Prijava

Vaša prijava

FOTO Na Danima obrtništva u Vukovaru i obrtnici Zagrebačke županije


Obrtnici grada Zagreba i Zagrebačke županije sudjelovali su na Danima obrtništva u Vukovaru, gdje su se susrele kolege iz cijele Hrvatske s ciljem daljnjeg osnaživanja poduzetništva i obrtništva.

Središnji gradski trg, na kojem se tijekom vikenda održavao vukovarski etno sajam, bio je prepun tradicijskih suvenira i rukotvorina obrtnika iz cijele Hrvatske, koji su Vukovarcima i njihovim posjetiteljima pripremili slasne domaće delicije svoga kraja. Svi koji su posjetili sajam mogli su ručati obrok po izboru ili kombinirati više jela. Od morskih specijaliteta obrtnika iz Dalmacije, slavonskih kobasa, gulaša od divljači i vrganja s jajima iz Gorskog kotara, zagorskih štrukli, pečenih kestena iz Hrvatske Kostajnice te neretvanskih mandarina. Sve su to posjetitelji zalijevali dobrom kapljicom i ukusnim likerima.

Obrtnici hrvatske metropole i njezinog prstena pripremali su zagrebačku obrtničku kotlovinu, a master šefovi bili su i predsjednici Obrtničke komore Zagreb i Udruženja obrtnika Grada Zagreba, Mirza Šabić i Antun Trojnar.

„Ove smo godine drugi put na etno sajmu i tu ćemo tradiciju nastaviti i dalje. Građanima smo podijelili 50-ak porcija naše poznate zagrebačke obrtničke kotlovine, pod motom „Od Zagreba za cijelu Hrvatsku, od srca“, rekao je Trojnar.

„S područja Zagreba i Zagrebačke županije u Vukovar je stiglo 40-ak obrtnika, dok je ovdje iz cijele Hrvatske dvjestotinjak naših kolega. Od Udruženja obrtnika Vukovar dobili smo priznanje zbog podrške u organizaciji ovog događanja“, kazao je Šabić.

Obrtnici su posjetili Spomen dom Ovčara i odali počast svim ubijenim Vukovarcima i hrvatskim braniteljima koji su branili grad heroj. Predstavnici Komore i Udruženja položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika na Ovčari te na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

„Ponosni smo na naše kolege koji su branili Vukovar i prerano nas napustili. Zbog njih mi danas možemo doći ovdje i posjetiti ovaj grad. Vukovar je grad heroj i mjesto posebnog pijeteta. U njemu su život dali i branili ga i mnogi Zagrepčani. Naša je obaveza da se svi zajedno sjećamo velike žrtve za našu slobodu“, poručio je Antun Trojnar.

Foto: Miljenko Milanović

„Poklonili smo se tisućama ljudi koji su u Vukovaru dali svoj život za slobodnu Hrvatsku. To je gesta koju Vukovar zaslužuje. Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata najveća je masovna grobnica u Hrvatskoj, ali i u Europi nakon Drugog svjetskog rata“, istaknuo je Mirza Šabić.

Prilikom posjete Vukovaru, obrtnici su obišli radove na obnovi Vukovarskog vodotornja, koje i sami financijski potpomažu, a plovili su i Dunavom, panoramskim brodom Bajadera.