Prijava

Vaša prijava

SDP, HSS i Hrvatski laburisti idu zajedno na izbore za Goricu


Predsjednici gradskih organizacija SDP-a, HSS-a i Hrvatskih laburista Velika Gorica potpisali su danas Koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće Grada Velike Gorice.

“Intencija je samo jedna, Veliku Goricu učiniti pametnom, održivom, razvojnom i poduzetnom. To ova ekipa može. Naš kandidat za gradonačelnika nije vic-maher i neće dijeliti gradonačelničku fotelju sa saborskom foteljom, tako da sam siguran da ćemo imati odličan rezultat i da će građani prepoznati naš program”, rekao je Damir Šimunić, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica.

“Nadam se da ćemo svi zajedno pokazati da zajedno možemo više, jače, bolje za Veliku Goricu i za građane Velike Gorice. Nadam se dobroj suradnji i da ćemo svi zajedno zapeti do pobjede”, kazao je Željko Tijeglić, povjerenik za Gradsku organizaciju stranke Hrvatski laburisti – stranka rada.

31.03.2017. Velika Gorica – Predsjednici GO SDP-a, HSS-a i Hrvatskih laburista potpisali koalicijski sporazum za pametnu, održivu i poduzetnu Veliku Goricu. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

HSS-ov Vlado Horina istaknuo je kako njegova stranka već godinama razvija i pokušava provesti svoje programe te da su u ovoj koaliciji za to pronašli i partnere.

“Za cijeli grad Veliku Goricu moći ćemo reći da se postiže kvalitetniji rezultat. To za nas znači ravnomjeran razvoj cijelokupnog prostora, prestanak politike koja sredstva i investicije gura u određene sredine. Jako smo zainteresirani i za razvoj poljoprivrede i turizma te privrede, posebno obiteljskih poljoprovrednih gospodarstava”, istaknuo je Vlado Horina, predsjednik Gradske organizacije HSS-a Velike Gorice.

Potpisivanje koalicijskog sporazuma podržali su i predsjednici županijskih organizacija Stjepan Kožić (HSS), Mihael Zmajlović (SDP), Damir Hrdas (Hrvatski laburisti).

31.03.2017. Velika Gorica – Predsjednici GO SDP-a, HSS-a i Hrvatskih laburista potpisali koalicijski sporazum za pametnu, održivu i poduzetnu Veliku Goricu. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

“Vjerujem da će svi dati maksimalno sebe da dobijemo dobar rezultat kao koalicija, ali ono najbitnije je da damo maksimalno za žitelj Velike Gorice i stvorimo još kvalitetniju i bolju Veliku Goricu, prvenstvono za život i stanovanje, ali i da sutra privučemo nove investitore”, rekao je Stjepan Kožić, predsjednik HSS-a Zagrebačke županije.

“Suradnja ovih stranaka je zapravo započela, što se tiče lokalnih izbora, potpisom ‘Deklaracije o dobrom društvu‘, ali dobro društvo se jedino može graditi odozdo, od općina i gradova. Zato vjerujem da će potpisivanje ovog sporazuma, ali i realizacijom programa koji se zastupa ovdje u Velikoj Gorici, zapravo započeti izgradnja tog dobrog društva”, kazao je Mihael Zmajlović i najavio potpisivanje koalicije na razini Zagrebačke županije, a kandidatu za goričkog gradonačelnika, Aleksandru Horvatu, poručio je kako je odabrao dobru ekipu koja je spoj mladosti i iskustva te koja će biti na korist građana Velike Gorice.

Na kraju se prisutnima obratio i Aleksandar Horvat, kao zajednički gradonačelnički kandidat triju stranka.

“Potpisivanje koalicijskog sporazuma ovjerili smo svojim potpisima pred javnosti, pred građanima Velike Gorice, a ne kod javnog bilježnika. Prije dva tjedna, predstavili smo na ovom istom mjestu Program za pametnu, održivu i poduzetnu Veliku Goricu, tražili smo za Goričane i Goricu najbolje partnere i pronašli smo ih. Ovaj program obećava i iza ovog programa, kao što nikada prije u Gorici nije bio slučaj, stoje ljudi sa svojim imenima i prezimenima. Ukoliko postoji političkih aktera koji su spremni kopirati naš program, ja im samo poručujem jednu stvar: ‘Mičite svoje ruke s tog programa‘. Taj program smo radili mi, skupili hrabrosti i napisali ga. Ukoliko nemate sposobnosti napisati 10 rečenica, niste dostojni da budete Grad”, zaključio je Aleksandar Horvat i obećao kako će ispuniti sve što piše u programu.

Galerija fotografija


FOTO Objavljen 13. Ljetopis

Modelarska liga Zagrebačke županije