Prijava

Vaša prijava

Zrakoplovna škola organizirala natjecanje za obrazovni sektor promet i logistika


Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, u suradnji sa Zrakoplovnom tehničkom školom Rudolfa Perešina, organizirala je od 28. do 30. ožujka 20. državno natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za obrazovni sektor promet i logistika.

Učenici su svoje znanje odmjerili u natjecateljskim disciplinama tehničar cestovnog prometa, tehničar za željeznički promet, zrakoplovni prometnik, tehničar PT prometa, tehničar za poslovne i financijske usluge, tehničar za logistiku i špediciju, vozač motornog vozila i pomorski nautičar.

“Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina iz Velike Gorice prvi je put bila domaćin ovog natjecanja, koje se održavalo u Šibeniku. Kroz cijelo događanje promovirali smo zrakoplovstvo kao jednu od najvažnijih djelatnosti na području Grada i svojevrsni brend, kao i započeti projekt ‘Velika Gorica – Grad zrakoplovstva‘”, rekao je ravnatelj Zrakoplovne škole Rudolfa Perišina Vedran Šarac.

Foto: Zrakoplovna škola Rudolfa Perešina

Na državnom natjecanju u Solarisu sudjelovalo je 49 učenika iz cijele Hrvatske, najboljima su uručene nagrade i priznanja. Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o. je pobjednicima u svakoj kategoriji darovala knjigu umirovljenog brigadira i vojnog pilota Vladimira Rajtara ‘Nebeski ratnici’.

Na Državnom natjecanju 1. mjesto je osvojila učenica Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina Lucija Pedišić iz 4. ZP razreda.