Prijava

Vaša prijava

Evo zašto je baš Marko Rašić postao novi šef Policijske uprave zagrebačke


Policijska uprava zagrebačka dobila je novog šefa. On je Marko Rašić, dolazi s mjesta načelnika sisačko-moslavačke policije, a zagrebačkom će ravnati idućih pet godina. Predstavio ga je glavni ravnatelj policije Nikola Milina, ističući kako se Rašić od svih kandidata pokazao najboljim u provedenom postupku po internom oglasu. Kaže kako ga je zbog toga i predložio ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću, da postane načelnik najveće policijske uprave s preko milijun stanovnika. Milina, međutim, nabraja i ostale Rašićeve kvalitete.

„Sigurnost u Policijskoj upravi zagrebačkoj izravno utječe na stanje sigurnosti u cijeloj Republici Hrvatskoj i stoga je Marko Rašić s bogatom policijskom karijerom, iskustvom i nizom dužnosti u sustavu Ministarstva najbolji kandidat za još bolje stanje sigurnosti u policijskoj upravi, u kojoj turistička sezona traje cijelu godinu“, istaknuo je glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Naglasak na prevenciji

Novi šef zagrebačke policije zahvalio se ministru i glavnom ravnatelju na ukazanom povjerenju, koje će kako je rekao, nastojati opravdati tako što će zajedno sa svojim suradnicima “učiniti iskorak u proaktivnom postupanju”, stavljajući naglasak na prevenciji kažnjivih radnji. Naglasio je važnost suradnje s lokalnim i državnim institucijama, kao i braniteljskim udrugama i nevladinim organizacijama.

Rašić je u sustavu Ministarstva unutarnjih poslova od 1985. godine. Policijskom upravom sisačko-moslavačkom rukovodio je posljednjih devet godina. Hoće li njegov dolazak utjecati na kadrovske promjene u goričkoj policiji, tek će se vidjeti.