Prijava

Vaša prijava

Gorica se vratila na vrh, teška ozljeda Matoševića


Male utakmice su uvijek najteže, pogotovo za favorite. To je potvrdilo i ovo popodne. Kustošija je došla u Goricu kao posljednjeplasirana momčad II HN, ali mnogo podataka govori u prilog tome da oni uopće nisu bezazleni. Primili su manje zgoditaka od gotovo pola lige, Dinamo su držali na konopcima do tri minute pred kraj, a u Varaždinu su uzeli bod. Njihov problem je što malo zabijaju, a igra im je vrlo disciplinirana i prema riječima brojnih poznavatelja ušli su u natjecanje nepripremljeni. Na mjesto sportskog direktora stigao je Tomo Šokota, a zajedno sa Bezerom će do kraja prvenstva sigurno odraditi dobar posao i Kustošija će pokušati sve da se spasi. Po viđenom na velikogoričkom gradskom stadionu to uopće nije nemoguće.

Gorica iz dana u dan raste, a kad se događaju pomaci mazi te i rezultat. U klubu jako polažu u marketing, stadion je svakim danom sve funkcionalniji, a do utakmice sa Rijekom bit će i kompletirana cijela zapadna tribina sa sjedalicama. Još samo detalji i rasvjeta dijele ovaj klub od domaće licence i za neke više sfere od II HNL. Iako su se svi pripremili na težak teren u današnjoj utakmici, on je bio više nego idealan što je igračima dalo mogućnost za većim protokom lopte. Gorica je bila bolji takmac tokom cijele utakmice, a trener Gorice Ivan Prelec je već u 25. minuti nakon teške ozljede Matoševića morao u igru gurati Sedlačeka. Matošević je u teškom padu u šesnaestercu gostiju ozlijedio rame, pa je hitno prebačen u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu gdje će u nedjelju ujutro biti operiran. Nakon ovog događaja trebalo je dosta Gorici za povratak, a bolju igru kapitalizirao je baš Luka Sedlaček pogotkom u 62. minuti utakmice za vodstvo Gorice. Imala je Gorica nakon vodstva još nekoliko vrlo izglednih prilika za povećanje vodstva, a najizglednija je bila ona u 81. minuti kada je Pejić uzdrmao gredu sa svega nekoliko metara. Nakon ove pobjede Gorica se ponovno našla na vrhu ispred druge momčadi Dinama.

2. HNL, 10. KOLO

Velika Gorica, gradski stadion, Gledatelja: 350; Sudac: Vesna Budimir (Split)

GORICA – KUSTOŠIJA 1:0 (0:0)

Strijelac: 1:0 Sedlaček (63)

GORICA: Kahlina, Čagalj, Smoljo, Matošević (od 24. Sedlaček), Jančetić, Muhar (od 66. Španja), Pejić (od 84. Zenko), Šipoš, Žutić, Maslowski, Marina.
Trener: Ivan Prelec

KUSTOŠIJA: Berković, Pavković, Pavliš, Posavec (od 74. Šušković), Hanžek, Deak (od 58. Simeunović), Vragolović, Al Tharwan (od 74. Mihić), Šimunić, Cmrečnjak, Radovac.
Trener: Denis Bezer


Modelarska liga Zagrebačke županije