002. i 2004. godine, dok je 2002. bila i njegova apsolutna pobjednica.

Koncert možete poslušati od 19,30 sati u dvorani Galženica.