Prijava

Vaša prijava

FOTO Roditelji pokrenuli inicijativu za uređenje prilaza OŠ Eugena Kumičića


Na sastanku Vijeća roditelja OŠ Eugena Kumičića pokrenuta je inicijativa za uređenje prilaza školi od strane Kolodvorske ulice, a roditelji su podršku dobili i od djelatnika škole. V.d. ravnateljica Snježana Ruklić ističe kako gužva nastaje uoči nastave u jutarnjoj i poslijepodnevnoj smjeni.

„OŠ Eugena Kumičića pohađaju učenici iz gradske četvrti Pleso, gradske četvrti Podbrežnica i gradske četvrti Cibljanica koji dolaze u školu autobusom. Autobus koji prevozi učenike ima velike probleme kod dolaska jer često puta ne može niti prići školskom dvorištu gdje bi djeca trebala izaći iz autobusa. Zbog toga se on okreće na tom malom prostoru, a istovremeno mnoga djeca pješice ili biciklima dolaze u školu i „probijaju“ se kroz tu gužvu, a veoma često se tu okreću i roditelji koji automobilima dovoze djecu u školu. Ovakav promet ugrožava sigurnost djece koja bi vrlo lako mogla postati žrtve u tom prometnom kaosu“, upozorila je Ruklić.

Roditelji učenika i djelatnici škole predlažu da se uredi dio prilazne ceste od Kolodvorske ulice do OŠ Eugena Kumičića postavljanjem nogostupa i osvjetljenja te da se uvede adekvatna regulacija prometa.